Povestea Arinei, fostă cursantă, actuală stewardesă Ryanair

Povestea Arinei, fostă cursantă, actuală stewardesă Ryanair

 Am cunoscut-o pe Arina în septembrie 2023 la Academia Vreau să fiu Stewardesă. Abia terminase liceul și a venit la noi la curs determinată să dea o nouă formă viitorului. Plină de ambiție, încredere și zâmbete, Arina ne-a făcut mândre cu rezultatele ei, la doar câteva luni de la finalizarea cursului. Azi poartă uniforma Ryanair și face zborurile mai frumoase pentru pasagerii acestei companii aeriene. Iată povestea Arinei:

Cine este Arina și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Arina este un suflet visător, pur și onest. Este lumina din întuneric, mereu acolo să-i ajute pe ceilalți, să-i motiveze să meargă mai departe, să le aducă zâmbetul pe chip - și întotdeauna reușește! Este empatică, înțelegătoare, o bună ascultătoare și o prietenă devotată. Este de departe cea mai pozitivă persoană pe care o cunosc, astfel trece cu zâmbetul pe buze prin toate obstacolele. Are o ambiție de fier. Atunci când își stabilește țelurile are grijă să și le atingă pe toate, fără excepții. Ar face orice pentru cei pe care-i iubește! Are o inimă de călător. Se regăsește în spontaneitate, schimbare și nou. Este într-o continuă dezvoltare pe toate planurile și accede tot timpul la mai sus.

Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Încă din clasa a VIII-a mi-am dorit să devin stewardesă. Mă tot gândeam ce mi-aș dori să fac pe viitor. Locurile de muncă la birou nu mă atrăgeau deloc, iar în domeniul artistic sau sportiv nu mă încadram. Voiam un job la care să mă duc zi de zi cu zâmbetul pe buze, să nu simt că aș munci, ci să o fac din plăcere, ceva care să se potrivească firii mele extroverte. Mi-am amintit de prima mea călătorie cu avionul. În clasa a VI-a am fost în Franța cu Proiectul Erasmus+ . În avion am schimbat câteva vorbe cu o stewardesă. Ea mi-a povestit cât de frumoasă este viața ei și se putea observa pe chipul ei cât de fericită era. Am fost impresionată! Revenind la gândurile mele, atunci a fost momentul în care m-am gândit pentru prima dată să devin însoțitor de bord. În acel an, am plecat cu părinții în Turcia în vacanță. Am urmărit stewardesele și la dus și la întors. Atunci mi s-a activat "microbul zborului" și "m-am îmbolnăvit" cu totul. Mi-am spus în sinea mea: ”Eu mă fac stewardesă!”.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

În clasa a XII-a deja urmăream diverse siteuri și conturi despre ce ar trebui să faci pentru a deveni însoțitor de bord. După multă documentare și finalizarea liceului, am ales cursul care m-a atras cel mai mult , cel mai complex, după părerea mea și cel mai bine organizat pentru a mă pregăti să particip la interviurile companiilor aeriene - Cursul de 4 zile intensive de la Academia Vreau să fiu Stewardesă. Acolo, am dat de 2 fete extraordinare, Iulia și Anca , care mi-au clădit baza drumului meu printre nori, mi-au întărit încrederea în mine și mi-au arătat că totul este posibil! După finalizarea cursului, am început să aplic pentru interviuri la companii aeriene.

La cate interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Reușita mea nu a fost din prima încercare. Am participat la 2 interviuri cu diferite companii aeriene. Primul meu interviu a fost cu compania Wizz Air. În ziua interviului am ajuns până la ultima probă - interviul final , dar pentru că timpul nu era de partea noastră, recrutorii au decis ca ultima fază a interviului să se desfășoare online. Astfel că ne-au contactat pentru a ne face prezentarea companiei după care, la o săptămână, fiecare și-a stabilit data și ora interviului final. Rezultatul l-am primit după 2  zile de la interviu. Mă îndoiam însă că ar fi fost unul pozitiv pentru că am fost cuprinsă de foarte multe emoții și nu eram mulțumită de răspunsurile pe care le-am dat. Așteptările mi s-au confirmat, am fost eliminată. Însă, nu m-am demoralizat, din contră, m-am ambiționat și mai tare. Știam că locul meu este undeva, trebuia doar să-l găsesc. Am continuat să caut interviuri, nu voiam să renunț! Din nefericire, nu am mai găsit. Însă, tot nu m-am lăsat. Se apropiau sărbătorile, nu credeam că o să mai apară ceva. Contrar așteptărilor mele, a apărut un singur interviu, exact la compania care mă interesa - Ryanair. Am aplicat fără să stau pe gânduri, simțeam că este pentru mine.

