Bea stewardesă Wizz Air

Interviu cu Bea, stewardesă Wizz Air, învingătoare de la primul interviu

Când o vezi prima dată pe Bea, rămâi o clipă atent la ea, căci ochii ei îți fură inima. Apoi, când începi să vorbești cu ea, descoperi că Bea e mult mai mult decât o pereche de ochi superbi. Bea e blândă, bună, dulce, mereu cu zâmbetul pe chip. Fosta noastră cursantă Bea e o luptătoare și un spirit liber. Cred că și recrutorii Wizz Air au văzut asta în ea, tocmai de aceea au decis să o selecteze să facă parte din familia lor, chiar de la primul ei interviu. Bea ne poveștește în rândurile de mai jos cum a trecut de la dorință la acțiune, ce pași a urmat să ajungă acolo unde și-a dorit în cel mai scurt timp, adică în uniforma de stewardesă Wizz Air.

Cine este Bea și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai buna?

Prietenii mă descriu ca fiind o persoană pozitivă, amuzantă si responsabilă, de multe ori the mom friend of the group”, dar cine este Bea?! este o întrebare dificilă pentru mine deoarece pot spune că încă sunt în căutarea răspunsului. O descopăr cu fiecare zi ce trece. Ce pot spune cu siguranță este ca Bea e o visătoare, o fată care pune pasiune și suflet în tot ceea ce face.

Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Microbul zborului pot spune că s-a activat de la sine. Toată viața mi-am dorit să călătoresc și să am o meserie care să îmi permită să călătoresc. După câțiva ani de office work am realizat că eu nu sunt făcută să am un job normal de la 9 la 17, am realizat că am nevoie de ceva diferit. Am inceput să caut jobul perfect pentru mine și cel de cabin crew s-a dovedit a fi perfect pentru o fată care se plictisește destul de repede și este îngrozită de gândul de a avea o viață plictisitoare si obișnuită.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

După ce gândul de a mă face stewardesă a rămas în mintea mea, primul pas a fost să mă informez cât mai mult despre ce presupune această meserie. Am început să caut pe internet diferite informații despre cum să devin stewardesă. Am citit numeroase articole și în acest fel am ajuns pe pagina “Vreau să fiu stewardesă”, unde am ramas impresionata că majoritatea detaliilor pe care le căutam erau scrise pe site. Am descoperit cursul de pregatire pentru interviu și în ziua următoare m-am și înscris la curs, la finalul căruia eram SIGURĂ că acesta este jobul pe care îl doresc.

La cate interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii invingatoare? 

Unul singur. Îmi place sa cred că succesul acestuia se datorează în special faptului că am mers la interviu atunci când m-am simțit pregatită și cu o foarte mare încredere că voi reuși.

Cum a decurs interviul cu compania aeriana Wizz Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Structura interviului nu a fost o surpriză, pentru ca am exersat toate probele la cursul Vreau să fiu Stewardesă, deci eram familiarizată cu modul în care se desfășoară ziua. Cred că exact de accea am reușit să îmi înving emoțiile. Numărul candidaților era în jur de 40-50, iar după prima probă au fost eliminați mai mult de jumătate.  Prima probă a fost cea de self presentation. Am avut impresia că self presentation este cea mai simplă probă. Ei bine, după plecarea a 20-30 de persoane, mi-am dat seama că nu este cea mai simplă, ci cea mai importantă. Această probă mi s-a părut probabil și cea mai dificilă probă deoarece eram peste 40 de candidați și din aceștia trebuia să te remarci într-un fel exemplar pentru a avea șansa să treci mai departe. Personal, o consider cea mai importantă probă deoarece atunci este momentul când recrutorii te văd și doar atunci ai șansa să îi faci să te placă. Dupa cea de a doua proba, the big bad” role play, am rămas doar 6 persoane și noi 6 am participat si la final interview, deci după exercițiul de grup nu a plecat nimeni. Interviul final mi s-a parut ușor. A durat în jur de 15 minute și era ca o discuție între prieteni, despre experiențe, joburi, studii.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Sincer, nu cred că am făcut ceva în mod deosebit, am fost eu pur și simplu. Am încercat să fiu cât mai naturală și relaxată pe durata probelor. Am zâmbit pe tot parcursul interviului. Dar daca chiar ar fi fost un motiv, cred că m-au ales pe mine datorită pozitivității mele, cred că sinceritatea și naturalețea au contat cel mai mult.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregatitor la Academia Vreau sa fiu Stewardesa? Cum ti s-a parut si in ce masura crezi ca te-a ajutat la interviu? Ce parere ai despre trainerii care te-au pregatit?

Echipa Academiei Vreau să fiu Stewardesă și cursul pregatitor m-au ajutat extrem de mult!  Atitudinea, caracterul deosebit al trainerilor, atmosfera din sală și informațiile primite mi-au depășit cu mult așteptările. M-au ajutat să îmi depășesc anumite frici, să îmi depășesc anumite bariere si cel mai important sa ies din zona mea de confort. După interviu mi-am dat seama că fără cursul urmat nu reușeam să trec din prima. Am învățat foarte multe lucruri, am știut la ce sunt recrutorii atenți și cum să procedez la diferite etape ale interviului. I know it’s a bit cheesy, dar chiar nu am cuvinte necesare pentru a exprima cât de recunoscătoare sunt pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă.  

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Să fie destul de curajoși să treacă dincolo de zona lor de confort si, oricat de mare clișeu ar fi, sa isi urmeze visul. Iar primul pas ideal ar fi înscrierea la curs ca să se familiarizeze cu lumea aviației, să practice probe și să învețe să își depășească emoțiile.

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesa :) Vreau să vă mulțumesc din suflet pentru experiența oferită, pentru tot ceea ce m-ați învățat si pentru atenția și căldura cu care m-ați primit. Faceți o treabă MI-NU-NA-TĂ. Mă bucur că am avut șansa să cunosc oameni atat de faini, care își practică pasiunea cu profesionalism. Vă mulțumesc pentru momentele frumoase petrecute la curs alături de niște oameni frumoși. Mult succes în continuare, continuați munca superbă pe care o faceți! 

 

TE PREGĂTIM DE INTERVIUL CU ORICE COMPANIE AERIANĂ! VINO LA CURSURI ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ:

 

  • Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.
Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!