Probe interviu WIZZ AIR - experiența unei foste cursante

Probe interviu WIZZ AIR - experiența unei foste cursante

Annamaria locuiește la Londra și a apelat acum ceva timp la serviciul nostru de pregătire privată - private coaching, deoarece urma să participe curând la un interviu pentru compania aeriană WIZZ Air. 

Pentru ea, interviul a fost unul norocos, iar pregătirea a făcut diferența în fața recrutorilor. Iată mai jos ce ne poveștește despre probele de la interviul WIZZ Air și cum a decurs întreaga recrutare.

Nu vă pot mulțumi îndeajuns de mult pentru tot ajutorul pe care mi-l ați oferit.

Eu am învățat extrem de mult despre aviație și viața de stewardesă atât din postările dumneavoastră de pe Instagram, de pe pagina oficială Vreau să fiu Stewardesă și, nu în ultimul rând, din private coaching-ul avut la Academia Vreau să fiu Stewardesă, așa că mulțumesc încă o dată pentru toate informațiile utile ce mi le-ați oferit.

Înainte de interviu și chiar pe parcursul zilei de recrutare m-au trecut toate stările. Emoții, frică, uneori chiar și neîncredere în sine. Toate aceste stări se datorau faptului că eram pentru prima dată la un astfel de interviu și îmi doream extrem de tare să reușesc din prima. 

La interviu am fost în total 19 candidați, mă așteptam să fim mult mai mulți, dar cu atât mai bine, mai multe șanse pentru mine. 

Prima probă a fost Self Presentation - prezentare personală unde am intrat pe rând în sala de recrutare, ne-am prezentat fiecare cum am știut mai bine fără să fim întrebați nimic de către recrutori.

După prima probă din 19 persoane am rămas doar 8.

A doua probă a fost cea de Role Play, unde am extras un bilețel cu o situație din avion cu un pasager nemulțumit care își dorește ceea ce nu e permis. Aici recrutorii își jucau foarte bine rolul de pasager pe care nu ai cum să-l mulțumești, dar am reușit să trec și de această probă.

Pe bilețelul meu era o situație cu doi adolescenți care vor să cumpere alcool. După această probă au fost eliminate două persoane și am rămas doar 6 fete pentru Group Play.

La a treia probă, Group Play, am fost împărțite în două grupuri de câte 3 persoane.

A trebuit să alegem 5 cele mai importante lucruri pe care le-am face într-o situație când avionul are întârziere și avem doar 15 minute ca să pregătim totul pentru decolare.

Au fost mai multe opțiuni, iar noi trebuia să alegem în funcție de importanță. După Group Play nu a fost eliminat nimeni și toate cele 6 candidate am mers mai departe.

Ne-au prezentat compania, ne-au explicat care sunt beneficiile lucrând la compania WizzAir, ne-au vorbit despre training, program, salariu.

Iar după prezentarea companiei a urmat interviul final unde am intrat pe rând în sală, aici ne-au luat și CV-ul cu fotografiile și ne-au pus câteva întrebări.

Când am intrat în sală și le-am înmânat Cv-ul meu, recrutorii  mi-au văzut fotografiile, unul dintre ei a menționat foarte mulțumit “Ai venit pregătită”.

Eu am avut fotografiile făcute într-un studio, îmbrăcată și aranjată cum ați sugerat dumneavoastră, la fel m-am prezentat și la interviu (fata care a fost înaintea mea în sală, a avut doar o poză tip pașaport care era un selfie decupat în așa fel încât să nu se vadă mâinile).

Foarte multe întrebări nu au fost, au fost unele pe baza CV-ului și m-au întrebat dacă am fost de acord cu colegele mele la Group Play. 

Cea mai grea parte a fost reprezentată de  momentele în care recrutorul a venit în fața noastră după fiecare probă cu o foaie albă în mână și așteptam să-mi pronunțe și mie numele.

A fost o zi, dar și o perioadă în care m-am ocupat de pregătirea mea pentru interviu, foarte încărcată emoțional, dar acum că totul s-a terminat și am trecut cu bine, pot spune că a fost o experiență foarte frumoasă. 

În doar câteva zile am primit și mailul final de confirmare cum că am trecut cu succes, acum doar aștept să mă anunțe când va începe trainingul.

Sunt convinsă că fără ajutorul dumneavoastră nu aș fi reușit și m-as fi prezentat la interviu îmbrăcată neadecvat, cu un CV și fotografii care ar fi lăsat de dorit.

Vă mulțumesc enorm pentru tot ajutorul și multă baftă în continuare pentru ceea ce faceți! Sper ca într-o zi să ajung să vă cunosc și personal.

Te pregătim să treci și tu cu succes de următoarele interviuri ale companiilor aeriene. Vino la cursuri și fii cel mai bun candidat! Următoarele cursuri ale Academiei Vreau să fiu Stewardesă:

  • Cursul English for Cabin Crew - singurul curs de limba engleză din România care îți pregătește engleza pentru interviurile cu companii aeriene. La acest link ai toate detaliile.

 

Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!