Cum este să fii stewardesă Oman Air - interviu cu Alexandra, 7 ani de experință în companie

Cum este să fii stewardesă Oman Air - interviu cu Alexandra, 7 ani de experință în companie

Când am anunțat faptul că Oman Air vine să recruteze stewardese la București, am postat unul din filmulețele publicate de compania aeriană pe pagina lor de Instagram, în care vorbeau despre cum este să fii stewardesă pentru această companie. Printre primele reacții primite a fost un mesaj de la Alexandra, cea care, aveam să aflăm, a lucrat 7 ani pentru această companie și era chiar protagonista acelui video. Bineînțeles, am dorit să aflăm mai multe despre ea și am invitat-o să ne răspundă la un set de întrebări pentru pagina Academiei Vreau să fiu Stewardesă.

M-am gândit că, înainte de recrutarea Oman Air, informațiile oferite de Alexandra despre cum este să lucrezi pentru această companie arabă, viața în Oman și beneficiile sale, ar putea fi de mare interes pentru toți cei care ne urmăresc. Așadar, iată povestea Alexandrei: 

Cum a început cariera ta în aviație. Povestește-ne cum ai ajuns să fii stewardesă Oman Air?

Povestea mea în aviație a început în toamna anului 2011. Finalizasem studiile universitare, proaspăt absolventă, lucrând în mediul bancar. În etapa respectivă, simțeam nevoia de o schimbare de viața atât profesionala cât și de mediu. Pentru a demara o schimbare, am început aplic întâmplator online la diverse companii printre care și Oman Air. Am ezitat inițial în fața acestei industrii fiind prima aplicație la o linie aeriană, însă am continuat pașii. La foarte puțin timp, am fost contactată prezint la interviu și aici a început totul. Rețin cum în ziua interviului, mi-am sunat părinții și nedumerirea lor exprimată legată de plecarea mea atât de departe încep o altă cariera. Răspunsul meu a fost prompt și scurt: vreau văd lumea.

Îți mai amintești cum a decurs interviul?

A fost o zi complexă. Ajunsesem într-o sală cu peste 200 de aplicante. Eram compleșită de frumusețea fiecăreia. Procesul a fost segmentat și au fost foarte multe probe. În principiu rețin cum unii membri ai echipei mergeau prin sala observe candidatele (cum interacționează în așteptarea interviului și care le este body language-ul normal într-un cadru normal).

De ce crezi că, la vremea aceea, recrutorii te-au ales pe tine? Ce a contat cel mai mult?

Țin cred am dovedit în interviu o capacitate de adaptare și flexibilitate în medii și echipe internaționale. Locuisem pentru o perioada scurta de studii în USA și studiasem în București la Facultatea de Științe Politice în engleză, conturând o fluență verbala nativă.

Cum a fost să lucrezi timp de 7 ani ca stewardesă pentru compania Oman Air? 

Anii au trecut atât de rapid. Am aterizat în Muscat în Ianuarie 2012 și de atunci viața mea s-a schimbat. E într-adevăr copleșitor începutul, însă devine parte din tine. Cursurile de consolidare a licenței de zbor au fost obositoare, însă eram un grup compact de fete recrutate din România cu care am început și am dezvoltat prietenii pe viață. Compania a devenit o a doua casa și colegii au devenit o familie. Am învățat tradiții și obiceiuri ale unei culturi atât de diferite față de a noastră.

Ce ne poți spune despre beneficiile de a lucra ca stewardesă pentru această companie?

Bineînțeles, încep cu beneficiile legate de călătorit. Implicit ca și staff al companiei am avut accesibilitatea biletelor discounted personale, atât pentru mine familie și prieteni. În termen de dezvoltate profesională, am avansat în cadrul companiei ca și director de cabină într-o perioadă relativ scurtă și managementul m-a susținut enorm în coordonarea MBA-ul pe care l-am făcut în tandem cu munca, acordându-mi un concediu pentru studii extins. Ca și director de cabină, am avut propriul meu apartament într-un complex rezidențial în care beneficiam de access la piscina, sala și lounge.

Cum e viața în Oman? Dă-ne mai multe detalii, căci în România nu se știu atât de multe informații despre această țară frumoasă din Orientul Mijlociu.

Viața în Oman a fost pentru mine un capitol foarte frumos. În primul rând, odată ce te hotărăști faci acest pas, de a te muta în Orient, trebuie înțelegi vei fi expusă în fața unei alte culturi. Este un mediu calm și tradițional, însă ca expat e necesar le respecți mediul de viața.

În
Muscat, stilul de viața e dinamic și cu un caracter internațional, dar se respectă normele tradiționale. Orașul îți oferă access la diferite activități și poți menține un stil de viață foarte activ prin accesul la ocean, plaje, deșert, munți, canion, etc. Muscat va fi mereu a doua mea casă.

La final, ai vreun sfat pentru fetele care vor să participe la interviul Oman Air din 18-19 august de la București? 

Sfatul meu pentru orice candidată este fie naturală în interacționare și demonstreze flexibilitate în adaptare într-o echipă internațională. De asemenea, ca un small tip: ar ajuta aibă o cunoștință generală despre Oman ca și cultura , tradiție și locație.

Vă reamintim că pe 18 și 19 august, prestigioasa companie aeriană OMAN AIR vine la București să recruteze stewardese, în parteneriat cu Academia Vreau să fiu Stewardesă. Toate detaliile sunt la acest link.

Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!