Interviu cu Yasmine, viitoare stewardesă Wizz Air

Interviu cu Yasmine, viitoare stewardesă Wizz Air

Cursanta noastră Yasmine a dat dovadă de ambiție nemărginită în drumul către visul ei. Nu s-a dat bătută chiar și după 4 interviuri, a urmat unul din cursurile Academiei Vreau să fiu Stewardesă, iar acum se bucură de reușita ei. 

De curând a trecut cu succes de toate probele interviului WIZZ Air și se pregătește să îmbrace celebra uniformă roz. Iată mai jos povestea ei:

Cine este Yasmine și cum ai descri-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Cine este Yasmine? Este o întrebare care de fiecare dată îmi pune probleme. Yasmine este, desi încă se află  într-un proces de cunoaștere de sine, o fată destul de emotivă cu nu foarte multă încredere în propria persoană, dar care promite multe. O persoană care ușor, ușor se surprinde singură prin calitățile care îi ies la suprafață pe zi ce trece. Yasmine este genul de persoană care se hrănește cu zâmbetele pe care încearcă să le lase fiecărei persoane cu care interacționează. Iar dacă ar fi să îi fac o caracterizare într-un singur cuvânt, acela ar fi “aeriană”, după cum îi spun apropiații.
 

Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?
    Visez la acest job încă de la primul meu zbor, respectiv de pe la 10 ani. Pe atunci mi se părea un vis de neatins, însă pe parcursul anilor, mi-am dat seama că nimic nu este imposibil atât timp cât îți dorești și lupți pentru acel lucru. Zis și făcut! 
    De la dorință la acțiune a fost un pas pentru mine. Deși nu aveam niciun fel de pregătire în domeniul aviației, am hotărât să îmi încerc norocul și să particip la unul dintre interviurile celor de la Wizz din 2019. Primul interviu nu a fost cu succes din păcate, urmând ca imediat după pandemie să particip la alte 2 interviuri, tot fără succes. Chiar și după aceste nereușite nu m-am demoralizat și nici prin gând nu mi-a trecut să abandonez, ci din contră, am căutat cât mai multe informații și, ce să vezi, așa le-am descoperit pe minunatele Iulia și Anca. Pentru mine experiența Academiei Vreau să fiu Stewardesă a venit ca o confirmare a faptului că în continuare trebuie să țintesc sus! 
     
    La cate interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare?

      Au fost 4 la numar, cel de al patrulea fiind un real succes pentru mine. Toate la aceeași companie, Wizz Air. Deși au fost 3 încercări fără reușită, am încercat să nu le iau ca pe un eșec total, ci mai degrabă pot spune că deja la ultimul interviu aveam un avantaj față de ceilalți, cum ar fi că eu cumva eram deja familiarizată cu ce avea să se întample și mai ales cu emoțiile care te încearcă în acele momente.

      Cum a decurs interviul cu compania aeriană WIZZ Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?


      După cum am precizat și în răspunsul anterior, faptul că am participat la mai multe interviuri ale aceleiași companii aeriene, a fost un plus pentru mine, atât din punct de vedere al emoțiilor, pentru că da, sunt o persoană care deseori se lasă copleșită de emoții, dar și al probelor. Personal, fiind o persoană care se luptă încă din liceu cu frica de public speaking, proba cea mai dificilă a fost self presentation, care de altfel este și prima probă a interviului.

      Însă cu ajutorul minunatelor de la ACADEMIA VREAU SA FIU STEWARDESĂ, care te ajută să îți structurezi o prezentare concisă în care să spui cele mai esențiale lucruri despre tine, în asa fel încat să le captam atenția recrutorilor, într-un timp destul de scurt, lucrurile ți se vor părea atât de ușoare. Cred că dacă ajungi să treci de prima probă, vei răsufla ușurat, iar celelalte probe ți se vor părea pistol cu apa.
       

      De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

        Cred că ceea ce a facut diferența de data asta a fost în primul rand starea mea de spirit. Spre deosebire de celalalte dăți, am mers la interviu fără vreo îndoială, am mers cu gândul că este deja ca și luat. Sentimentul ăsta de siguranță venea și în urma informațiilor prețioase cumulate în urma cursului de la Academia Vreau să fiu Stewardesă, la fel și încrederea. Fetele au grijă să ofere un boost imens de energie și încredere fiecărui cursant în parte, ceea ce pentru o persoană cu nu foarte multă încredere în propriile forțe este esențial.
         
        Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregătitor la Academia Vreau să fiu Stewardesa? Cum ți s-a părut și în ce masură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii care te-au pregătit?

        Da, am urmat cursul la Academia Vreau să fiu Stewardesă, n-am ezitat o secundă în a mă înscrie și bine am făcut. Pot spune că experiența Vreau să fiu Stewardesă cu tot ce cuprinde ea însemnând informații prețioase pe care nu le găsești nicăieri și pe care doar fetele ți-le pot oferi în urma experienței lor în domeniul aviației, faptul că ai oportunitatea de a cunoaște oameni cu aceeași pasiune ca a ta și puteți impărți impresii și cu care totodată puteți lega prietenii, plus în urma multor altor beneficii, pot spune că a fost o experiență unică pe care aș mai repeta-o fără dar și poate. Mai departe mă rezum prin a spune că primul interviu după terminarea cursului s-a dovedit a fi un succes pentru mine și cred că prin asta am spus tot! Le sunt infint recunoscătoare Ancăi și Iuliei pentru răbdarea și pentru încrederea pe care mi-au oferit-o. Anca și Iulia sunt soluția de care aparent am avut nevoie pentru a ajunge acolo unde am visat dintotdeauna.  

        Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

          Îi sfătuiesc din tot sufletul să creadă în visul lor, să lupte pentru a ajunge acolo unde își doresc și, mai presus de toate, să creadă în propria persoană pentru că vă asigur că puteți ajunge mai sus decât v-ați imaginat vreodată, cum s-a întâmplat și în cazul meu, de altfel.

          Un mesaj pentru echipa Academiei Vreau să fiu Stewardesă :)

          Fetelor, vă sunt infinit recunoscătoare pentru că datorită vouă mi-am îndeplinit cel mai mare vis, un vis care până acum ceva timp mi se părea imposibil. Continuați să împliniți suflete!

          Te pregătim să treci și tu cu succes de următoarele interviuri ale companiilor aeriene. Vino la cursuri și fii cel mai bun candidat! Următoarele cursuri ale Academiei Vreau să fiu Stewardesă:

          • Cursul English for Cabin Crew - singurul curs de limba engleză din România care îți pregătește engleza pentru interviurile cu companii aeriene. La acest link ai toate detaliie.
          Înapoi la blog

          Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

          Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!