Interviu cu Cezara, fostă cursantă, acum stewardesă Qatar Airways

Interviu cu Cezara, fostă cursantă, acum stewardesă Qatar Airways

Povestea Cezarei în aviație a fost un succes încă de la început. Atentă și concentrată pe aspirațiile ei, dorința de a îmbrăca minunata uniformă Qatar Airways a devenit realitate în foarte scurt timp pentru ea. A participat atât la interviul pentru Ryanair, dar și la cel pentru Qatar Airways, și pe amandouă le-a trecut cu brio.

În toamna anului 2021 a decis să urmeze cursurile Academiei Vreau să fiu Stewardesă și astfel a început o frumoasă experiență ce urma să-i contureze drumul printre nori. Ne bucurăm foarte mult că am avut ocazia de a lua parte la conturarea visului ei, iar azi vă împărtășim cu drag povestea Cezarei.

Cine este Cezara și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

    Cezara este și va fi întotdeauna o visătoare cu o perspectivă inedită asupra lumii, condusă de un impuls puternic spre inovație și schimbare, cu o permanentă disponibilitate de a-i asculta pe ceilalți, determinată de un spirit empatic și pasiune pentru latura umană.

    Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

      Niciodată nu mi-a surâs ideea de a avea un job obișnuit, iar dorința de a descoperi cât mai multe colțuri ale lumii a fost întotdeauna prezentă în sufletul meu. Pentru mine, microbul zborului s-a activat atât de spontan și neașteptat, când într-o zi analizând-mi idealurile și pasiunile am început să mă vizualizez în uniforma de stewardesă, călătorind prin lume. Tot ce pot să îmi amintesc este că după câteva zile de research mă îndrăgostisem de acest stil de viață.

      Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

         Condusă de o dorință și un impuls puternic, am început să îmi construiesc CV-ul, să îmi identific calitățile și să îmi completez setul de skill-uri. Cu siguranță cursul "Vreau să fiu Stewardesă" a facilitat acest demers. Consider că un pas crucial a fost munca la nivel psihic prin care mi-am indus ideea că am capacitatea de a izbândi.

        La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare?

          Am participat la doua interviuri, iar ambele au fost câștigătoare, Ryanair și Qatar Airways.

          Cum a decurs interviul cu compania aeriană Qatar Airways? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

            Poate că sună clișeic, dar am simțit că locul meu va fi la Qatar Airways în momentul în care, pregătindu-mă să plec la cursul Ryanair la Dublin am primit un email cum că CV-ul meu a fost selectat și sunt invitată să dau un interviu online pentru Qatar Airways pe platforma Sonru. Pentru mine a fost ceva extraordinar să aflu că o companie de un asemenea renume cum este Qatar Airways își dorește să mă cunoască mai bine. După câteva luni, am primit mult așteptată invitație de a participa la recrutarea de tip Open Day la București. Au fost 3 zile de recrutate intense în care am trecut prin diverse probe. Consider că totul a decurs destul de natural, nu pot spune că a existat o probă care să mă pună in dificultate, deși emoțiile au existat pe tot parcursul recrutării, am reușit să le controlez încercând să mențin o gândire pozitivă.

            De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

              Uneori mă întreb dintre atât de mulți candidați ce i-a determinat pe recrutori să decidă că sunt potrivită pentru compania lor. Dacă ar fi să îmi fac o autoanaliză, probabil aș spune că a fost atitudinea mea pozitivă și prietenoasă. Consider că este important să înțelegi ce așteptări au companiile aeriene de la tine, dar și ce înseamnă să fii un însoțitor de zbor perfect, iar trainerii Academiei Vreau să fiu Stewardesă sunt cei mai capabili să te pregătească pentru a fi angajatul ideal al oricărei companii.

              Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii care te-au pregătit?

                După ce CV-ul meu a fost selectat de către Qatar Airways, am decis să fac tot ce este posibil pentru a lua jobul, așa că m-am înscris la cursurile Academiei Vreau să fiu Stewardesă, iar pentru această decizie îmi mulțumesc enorm. Îmi amintesc cu câtă încredere în mine am plecat acasă după terminarea cursului. Din punctul meu de vedere, cursul te pregătește nu doar pentru interviul la orice companie  aeriană, cât și pentru jobul de stewardesă. Fetele de la “Vreau să fiu Stewardesă” nu doar că au foarte multă experiență și cunoștințe, ci au dat dovadă și de foarte mult tact pedagogic. Totodată, în cardul cursului reușești să cunoști atât de multe  persoane cu același vis că al tău. Acest lucru m-a făcut să simt că fac parte dintr-o familie. Încă țin legătura cu o mare parte dintre colegii mei, iar aceștia sunt însoțitori de zbor la diverse companii aeriene. 

                   Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

                Sfatul meu pentru cei care visează la o carieră la înălțime este să acționeze și să muncească pentru a deveni o variantă cât mai bună a lor. Din punctul meu de vedere, cursul Vreau să fiu Stewardesă este un prim pas promițător.   

                Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă :)

                  Vă mulțumesc pentru pasiunea pe care o împărtășiți cu generozitate și căldură. Va doresc să duceți cel puțin tot atât de multe visuri printre nori și să continuați să eliminați “turbulențele” din călătoriile viitorilor însoțitori de zbor.

                  Înapoi la blog

                  Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

                  Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!