Povestea Ioanei, fostă cursantă, azi stewardesă Wizz Air

Povestea Ioanei, fostă cursantă, azi stewardesă Wizz Air

Drumul Ioanei în aviație a început să prindă culoare încă din adolescență, când admira jobul și stilul stewardeselor cu mare interes și visa cu ochii deschiși la o carieră în domeniu.
Atunci când am întalnit-o pe Ioana în sala de curs a Academiei Vreau să fiu Stewardesă am văzut în ea empatie, ambiție, amabilitate și curaj. Perseverența și răbdarea au dus-o unde este astăzi, printre nori ca stewardesă Wizz Air
  • Cine este Ioana și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai buna?

Ioana este genul de persoană care se atașează repede de oameni şi iubește să contribuie la fericirea celorlalți. De fiecare dată când este nevoie de ajutorul ei este foarte implicată. Este responsabilă şi organizată, iubește oamenii și nu judecă după aparențe. Are toate calitățile unei stewardese! 

  • Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Visul de a deveni stewardesă a luat   amploare în mintea mea în perioada   adolescenței, urmărind stewardesele   pe social media am rămas absolut   fascinată de stilul lor de viață, de   profesionalismul care caracterizează   acest job, dar și de curajul și   responsabilitatea stewardeselor,   încât ele trebuie să asigure siguranța pasagerilor. 

  •  Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

În primul rând, m-am documentat foarte bine, apoi am ales să particip la cursul Academiei Vreau să fiu Stewardesă", pentru că îmi doream să aflu mai multe despre acest job minunat. După curs am participat la interviuri, atât online, cât şi la un open day. 

  • La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Am participat la alte 2 interviuri, la Wizz Air înainte de cursul Academiei Vreau să fiu Stewardesă. La Ryanair şi Wizz Air din nou, interviuri pe care le-am trecut cu succes după participarea la curs.  

  • Cum a decurs interviul cu compania aeriană Wizz Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile? 

Interviul la compania Wizz Air este compus din 4 probe eliminatorii, prima probă a fost cea de prezentare personală, în care fiecare candidat se prezintă, în fața recrutorilor timp de 1/2 minute (am avut destule emoții), apoi a urmat proba de role-play (proba de care nu trecusem înainte de curs), dar de data aceasta i-am făcut față cu bine (emoțiile deja trecuseră), a 3-a probă este cea de grup pe care nu am temut-o deloc, deoarece iubesc să lucrez în echipa, iar cea de a 4-a este interviul final face-to-face cu recrutorii. A doua zi am primit mail cum că am trecut cu succes! 

  • De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred că entuziasmul, sinceritatea si transparența răspunsurilor mele m-au ajutat să trec acest interviu. Este foarte important să fii tu însuți, dar în același timp să dai dovadă de profesionalism și, nu în ultimul rând, să fii cea mai bună versiune a ta! 

  • Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregătitor la Academia Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce masură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii care te-au pregătit?

Cursul "Vreau să fiu Stewardesă" m-a ajutat foarte mult, deoarece am învățat "how to sell myself", cum să mă prezint astfel încât să atrag interesul recrutorilor și cum să mă diferențiez față de ceilalți candidați, totodată fiind eu însămi, accentuând calitățile mele și lăsând teama de eșec deoparte. Să petrec 4 zile împreună cu Iulia și Anca a fost minunat! Am învățat atât de multe lucruri, încât nu voiam să mai plec (recunosc că am și plâns puțin de emoții la despărțire). 

  • Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Un sfat pe care îl dau din propria mea experiență este să nu vă dați bătuți dacă nu vă iese din prima, fiți perseverenți si învățați din greșeli, participarea la interviuri ajută imens, dar dacă nu aveți răbdarea necesară să eșuați de mai multe ori, cursul "Vreau să fiu Stewardesă" grăbește tot procesul. 

  • Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă :)

Dragă echipă "Vreau să fiu Stewardesă”, îți mulțumesc pentru tot, pentru susținerea, îndrumarea și atenția pe care ai acordat-o fiecărui cursant în parte, pentru mine a fost o experiență de neuitat! 

Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!