Povestea Alexiei, fostă cursantă, viitoare stewardesă WIZZ Air

Povestea Alexiei, fostă cursantă, viitoare stewardesă WIZZ Air

Când te privește, Alexia te cucerește. Ochii aceia mari, zâmbetul minunat, privirea caldă și energia ei bună te fac să o observi imediat. Probabil că asta s-a întâmplat și la interviul WIZZ Air, prima ei recrutare în aviație și primul ei succes. La final de octombrie, Alexia a participat la cursul de însoțitori de bord organizat de Academia Vreau să fiu Stewardesă, iar la scurt timp după finalizarea lui ne-a dat de veste că trecuse cu succes de toate probele interviului WIZZ Air și că în curând ne vom întâlni cu ea la bordul aeronavelor acestei companii aeriene. Povestea Alexiei și a drumului ei spre nori în interviului de mai jos:
  • Cine este Alexia și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?
Alexia este o fată de 20 de ani cu mult entuziasm si cu visuri mari în față, unul dintre ele fiind de a zbura și de a explora acest domeniu grandios, numit “ aviația”. Aș descrie-o pe Alexia ca pe o persoană sociabilă, prietenoasă, mereu curioasă, curioasă de idei noi, de oameni noi, de provocări noi, curajoasă. Este o persoană creativă, căreia îi plac mereu schimbările și pe care le îmbrățișează cu entuziasm și învață din fiecare ceva ce, mai apoi, poate aplica pe viitor.
    • Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

    Când eram mică obișnuiam să călătoresc foarte mult cu avionul, în vacanțe, și mereu am admirat acele doamne frumoase care îmi inspirau încredere și de la care nu îmi puteam dezlipi ochii. Mai apoi, crescând, devenind adolescentă, am observat că aveam același sentiment ori de câte ori mă urcam în avion, și am simțit că trebuie să încerc pentru că, într-adevăr, mă atrăgea foarte mult această idee, de a fi și eu acolo, și nu doar ca pasager. Acum, sunt în anul 2 de facultate și a rămas întipărită în mine aceeași dorință, de a zbura și de a mă alătura și eu acelei echipe, printre nori, dorință care nu m-a părăsit încă de când eram mică și am știut că acum este momentul.

    • Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

    Înainte de a merge la un interviu, am ales să urmez un curs, și anume un curs organizat în cadrul Academiei Vreau să fiu Stewardesa. 

    • La cate interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

    După mai bine de 2 săptămâni de la finalizarea cursului, m-am hotărât să merg la interviul organizat de compania Wizz Air, fiind chiar și primul meu interviu, pe care l-am finalizat cu succes, fiind acceptată.

    • Cum a decurs interviul cu compania aeriană WIZZ Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

    Interviul Wizz Air mi s-a părut solicitant, dar în același timp a fost o experientă frumoasă, unde am cunoscut multe persoane cu același vis ca al meu și unde am legat prietenii. Personal, cea mai dificilă probă de la interviu mi s-a părut cea de role play, deoarece la această probă a trebuit să intru în pielea unei adevarate stewardese și să joc acel rol cu recrutorul și, bineinteles, emoțiile interviului atunci se simt și mai tare. Am reușit sa trec peste aceste emoții, amintindu-mi că trebuie să fiu naturală și să nu uit să gândesc cât mai creativ, oferindu-le recrutorilor cât mai multe idei și soluții la acea situație din avion pe care trebuia să o rezolv.

    • De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

    Consider că m-am evidențiat prin atitudine și prin încrederea pe care am avut-o în mine, și, bineînțeles, prin zâmbetul pe care am încercat să mi-l mențin pe parcursul întregii zile.

    • Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregătitor al Academiei Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii care te-au pregatit?
    Datorită cursului pe care l-am susținut înaintea acestui interviu, în cadrul Academiei Vreau să fiu Stewardesa, am avut ocazia să mă descopăr mai mult pe mine, să trec mai ușor peste emoții, deoarece pe parcursul acestor 4 zile am vorbit în engleză foarte mult, mi-am dat seama și mai mult că îmi doresc să urmez această meserie si am asimilat informatii prețioase, care m-au ajutat foarte mult la interviu, cât și încrederea  pe care am căpătat-o în mine însămi datorită  acestui curs. Am avut parte de colegi minunati cu care am impartășit același vis și, nu în ultimul rând, de 2 traineri profesioniști și dedicați, Anca și Iulia, care au contribuit cu o bază solidă în parcursul meu spre obținerea succesului. Consider că sunt 2 femei minunate care au reușit în 4 zile să îmi dea acea încredere de care aveam nevoie și acel curaj să pot spune: “acum este momentul”. 
      • Ce sfat ai oferi cititorilor Academiei Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

      Un sfat pentru cititorii Academiei Vreau să fiu Stewardesă care își doresc un job în lumea aviației, este să nu ezite să se înscrie la curs, dacă își doresc cu adevărat sa cunoască oameni minunați și sa aibă parte de informații prețioase și de anumite “inside-uri” esențiale pentru un interviu de succes.

      • Un mesaj pentru echipa Academiei Vreau să fiu Stewardesă :)

      Aș dori să mulțumesc încă o dată echipei Academiei vreau sa fiu Stewardesă pentru tot sprijinul, pentru toate sfaturile utile și pentru profesionalismul și devotamentul de care au dat dovadă!

      La Academia Vreau să fiu Stewardesă te pregătim să treci cu succes interviurile cu marile companii aeriene. Vino la cursuri și fii cel mai bun candidat! Următoarele cursuri ale Academiei Vreau să fiu Stewardesă:
      • Cursul English for Cabin Crew - singurul curs de limba engleză din România care îți pregătește engleza pentru interviurile cu companii aeriene. La acest link ai toate detaliile
      • Poți alege o sesiune de private coaching cu unul din trainerii noștri, pentru a merge cât mai bine pregătit la interviu. Aici ai detaliile.
      Înapoi la blog

      Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

      Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!