Povestea Lucianei, viitoare stewardesă Ryanair

Povestea Lucianei, viitoare stewardesă Ryanair

Luciana ne-a fost cursantă la Academia Vreau să fiu Stewardesă în octombrie 2023, iar din prima clipă când a pășit în sediul nostru am știut că în cel mai scurt timp o vom vedea în uniforma de stewardesă. Avea toate calitățile necesare pentru dobândirea acestui job: profesionalism, eleganță, atitudine caldă și deschisă, spirit de echipă, atenție, pasiune pentru aviație, un nivel perfect de limba engleză și ambiție să își împlinească visul. Dacă adăugăm la toate acestea pregătirea dobândită în cadrul cursului, nu era decât o chestiune de timp și participare la un interviu ca Luciana să devină oficial însoțitor de bord! Iată mai jos povestea ei:

  • Cine este Luciana și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

O persoană foarte apropiată a spus cândva că ceea ce apreciază cel mai mult la Luciana este determinarea ei în a obține întotdeauna ceea ce își dorește cu adevărat. Și sunt total de acord, pentru că asta este Luciana. Este persoana extrem de ambițioasă, care se sperie la începutul oricărui drum spre îndeplinirea visurilor ei, dar care rămâne optimistă și focusată pe tot parcursul lui, care nu renunță și reușește întotdeauna să se bucure la final. Luciana este, de asemenea, persoana care a înțeles că lucrurile dorite în viață vin la momentul potrivit, de aceea cel mai important este ca ea să nu-și piardă niciodată speranța.

  • Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

 A lucra printre nori a devenit visul meu încă de când eram copil, atunci când am avut primul meu zbor. Totuși, a fost nevoie sa cresc, să mă maturizez și să mă cunosc mai bine pentru a mă convinge în totalitate că acesta este drumul meu. Cu trecerea anilor am înțeles că iubesc să ofer ajutor oamenilor atunci când au nevoie,  să fiu responsabilă, organizată și punctuală. Am înțeles că provocările nu mă sperie, ci mă entuziasmează. Iar meseria de însoțitor de zbor, care le îmbină pe toate, oferindu-ți în același timp ocazia de a lucra din cel mai frumos loc, printre nori, a fost și este pentru mine cea mai frumoasă!

  • Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Încă de când a fi însoțitor de zbor a devenit visul meu, am muncit pentru a deveni unul cât mai bun, într-o zi. După terminarea liceului, am ales Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, care m-a ajutat nespus în a-mi îmbunătăți nivelul limbii engleze, dar și a limbii italiene. De asemenea, am ajuns și la cursul Academiei ”Vreau să fiu Stewardesă„, la care visam încă din timpul liceului. Aceste două alegeri au fost cele mai bune pe care le puteam lua, contribuind semnificativ la reușita mea.

  • La cate interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Interviul din cadrul companiei Ryanair a fost primul la care am participat și totodată primul la care am fost acceptată. Un lucru de care sunt extrem de mândră și de recunoscătoare. 

  • Cum a decurs interviul cu compania aeriană Ryanair? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Am ajuns la interviu fără nicio emoție. Eram extrem de încrezătoare știind că totul va decurge minunat, dacă îmi păstrez calmul. Cred cu tărie că participarea la cursul Academiei „Vreau să fiu Stewardesă” a cântărit enorm. În cadrul celor 4 zile de curs, mi-am depășit frica de a vorbi în public, în limba engleză, iar asta s-a văzut cu siguranță și în timpul interviului. Pe lista candidaților am fost a 23-a și trebuie să recunosc faptul că după intrarea fetei cu numărul 22, am simțit câteva emoții știind că doar câteva minute mă despărțeau de un moment extrem de important în cariera mea. Dar, mi-am amintit că o atitudine calmă, optimistă și încrezătoare este singura cale spre succes. Interviul a constat într-o singură probă, cea de self presentation, care a fost foarte lejeră și plăcută.

  • De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Așa cum am menționat mai sus, am intrat în sala interviului foarte relaxată, optimistă, încrezătoare și cu un zâmbet cât toată fața. Din primele minute, recrutorul mi-a spus că atitudinea și nivelul meu de engleză sunt fantastice, iar la finalul interviului mi-a mărturisit că am toate șansele să trec mai departe. Am vrut ca totul să fie cât mai natural și cât mai sincer, iar asta consider că a fost de mare folos!

  • Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregătitor al Academiei Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii care te-au pregatit?

Participarea la cursul din cadrul Academiei Vreau să fiu Stewardesă a fost cu siguranță alegerea cea mai bună pe care o puteam lua în drumul meu spre îndeplinirea marelui meu vis. Cu ajutorul a două femei extrem de frumoase și minunate, Anca și Iulia, în 4 zile am reușit să devin mult mai încrezătoare în mine, să obțin o mulțime de informații utile atât în domeniul aviației cât și al vieții de zi cu zi, și prin urmare, să ajung în ziua interviului cât se poate de pregătită. Dacă ar fi să o iau de la capăt, aș alege acest curs din nou și din nou, pentru că am iubit din tot sufletul fiecare dintre cele 4 zile care vor rămâne pentru totdeauna o amintire minunată! 

  • Ce sfat ai oferi cititorilor Academiei Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Ca urmare a experienței mele, cred că sfatul cel bun pe care îl pot oferi este să nu vă pierdeți niciodată încrederea și entuziasmul. Îndeplinirea visului meu nu a venit atunci când am plănuit-o, ci atunci când a fost momentul. Iar prin muncă și o atitudine întotdeauna pozitivă, orice vis are puterea de a deveni realitate.

  • Un mesaj pentru echipa Academiei Vreau să fiu Stewardesă :)

Nu știu cât din recunoștința mea poate fi exprimată în cuvinte, însă vreau să vă spun că pentru mine sunteți cele mai bune, cele care mi-au oferit pentru prima dată aripi să pot zbura către împlinirea visului meu. Indiferent de locul în care mă va duce viața, voi purta mereu în suflet această experiență minunată. Vă îmbrățișez cu drag și aștept cu nerăbdare să vă trimit poze în uniformă!

La Academia Vreau să fiu Stewardesă te pregătim să treci cu succes interviurile cu marile companii aeriene. Vino la cursuri și fii cel mai bun candidat! Următoarele cursuri ale Academiei Vreau să fiu Stewardesă:
  • Cursul English for Cabin Crew - singurul curs de limba engleză din România care îți pregătește engleza pentru interviurile cu companii aeriene. La acest link ai toate detaliile
  • Poți alege o sesiune de private coaching cu unul din trainerii noștri, pentru a merge cât mai bine pregătit la interviu. Aici ai detaliile.
Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!