Cum s-a desfășurat interviul Ryanair?

Interviul cu compania Ryanair s-a desfășurat online, astfel că, în prima parte mi-am trimis CV-ul și pozele, toate realizate de echipa de la Vreau să fiu Stewardesă. Apoi, mi-a fost trimis un test pentru a-mi testa cunoștințele de limba engleză – mi s-a părut foarte ușor și am trecut cu brio, iar, în ultimă fază, interviul final în care recrutorul mi-a pus câteva întrebări simple. Am reușit să îmi stăpânesc emoțiile încurajându-mă – nu eram nici prima , nici ultima care avea să treacă prin acest proces și mi-am spus că trebuie să-mi înfrânez emoțiile, să mă concentrez, să las totul deoparte și să vorbesc sincer, până la urmă, e o discuție despre visul meu – nu există corect sau greșit, e ceea ce simt eu când mă gândesc la aviație, la acest job . Astfel, emoțiile au devenit constructive, iar interviul a decurs minunat.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred că am reușit să le atrag atenția recrutorilor pentru că am fost pozitivă, cu zâmbetul pe buze și foarte transparentă. Am lăsat să se citească pe fața mea exact ce simt în legătură cu visul meu care urma să devină realitate. Contează foarte mult să fii tu însăți și să îți imaginezi că ești deja acolo – astfel, lucrurile vin de la sine.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregătitor al Academiei Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii care te-au pregatit?

M-am pregătit la cursul de 4 zile intensive de la Academia Vreau să fiu Stewardesă , alături de Anca și Iulia. Cursul m-a ajutat foarte mult, am venit o persoană și am plecat alta și pentru asta nu pot decât să le mulțumesc din suflet Ancăi și Iuliei, pentru că fără ele, nimic nu ar fi fost posibil. Am plecat de la curs mult mai încrezătoare în mine și în abilitățile mele, mai deschisă  și mai optimistă. Fetele s-au ocupat de tot, de la cea mai călduroasă primire și găzduire în cele 4 zile – la modul că m-au făcut să mă simt ca acasă – până la diverse exerciții pentru a ne familariza cu probele interviurilor de la diferite companii aeriene, multe informații folositoare , cum să ai un grooming perfect și chiar realizarea CV-ului și pozelor. Totul, într-o manieră elegantă, delicată, dar, în același timp, profesională. Pe scurt, participi la un curs de-al Ancăi și Iuliei și nu-ți mai rămâne decât să te prezinți la interviu.

Ce sfat ai oferi cititorilor Academiei Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Sfatul meu pentru cei ce au același vis pe care l-am avut și eu este să fie ei înșiși mereu, să aibă curajul să alerge după orice vis al lor pentru că viața e prea scurtă pentru a face ceva ce nu-ți place și să nu se lase doborâți de cei care nu-i înțeleg . Dacă simți că drumul tău te duce printre nori, nu asculta de cei care trăiesc doar pe pământ.

Un mesaj pentru echipa Academiei Vreau să fiu Stewardesă :)

Anca și Iulia, mulțumesc pentru că ați crezut în mine, pentru că m-ați ajutat să îmi dau seama că nimic nu e imposibil, pentru tot ce m-ați învățat la curs, pentru căldura și optimismul vostru, pentru lumina și enrgia bună, pentru prietenia voastră sinceră – pentru toate aceste lucruri și pentru multe altele care m-au făcut să las o parte din mine pe Strada Frumoasă, la numărul 54. 

La Academia Vreau să fiu Stewardesă te pregătim să treci cu succes interviurile cu marile companii aeriene. Vino la cursuri și fii cel mai bun candidat! Următoarele cursuri ale Academiei Vreau să fiu Stewardesă:

  • Cursul English for Cabin Crew - singurul curs de limba engleză din România care îți pregătește engleza pentru interviurile cu companii aeriene. La acest link ai toate detaliile
  • Poți alege o sesiune de private coaching cu unul din trainerii noștri, pentru a merge cât mai bine pregătit la interviu. Aici ai detaliile.

 

Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!