Povestea Emanuelei, fostă cursantă, acum stewardesă Ryanair

Povestea Emanuelei, fostă cursantă, acum stewardesă Ryanair

Emanuela a pășit încrezătoare și plină de speranță în sala noastră de curs în vara lui 2022, iar acum își trăiește visul printre nori, ca stewardesă Ryanair. Visele sunt făcute să devină realitate, iar Academia Vreau să fiu Stewardesă este aici ca să transforme fiecare cursant în însoțitor de bord. 


I-am adresat Emanuelei câteva întrebări despre experiența ei și drumul pe care l-a parcurs ca azi să fie exact acolo unde și-a dorit: printre nori. 


Cine este Emanuela și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

 Bună întrebare! Aș zice că e o fată simplă, dar ambițioasă. Un om empatic, muncitor, dar care ar trebui să aibă mai multă încredere în sine pentru că a realizat multe lucruri minunate.

Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?
 
Ma gândisem în timpul liceului să urmez cariera de stewardesă, dar nu eram convinsă că e jobul care să mi se potrivească, dar am decis să încerc. Cred că "microbul" s-a activat în totalitate în momentul în care am îmbrăcat uniforma și am înțeles că nu aș vrea să fiu în alt loc acum decât printre nori.
Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Eram nesigură ce pași ar trebui să urmez, când o prietenă mi-a povestit despre cursul Academiei voastre și am decis să iau parte la acesta, lucru care s-a dovedit a fi foarte folositor. După, am urmat drumul clasic: interviu, training și perioada de probă. Sună ușor, dar a fost nevoie de multă disciplină și muncă pentru a ajunge aici.


La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare?

Mă consider norocoasă, deoarece am participat doar la un singur interviu și am fost selectată din prima.  

Cum a decurs interviul cu compania aeriană Ryanair? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Interviul Ryanair a constat în prezentarea companiei, după care au urmat interviul individual și un test de engleză. Cel mai dificil mi s-a părut să răspund la întrebările recrutorului, deoarece voiam să fac o impresie bună, dar nu voiam să mă copleșească emoțiile și să mă blochez. Cred că felul în care am reușit să mă liniștesc a fost gândindu-mă că este prima dată când trec printr-o asemenea experiență si că atâta timp cât dau ce e mai bun, nu o să regret nimic.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Sinceră să fiu, nu știu să spun exact cum am reușit să mă fac remarcată, dar îmi place să cred că a fost pur și simplu felul meu de a fi, comportându-mă cât mai natural. Sunt un om sensibil și am încercat să transform lucrul acesta într-o calitate, nu să îl văd ca pe un defect, ceea ce cred că i-a făcut pe recrutori să vadă că îmi doresc mult să fac parte din lumea aviației.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregatitor la Academia Vreau sa fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce masură crezi că te-a ajutat la interviu?

Sunt foarte mulțumită că am ales să mă pregătesc alături de echipa Vreau sa fiu Stewardesă pentru că în 4 zile intense am dezvoltat aptitudini care cred că m-au făcut să ies in evidență față de ceilalți candidați, simtindu-mă mai informată în legatură cu ce urmează să se întâmple.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Sfatul meu ar fi să încerce să participe la interviuri, chiar dacă simt că poate nu sunt la fel de buni ca alți candidați pentru că s-ar putea surprinde chiar pe ei înșiși. Desigur, pe lângă încrederea de sine este nevoie și de muncă și seriozitate, dar și de un gram de umor pentru a trece peste perioadele mai dificile.

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă :)

Continuați ceea ce faceți, pentru că o faceți bine! Sfaturile, grija și îndrumarea voastră mi-au constituit un real ajutor și sper să aveti parte de mulți alți studenți care să vă facă mândre de ceea ce faceți pentru că o meritați!

Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!