Alina, viitoare stewardesă WIZZ Air: Cursul vostru mi-a schimbat în totalitate viața

Alina, viitoare stewardesă WIZZ Air: Cursul vostru mi-a schimbat în totalitate viața

Am cunoscut-o pe Alina la ultimul curs pe care l-am organizat în 2023 la Academia Vreau să fiu Stewardesă. Era cea mai mică cursantă din grupa ei, însă pasiunea pentru aviație și determinarea de a-și împlini visul cât mai repede au fost invers proporționale cu anii ei. Ne-a dovedit tuturor că este o învingătoare, un spirit curajos și luptător, care la scurt timp după finalizarea cursului a reușit să își vadă visul împlinit. Alina ne-a anunțat că în curând va purta uniforma WIZZ Air, iar noi nu puteam fi mai fericite pentru ea. Iată mai jos povestea ei:

  • Cine este Alina și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Chiar dacă răspunsul la această întrebare ar trebui să vină dintr-o altă perspectivă, cred că toți trebuie să încercăm să fim cei mai buni prieteni ai noștri, lucru pe care și eu încerc să-l fac cât mai posibil. Așa că, pe Alina o văd o persoană destul de complexă și dificilă, extrem de bună la suflet, care încearcă mereu să ii ajute pe cei din jur. Chiar dacă e drăguță și politicoasă, este foarte greu să ajungi să fii printre oamenii ei de încredere totală, pentru că nu mulți oameni pot înțelege persoanele ca ea. De multe ori vrea să le dea impresia celor din jur că este o persoană foarte puternică, destul de nepăsătoare, dar dacă ajungi să o descoperi îți vei da seama că, de fapt este o persoană extrem de sufletistă căreia îi pasă de orice detaliu. Aș mai descri-o ca fiind o persoană ambițioasă și câteodată chiar încăpățânată pentru a reuși să-și îndeplinească scopurile, chiar dacă a dat greș cu multe lucruri în viață, nu a renunțat să-și îndeplinească obiectivele.  

  • Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Chiar dacă nu am un răspuns destul de concret pentru această întrebare, știu că în momentul în care am descoperit această pasiune, am simțit că mă definește. Nu pot spune că am avut acest vis încă de mică, pentru că nici măcar nu auzisem de această meserie, dar această pasiune o am de cam 4 ani încoace, în timp ce lucram ca ospătară la un restaurant, mi-am dat seama că îmi place această  activitate cu clienții, doar că îmi doream ceva mai mult. Astfel, prin intermediul acesta, am cunoscut un steward care se cazase la noi și mi-a spus despre povestea lui și a familiei, toți lucrând în domeniul aviației, mai apoi întâlnindu-mă cu tot mai mulți oamenii din domeniul acesta. Cred că momentul în care chiar mă imaginam făcând această meserie a fost atunci când am zburat pentru prima dată, doar pentru a testa dacă aș putea face asta și, în momentul când așteptam să facem check-in-ul, un echipaj  a trecut pe lângă noi, iar eu am simțit un gol în stomac si ochii au început să-mi lacrimeze fără să vreau acest lucru, atunci am simțit că într-adevăr asta este ce îmi doresc. 

  • Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Pe toată perioada liceului știam ce vreau să fac mai departe și îmi stabilisem foarte bine planul de viitor. Chiar dacă au fost multe momente în care am vrut să ma retrag și credeam că nu o să reușesc, îmi doream asta foarte mult asta. Așa că, după terminarea liceului, m-am înscris la o facultate tot pentru a mă ajuta pe planul acesta, planul fiind să termin facultatea și mai apoi să merg să mă angajez. Doar că toate lucrurile s-au întâmplat neașteptat, mai repede decât mă gândeam eu. Chiar dacă totul era bine la facultate, nu îmi plăcea ce făceam acolo, simțeam că nu e locul meu, așadar,  cu sprijinul mamei mele, am văzut că urmează să se desfășoare un curs,  la cele pe care le urmăream de mult timp și la care aveam în plan să merg, astfel am luat decizia să mă înscriu la acesta și să-mi iau inima în dinți.

  • La cate interviuri cu companii aeriene ai participat pana sa fii invingatoare?

     Am participat la un singur interviu, la compania pe care mi-o doream cel mai mult.

    • Cum a decurs interviul cu compania aeriană WIZZ Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

    Totul a decurs surprinzător de bine, ținând cont de toate emoțiile avute. Dinainte să merg la interviul de angajare îmi era destul de frică de proba de role-play și de cea cu exercițiul de grup, pentru că știam că sunt cele mai complexe și trebuia să gândești pe moment. După ce am trecut de prima probă, nu prea puteam să mă bucur pentru ca știam că urmează ceva mai greu. Proba de role play pentru mine a decurs foarte bine, cu o situație pe placul meu și eram cumva sigură că m-am descurcat și o să trec mai departe. Tot stresul a meritat! Cred că cel mai mult a contat atitudinea mea, pozitivismul de care am dat dovadă, aspectul și nu în ultimul rând, experiența cu clienții.

    • Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregatitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce masură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce parere ai despre trainerii care te-au pregătit?

    Am făcut cursul de pregătire pentru însoțitori de bord și, cred că asta m-a ajutat cel mai mult la interviu. Cursul mi-a schimbat în totalitate viața, toată experiența în sine a fost unică, de la oamenii pe care i-am cunoscut până la poveștile auzite acolo. Cel mai de folos lucru este că am plecat de acolo cu fix ceea ce aveam nevoie să știu. Despre traineri nu pot spune mai mult decât că mi-au devenit un fel de a doua familie, nu am mai cunoscut până atunci oameni atât de calzi, care să mă facă să mă simt atât de bine în preajma lor și care să mă învețe mai mult decât se poate.

    • Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

    Cred că cel mai bun sfat pe care îl pot da este să nu aibă frică de necunoscut, să își dorească mereu să testeze, să învețe lucruri noi pentru a putea ajunge cea mai bună versiune a lor.

    • Un mesaj pentru echipa Academiei Vreau sa fiu Stewardesa :)

    Continuați să răspândiți această bunătate, pentru că lumea are nevoie de ea. Nu vă opriți din a schimba vieți în cel mai frumos mod posibil. Mulțumesc enorm pentru tot, pentru toate oportunitățiile deschise, pentru sprijin și încredere, dar și pentru că ați contribuit la îndeplinirea visului meu!

     

    Înapoi la blog

    Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

    Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!