Povestea Codruței, de la stewardesă BUZZ la mult doritul job la Emirates

Povestea Codruței, de la stewardesă BUZZ la mult doritul job la Emirates

Acum doi ani, în iulie 2021, Codruța termina liceul și se înscria la cursurile Academiei Vreau să fiu Stewardesă. Avea 19 ani, un bagaj de emoții și o sclipire în ochi. Știa clar că își dorește din toată inima ei să ajungă în aviație. Și așa s-a întâmplat. La nici 21 de ani împliniți era deja la a doua companie aeriană care o angaja și nu orice companie, ci chiar cea pe care și-o dorea de când era copil: Emirates. 

Imediat după finalizarea cursului, pentru că încă nu avea 21 de ani ca să se poata angaja la o companie aeriană arabă, a optat pentru o companie aeriană europeană și a trecut imeidat de interviu. A lucrat pentru BUZZ (companie aeriană parte din grupul Ryanair), iar când mai avea doar 3 luni până să împlinească 21 de ani, a mers la un interviu Emirates și l-a trecut cu succes. Azi o admirăm în uniforma superbă a acestei companii și privim cu mândrie parcursul ei în lumea aviației.

Povestește-ne cum a început cariera ta în aviație. 

Începusem visez la o carieră în aviație încă din clasa a 10-a. De atunci am început informez despre avantajele și dezavantajele acestui job, iar până la finalizarea liceului am reușit înțeleg în mare parte ce înseamnă jobul de însoțitor de bord. Cariera mea în aviație a început la compania aeriană BUZZ (parte din grupul Ryanair). Imediat după ce am terminat liceul am participat la cursul Academiei Vreau fiu Stewardesă unde am obținut informațiile necesare pentru a participa la interviu pregătită și cu încredere în mine. Am lucrat un an pentru compania aeriana BUZZ în Budapesta. În tot acest timp am știut acesta este doar începutul carierei mele ca însoțitor de bord și destinația finală va fi Emirates. În tot acest timp, urmăream interviurile susținute de Emirates în toată lumea și așteptam cu nerăbdare îndeplinesc și ultima cerință obligatorie pentru a putea participa la interviu, aceea de a avea 21 de ani. Cu 3 luni înainte împlinesc 21 de ani am considerat sunt pregătită pentru urmatorul pas în cariera mea ca însoțitor de bord, așa am participat la interviul susținut la Budapesta. În mai puțin de 24 de ore am primit telefonul mult așteptat "Golden Call"-ul care îmi garanta viitorul meu va arăta exact așa cum mi l-am imaginat. La o luna și jumătate după interviu, mi-am împachetat cei aproape 21 de ani în 50 de kg și am plecat spre Dubai. Aici au urmat 2 luni de training intens.

Ce ai făcut ca să obții jobul?

În primul rând m-am informat foarte bine înainte despre ce înseamnă acest job. Următorul pas important a fost să urmez cursul Vreau să fiu stewardesă care mi-a oferit încrederea de care aveam nevoie, dar și informațiile necesare pentru a mă prezenta la interviu. Și nu în ultimul rand, nu am renunțat indiferent de obstacolele care mi-au apărut în cale, am avut dorința și determinarea necesară să obțin ceea ce mi-am propus. 

Ți-ai început cariera la BUZZ - ce ai învățat în acea perioadă, lucrând pentru o companie low cost?

Am avut parte de o experiență foarte frumoasă la BUZZ. În primul rand am înțeles cu adevărat ce înseamnă acest job. Mi-am dat seama că zborul provoacă dependență. Mi-am dezvoltat abilitățile de lucru în echipa, încrederea în mine, creativitatea și nu în ultimul rand calmul în situații de stres. Și cel mai important lucru am înțeles că aceasta industrie mi se potrivește, este ceea ce mă face să mă trezesc în fiecare zi/noapte indiferent de oră cu zâmbetul pe buze.

Cum te-ai decis să treci de la BUZZ la Emirates?

Emirates a fost de la început destinația finală în cariera mea ca însoțitor de bord. Mi-a fost frică spun asta cu voce tare știind foarte mulți candidați aplica pentru această companie, dar puțini au șansa experimenteze stilul de viață Emirates. În acelaș timp, știam oricâte escale voi avea până la destinația finală, aceasta va rămâne aceeași.

