Interviu cu Oana, stewardesă Gulf Air: Printre nori am fost de o viață

Interviu cu Oana, stewardesă Gulf Air: Printre nori am fost de o viață

Oana e o inspirație, un model de urmat și un om cu inima mare pe care e bine să îl ai mereu în preajmă. Când a venit la noi la curs, a fost dragoste la prima vedere, dacă mi-e îngăduit să spun așa. Ne-am simpatizat reciproc încă din primul moment, iar chimia dintre noi a dat naștere unei prietenii frumoase după curs. O să regăsiți în acest interviu povestea unui om puternic și ambițios, care în ciuda multor încercări ale vieții nu a uitat să zâmbească, să lupte, să se bucure de viață și de oamenii pe care îi întâlnește. Oana, azi stewardesă Gulf Air, a simțit dintotdeauna că este făcută pentru a zbura, iar menirea ei este să se afle printre nori, împărtășind zâmbete și furând privirile admirative ale pasagerilor. Află ce a determinat-o să treacă de la dorință la acțiune și ce a motivat-o să continue să lupte pentru visul ei, în ciuda câtorva interviuri care nu s-au finalizat cu un răspuns pozitiv.


  Cine este Oana și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Ooooo da ... ți-ar plăcea cu siguranță să ai o Oană la tine în ogradă. Are un suflet mare și sare în ajutor, nu doar la nevoie, ci chiar și atunci când cealaltă persoană încă nici nu știe că are sau că va avea nevoie de suport. Analizează și se implică în relațiile pe care le creează, acceptând oamenii cu hachițele lor, cu viața oricât de complicată, asta pentru că-i place să ofere și niciodată nu pune în balanță cât primește înapoi.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Printre nori am fost de o viață. Încă de mic copil, părinții mei au văzut în mine mai mult decât un viitor adult, așezat la casa lui, cu o diplomă și un job static ce îți asigură o viață comodă sau chiar de vis, din punctul de vedere al multor persoane. Tata mereu spunea: “Fiică-mea n-are nicio treabă cu pământu’ ăsta. Ori sub apă ori în aer, ăla-i mediul ei și acolo o să se simtă cel mai bine”. Acum înțeleg câtă dreptate avea, iar despre cum s-a activat “microbul” zborului o săaflați în cele ce vor urma.
 
“Microbul” zborului era instalat bine în sufletul meu, parcă pus la dospit, dar nu cu ingredientele necesare. S-a activat așa deodată, când mă așteptam mai puțin. Devenisem exact persoana de care mă feream să ajung. Deși călătoream și efectiv tânjeam de fiecare dată să fiu eu unul dintre însoțitorii de bord pe zborul pe care mă aflam în calitate de pasager, nu făcusem nimic niciodată în privința aceasta. Mai rău a fost când am început să văd cum alții “îmi furau visul”. Atunci, abia atunci am decis să acționez, astfel că am început nu doar să mă uit și să dau like-uri prietenilor mei/ cunoștintelor mele pe rețelele de socializare, ci și să mă informez mai mult despre acest domeniu, la care eu doar visam, fără să știu ce presupune exact, care sunt avantajele și dezavantajele acestuia șamd.
În urma celor menționate mai sus, am decis să aplic. Acesta a fost pasul cel mai important.
 
Ce pași ai urmat ca să obții acest job?
În urma celor menționate mai sus, am decis să aplic. Acesta a fost pasul cel mai important. Așa cum poate bine cunoașteți expresia: ,,Vrei să câștigi la loto, dar nu joci, maică”, vă îndemn să ,,jucați’’ și să o faceți la timp. Nu mai stați pe gânduri, aplicați și participați la interviuri.

 
La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare
 
Am participat la 6 interviuri Emirates. De trei ori am picat la CV drop, iar de alte trei ori am reușit să ajung în etapa finală, în care am suținut interviul care se afla la un singur pas către succes, însă cumva niciodată nu a venit mult așteptatul Golden Call, ci doar mail-ul cu regretata notificare, standard de altfel și fără nici un feedback, prin care eram anunțată că din păcate nu am fost selectată în acea sesiune și cu mențiunea că trebuie să aștept 6 luni pentru a deveni eligibilă și a putea aplica din nou. Pe data de 16.03.2019 mi-am spus că merită să-mi dau o șansă și să încerc și la o altă companie aeriană, deoarece ar fi păcat să nu activez în domeniul la care de foarte mult timp aspiram. Am făcut foarte bine, pentru că a fost unicul interviu cu Gulf Air și a fost și cel învingător.
Cum a decurs interviul Gulf Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?
Interviul Gulf Air a fost foarte solicitant, cu toate acestea nu am avut emoții deloc, deoarece aveam deja experiența interviurilor de acest gen. Despre cum decurge interviul per total, vă invit să urmăriți postările echipei Vreau să fiu Stewardesă, acolo veți găsi toate detaliile necesare. Există un articol întreg despre cum decurg interviurile Gulf Air și o să vă placă la nebunie, deoarece fetele din acest proiect fac magie efectiv cu resursele pe care le au, pun totul frumos pe hârtie, ți-e mai mare dragul să le citești.
De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?
Totul este relativ! Cred că au rezonat pur și simplu cu mine. Am încercat să dau tot ce e mai bun și se pare că am reușit să le cuceresc pe cele 2 recrutoare, Raluca și Sana. Prin voi, le mulțumesc în fața lumii întregi, că mi-au dat aceată șansă și că în sfârșit ,,îmi iau zborul”.


Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?
 
 
Mai mult decât perfect. Interesant. Nemaipomenit, bine structurat, punctual. Unanimitatea este ceva rar întâlnit, voi reușiti să faceți asta cu noi, cursanții voștri, ne aduceți în unanimitate, iar pentru asta mă înclin. Nelimitat în resurse pentru a face din noi candidatul perfect pentru oricare din companiile aeriene de top la nivel global. Autentic.

Trainerii sunt minunați, profesioniști și deschiși. Prin mâna lor trec multe caractere, iar ei reușesc să le șlefuiască și să le ajusteze, în funcție de nevoi și doar cât trebuie! Toate cele menționate mai sus m-au ajutat să plec de la acest curs mai bogată și cu o experiență extraordinară ce îmi va rămâne în suflet pe viață.
 

Te pregătim să treci și tu cu succes de următoarele interviuri ale companiilor aeriene. Vino la cursuri și fii cel mai bun candidat! Următoarele cursuri ale Academiei Vreau să fiu Stewardesă:

  • Cursul English for Cabin Crew - singurul curs de limba engleză din România care îți pregătește engleza pentru interviurile cu companii aeriene. La acest link ai toate detaliie.
    Înapoi la blog

    Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

    Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!