Cursanta noastră Alina - primul interviu, primul succes!

Cursanta noastră Alina - primul interviu, primul succes!

Primii pași ai Alinei în lumea aviație au început la Academia Vreau să fiu Stewardesă în noiembrie 2022, iar azi continuă în uniforma roz, ca stewardesă WIZZ Air. La scurt timp după finalizarea cursului a participat la un interviu al companiei aeriene și s-a numărat printre finaliștii norocoși. 

Suntem foarte mândre de reușita Alinei și, cu această ocazie vrem să vă împărtășim povestea ei.
 
Cine este Alina și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai buna?
 
Alina este și va fi întotdeauna o persoană cu aspirații înalte, deschisă spre schimbare și inovație, gata să înfrunte mereu provocările ce vin. Optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze, Alina încearcă să vadă părțile pozitive și să ia ceva bun chiar și din experiențele negative. De asemenea, datorită firii empatice și prietenoase, ea este mereu acolo pentru a întinde o mână de ajutor atunci când este nevoie.

Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

 Încă din copilărie mi-am dorit o meserie în care se poartă uniformă, fapt ce m-a  determinat la sfârșitul clasei a 8-a să aplic la liceul militar. Din păcate drumul meu spre o carieră militară s-a oprit în acel moment, fiind respinsă la vizita medicală, deoarece persoanele care purtau ochelari nu erau acceptate. Totuși, pasiunea pentru uniformă nu a încetat niciodată, iar la scurt timp aflam de existența meseriei de stewardesă de pe platforma Vreau să fiu Stewardesă. Captivată de informațiile găsite, dar totuși temătoare de un viitor eșec, pasiunea pentru stewardese a rămas doar la nivel de vis pentru mine în acel moment. Ani mai târziu, cu o facultate terminată în domeniul limbilor străine, cu multă experiență în customer service precum și primul meu zbor cu compania Wizz Air, au fost factorii decisivi care mi-au confirmat că locul meu nu este la un job de birou de 8 ore, ci la unul mai dinamic printre nori.

La cate interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare?

 Am participat la un singur interviu cu o companie aeriană, respectiv Wizz Air și acesta a fost câștigător. Wizz Air a fost compania pentru care mi-am dorit cel mai mult să lucrez, deoarece îmi oferea atât oportunitatea de a-mi îndeplini visul de a fi printre nori cât și de a fi alături de cei dragi.

 

Cum a decurs interviul cu compania aeriană WIZZ Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Fiind primul interviu cu o companie aeriană, pot spune cu sinceritate ca am avut foarte multe emoții, însă încă de când am plecat de acasă am conștientizat că acest interviu este un pas important pentru viitorul meu și trebuie să profit de această oportunitate din plin, astfel ajunsă la hotel îmi repetam neîncetat în minte: Ești stewardesă până pleci acasă! Acest lucru m-a impulsionat să dau tot ce e mai bun din mine pentru a ajunge acolo unde îmi doresc.

Din punctul meu de vedere, cea mai dificilă probă de la interviu a fost prezentarea personală care surprinzător sau nu, deși pare cea mai ușoară, aceasta a cauzat eliminarea celor mai multe persoane. După această probă am rămas doar 4 din 15 candidați. Cu toate acestea, datorită cursului urmat înaintea interviului, am știut să mă diferențiez de ceilalți candidați și să “mă vând” în fața recrutorilor. Am învățat că prima impresie contează cel mai mult și că recrutorii acordă o atenție deosebită și limbajului non-verbal.

Per ansamblu, interviul este unul complex, iar întreaga zi de recrutoare poate fi descrisă ca un carusel de emoții cu suișuri și coborâșuri, însă la sfârșitul zilei ai împlinirea sufletească că ai ajuns până la interviul final.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

La sfârșitul interviului final mi-a rămas o vorbă strâns întipărită în minte adresată de către una dintre recrutoare: „Mulțumim mult Alina și nu uita să îți păstrezi zâmbetul și atitudinea pozitivă pe tot parcursul carierei tale în aviație!”. Această vorbă m-a condus la ideea că m-am numărat printre norocoșii care și-au primit aripile deoarece mi-am păstrat zâmbetul pe tot parcursul zilei, am dat dovadă de siguranță de sine, am avut un grooming impecabil si am comunicat și empatizat cu celelalte persoane prezente la interviu ca și cum ar fi fost viitorii mei colegi, nu niște potențiali candidați. Consider că dorința de a lucra cu oamenii printre nori și de a numi cerul „o a doua casa” a făcut diferența la recrutare. 

Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregătitor la Academia Vreau să fiu Stewardesa? Cum ți s-a părut și în ce masură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii care te-au pregătit?

 

Deși aveam câteva noțiuni despre cerințele companiilor aeriene și un nivel ridicat de limba engleză, m-am înscris la cursurile Academiei Vreau să fiu Stewardesă în luna noiembrie 2022 cu gândul de a mă pregăti cât mai bine pentru probele interviurilor și de a acumula mai multă încredere în mine. Din punctul meu de vedere, cursul este foarte bine structurat și îmbină utilul cu plăcutul, deoarece pe lângă pregătirea riguroasă, ești introdus de asemenea în minunata lume a însoțitorilor de bord prin faptul că ți se prezintă grooming-ul acestora și ai posibilitatea de a interacționa și asculta povești de la foști cursanți-actuali însoțitori de bord la companii aeriene.

Despre trainerii Academiei Vreau să fiu Stewardesă pot spune că sunt foarte
receptivi la nevoile fiecărui cursant. Este nevoie doar să vii cu visul tău la sediul
academiei, iar Anca și Iulia vor face tot posibilul să ajungi printre nori!

 

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Sfatul meu pentru cei care doresc să urmeze o carieră la înălțime este să se înarmeze cu multă răbdare. Nu este o meserie ușoară, ba dimpotrivă necesită multă pregătire în prealabil. Încurajez pe oricine care își dorește o carieră în acest domeniu, deoarece este o meserie care te ajută să îți ieși din zona de confort și te responsabilizează. Mulți oameni asociază meseria de însoțitor de bord cu ceva “glamorous” și au percepția greșită că  trebuie să ai doar o coafură impecabilă și rujul perfect pe buze, însă în realitate, aviația este domeniul în care siguranța primează cel mai mult.

 

Un mesaj pentru echipa Academiei Vreau să fiu Stewardesă :)

 

Vă mulțumesc pentru că m-ați primit în “casa” voastră cu atât de multă căldură și bunătate și că mi-ați împărtășit din experiența voastră. Vă sunt profund recunoscătoare pentru că într-un timp atât de scurt ați reușit să modelați cu atenție și măiestrie imaginea candidatului ideal, iar visul meu de a-mi primi aripile a prins contur. Continuați să faceți aceste cursuri cu aceeași dăruire și pasiune și  nu încetați să-mi trimiteți colegi printre nori! Vă doresc cer senin și numai gânduri bune!

 

Te pregătim să treci și tu cu succes de următoarele interviuri ale companiilor aeriene. Vino la cursuri și fii cel mai bun candidat! Următoarele cursuri ale Academiei Vreau să fiu Stewardesă:

  • Cursul English for Cabin Crew - singurul curs de limba engleză din România care îți pregătește engleza pentru interviurile cu companii aeriene. La acest link ai toate detaliie.
Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!