Cum a fost interviul Emirates? 

Interviul Emirates putea spune a fost interesant. Încă de la începutul interviului am fost primiți de recrutoare cu un zâmbet larg , călduros și o atitudine plină de profesionalism. Am fost în jur de 50 de candidați inițial. Pe parcursul zilei am avut mai multe probe: prezentare personală, 2 probe de grup, proba de engleză scris și oral și interviul final. La ultima probă am rămas 9 candidați, dintre care 5 am primit a 2-a zi "Golden Call'.

Spune-ne puțin despre perioada de training la Emirates: cum ți se pare, cum decurge totul?

Perioada de training la Emirates este intensă. Au fost 2 luni în care am învățat în fiecare zi și am avut examene atât teoretice, cât și practice în ficare săptămână. Informația este foarte bine structurată, după partea teoretica există exerciții practice în simulatoarele foarte bine dotate care te ajută să înțelegi totul mult mai bine. Iar un lucru foarte important pe care l-am învățat de la trainerii nostrii este că nu suntem singuri, am învățat să lucram în echipă și să cerem ajutor colegilor sau trainerior atunci când este ceva ce nu am înțeles. Partea frumoasă este că se creează prietenii și amintiri petru toată viața. Tot trainingul se bazează pe feedback, atât de gru, cât și personal, ceea ce mie mi s-a părut foarte interesant și m-a ajutat foarte mult să progresez și să îndeplinesc așteptările trainerilor și ale companiei.

Ce simți când zbori, e adevărat că zborul provoacă dependență?

Este 100% adevărat zborul provoacă dependență, cel puțin în cazul meu asta s-a întâmplat încă de la primele zboruri. Ceea ce simt eu când zbor este deconectare, libertate și fericire. Citatul care mi se pare se potrivește în totalitate fiecărei persoane pasionate de aviație și care lucrează în aceasta industrie este "Odată ce ai dat de gustul zborului, tu pentru totdeauna vei merge pe pământ cu ochii ațintiți spre cer, pentru ai fost acolo și acolo vei râvni tot timpul te întorci."

Ce rol a jucat Academia Vreau să fiu Stewardesă în drumul tău spre nori

Academia Vreau fiu Stewardesă a jucat un rol foarte important în drumul meu spre nori. În primul rând a venit cu toate informațiile de care aveam nevoie pentru interviu la momentul potrivit. În al 2-lea rând mi-a dat încrederea necesară de care aveam nevoie. Și nu în ultimul rând, atât Anca, cât și Iulia au fost lângă mine în tot acest timp.

Ce îi sfătuiești pe cei care își doresc, la fel ca tine, să cucerească norii și poate nu au curaj/încredere etc?

În primul rând, îi sfătuiesc urmeze cursurile Academiei Vreau fiu Stewardesă. În al 2-lea rând, orice aspirant la acest job trebuie se informeze foarte bine înainte aplice, atât despre job, cât și despre companiile aeriene. Și nu în ultimul, rând aibă încredere în ei, muncească până își ating scopul, iar acel moment pot spune cu mândrie și cu zâmbetul pe buze "I did it!"

Ai un mesaj pentru echipa noastră?

Anca, Iulia, vreau să vă mulțumesc pentru cele 4 zile de curs care au întrecut toate așteptările cu care am venit și care vor rămâne întipărite în memoria și sufletul meu pentru totdeauna. Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați oferit-o și faptul că ați fost lângă mine în acești 2 ani cu sfaturi și răspunsuri la toate întrebările care au apărut pe parcurs. Vă doresc să oferiți în continuare aripi și zâmbete viitorilor cursanți așa cum mi-ați oferit și mie. Și sper să ne revedem curând!

P.S.: Acum 3 ani citeam poveștile de pe pagina Vreau să fiu Stewardesă cu ochii plini de lacrimi, în speranța că, într-o bună zi, o să am parte și eu de aceaași experiență. Acea zi a venit, astăzi am terminat trainingul pentru Emirates și în 2 zile voi avea primul zbor. Este incredibil cum totul poate deveni realitate daca îți dorești și muncești pentru visul tău!

Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!