Vreau un job de însoțitor de bord. Ce studii trebuie să am?

Vreau un job de însoțitor de bord. Ce studii trebuie să am?

Îți dorești foarte mult un job de stewardesă/însoțitor de bord însă nu știi care sunt studiile de care ai nevoie? Citește acest articol și află toate informațiile:

 

Primim foarte des următoarele întrebări din partea voastră:

  • Este nevoie să ai studii în domeniul aviației ca să te angajezi ca însoțitor de bord?
  • Cursurile care trebuie urmate în acest domeniu se fac înainte de angajare?
  • Cine suportă costurile?

Ca să te angajezi ca însoțitor de bord NU sunt necesare studii în aviație sau școli de specialitate. Majoritatea companiilor aeriene caută persoane tinere, cu liceul finalizat, cărora să le placă să lucreze în echipă, cu și pentru oameni, candidați care să fie dispuși să muncească în ture lungi și să ofere cele mai înalt nivel de servicii la bord. Am scris despre toate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un viitor însoțitor de bord în acest articol, pe care te invităm să îl citești ca să afli toat detaliile de care ai nevoie.

Cât despre studii sau cursuri, NU ai nevoie să urmezi o școală de aviație/școală de însoțitori de bord, pentru că aceasta îți va fi asgurată GRATUIT de majoritatea companiilor aeriană, după angajare. Fiecare însoțitor de bord recrutat va trece printr-un training de specialitate după angajare, care durează 6-8 săptămâni, iar în urma lui îți vei obține atestatul de însoțitor de bord și vei putea începe să zbori.

Companii aeriene precum Etihad Airways, Qatar Airways, Emirates, Wizz Air, Ryanair, Norwegian, Gulf Air, Saudia, Flydubai, British Airways, Eurowings etc oferă toate un training gratuit tuturor însoțitorilor de bord pe care îi selectează.

Ce trebuie să faci ca să poți obține jobul de însoțitor de bord?

Răspunsul este simplu: să mergi cât mai bine pregătit la interviu. Companiile aeriene oferă un training gratuit, dar în același timp selecteză doar cei mai buni candidați, acei oameni care se potrivesc perfect profilului căutat, persoane foarte bine pregătite care pot trece de toate probele interviului fără probleme. Din sute de candidați care se prezintă la un interviu, 10-20 sunt selectați să îmbrace uniforma de însoțitor de bord. Așadar, cheia este pregătirea cât mai amănunțită înainte de orice interviu.

Cursurile Academiei Vreau să fiu Stewardesă presupun un training intensiv care să te ajute să faci față cu brio unui interviu cu o companie aeriană și să fii angajat ca însoțitor de bord. Dar nu se rezumă doar la atât ceea ce facem noi la cursuri. Scopul principal este să îi ajutăm pe cursanții noștri să dobândească o serie de abilități necesare în această meserie, să capete mai multă încredere în ei, să comunice cât mai fluent în engleză (interviurile cu companiile aeriene se desfășoară doar în engleză), să reușească să vorbească în public fără emoții, să învețe să gândească cât mai creativ, să știe foarte clar ce au de făcut la un interviu și cum să rezolve fiecare task dat de recrutori, să iasă din zona lor de confort și să se dezvolte personal cât de mult pot.

Dacă vreți să luați legătura cu echipa noastră, nu ezitați să ne scrieți la adresa aripi@vreausafiustewardesa.ro.

De asemenea, toate informațiile despre cum poți obține un job de însoțitor de bord la o mare companie aeriană sunt cuprinse în cartea Vreau să fiu Stewardesă, disponibilă aici.

Să zburați,

Anca

Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!