Un vis împlinit: Amelia și reușita ei ca stewardesă Eithad Airways

Un vis împlinit: Amelia și reușita ei ca stewardesă Eithad Airways

 

Din sala de curs în uniforma Etihad Airways, așa se poate rezuma povestea printre nori a fostei noastre cursante Amelia. Amy, cum își spuneam noi la curs, a participat la un interviu Etihad Airways, motivată de dorința de a lucra pentru o mare companie aeriană din Orientul Mijlociu. Interviul a fost unul de succes, iar azi Amy zboară în toată lumea în unforma acestei companii aeriene. 

Cine este Amelia și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?
 
Amelia este o persoană încrezătoare și care muncește din greu pentru a obține ceea ce își dorește. Ea nu se dă bătută indiferent de obstacolele care îi ies în cale, având mereu o atitudine pozitivă. Amelia este o persoană loială și curajoasă, care are mereu grijă de oamenii din jurul ei.


Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Pot spune că mereu am știut că vreau să călătoresc, însă "microbul" zborului s-a activat când am avut primul meu zbor la 13 ani. Privindu-le pe însoțitoarele de bord, am știut din prima că vreau să fiu ca ele, iar de atunci acest "microb" a rămas imprimat în sufletul meu și nu puteam să îmi imaginez că voi avea chemarea pentru o altă meserie decât cea în aviație. Am căutat tot felul de informații pe internet legat de recrutări și companii aeriene. Astfel, am gasit site-ul Academiei Vreau să fiu Stewardesă și m-am înscris pentru a-mi asigura șansele de a mă apropia cât mai tare de jobul dorit.

    Cum a decurs primul interviu cu o companie aeriană?

    Prima mea experiență de interviu cu o companie aeriană a fost cu Wizz Air. Eram în primul an de facultate, iar prezența mea la interviu a fost mai mult o curiozitate de a vedea la ce să mă aștept și să văd cum se desfășoară un astfel de interviu. Dorința mea cea mai mare era să lucrez pentru o companie din Orientul Mijlociu, însă trebuia să aștept să împlinesc vârsta de 21 de ani.

    Ce ne poți spune despre interviul cu Etihad Airways?

    Interviul cu Etihad Airways a fost una din cele mai frumoase experiențe. Cu siguranță nu mă așteptam ca recrutoarele să ne primească cu așa căldură și ospitalitate. Ele ne spuneau cuvinte de încurajare și ne ajutau să scăpăm tot mai mult de emoții. Interviul s-a desfășurat foarte natural, deoarece au creat o atmosferă primitoare, iar acest lucru a făcut ca ziua să treacă foarte repede. Am fost informați de la începutul zilei în legătură cu probele care vor urma și la ce să ne așteptăm, ceea ce ne-a ajutat să fim și mai relaxați și pregătiți pentru ceea ce a urmat. Cred că prima probă a fost cea mai dificilă deoarece a fost prima interacțiune față în față cu una din recrutoare, dar probele în sine nu au fost dificile.

     De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

     Cred că faptul că am păstrat o atitudine pozitivă pe durata întregii zile, le-am arătat cum sunt eu și că pot fi candidatul perfect pentru acest job, aceste calități m-au ajutat să devin învingătoare.

    Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregătitor la Academia Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce masură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii care te-au pregătit?

     Pentru mine cursul pregătitor de la Academia Vreau să fiu Stewardesă nu a fost doar un curs pregătitor pentru interviu, ci un curs de dezvoltare personală. M-a ajutat foarte mult să prind încredere în mine și să învăț să mă "vând", în ideea de a-i face pe recrutori să creadă că ei au nevoie de mine în compania lor. Aș face acest curs din nou și din nou, deoarece a fost o plăcere să petrec patru zile în sediul Vreau să fiu Stewardesă. Atmosfera din acea sală de curs nu se poate descrie în cuvinte. Am fost o grupă de fete foarte deschise și ne-am simțit foarte relaxate. Ne-am simțit confortabil să plângem, să râdem, să ne spunem grijile și insecuritățile și am învățat să facem ca emoțiile noastre să devină constructive. Cred cu ardoare că acest curs m-a ajutat pe mine ca persoană să știu că pot să trec de orice interviu, indiferent de companie. Am avut foarte multe de învățat de la traineri și am doar cuvinte de laudă pentru Iulia și Anca. Aceste femei ne-au primit cu o caldură extraordinară și m-am simțit de parcă am fost invitată în casa lor. Sunt recunoscătoare că datorită lor am primit un pic din gustul aviației și prin trăirile lor dorința mea de a lucra în acest domeniu a devenit și mai sigură și mai puternică.

     Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

     Vă recomand din tot sufletul să urmați acest curs pregătitor pentru că vă va ajuta să prindeți mai multă încredere în voi. Veți învăța să vorbiți în public și veți învăța cum să vă gestionați emoțiile în ziua interviului. Din punctul meu de vedere meseria de însoțitor de bord este una din cele mai frumoase meserii dacă iți dorești să lucrezi cu și printre oameni.

    Un mesaj pentru echipa Academiei Vreau să fiu Stewardesă :)

    Sunteți niște femei minunate, pline de pasiune pentru aviație și dedicate în ceea ce faceți. Se vede că vă place ce faceți și transmiteți asta și celor din jurul vostru. O să mă tot repet spunându-vă că nu am cuvinte să vă mulțumesc pentru că m-ați îndrumat spre a ajunge tot mai aproape de jobul visat și că m-ați învățat să țintesc cât mai sus.

    Mulțumesc Iulia pentru că ai împărtășit cu noi experiențe din viața ta printre nori și pentru că ne-ai învățat cum să ne facem cocul perfect.

    Mulțumesc Anca pentru că în ultima zi de curs mi-ai spus că am tot ceea ce îmi trebuie pentru acest job, iar singurul lucru de care mai am nevoie este puțin de noroc. 

    Vă salut, vă pup și vă îmbrățișez cu drag și dor din Abu Dhabi ! 

    Abia aștept să ne revedem !

    Cu multă recunoștință, 

    Ami :)

     

    Înapoi la blog

    Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

    Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!