Zborul, un vis de familie – povestea Corinei, viitoare stewardesă Emirates

Zborul, un vis de familie. Sau cum te face să visezi la aviație o soră mai mare, stewardesă la Emirates. Sunt primele lucruri pe care ni le-a împărtășit Corina, atunci când ne-a trecut pragul, în primăvara acestui an la cursul English for Cabin Crew. O fată extrem de veselă, optimistă și foarte ambițioasă, căreia se pare că i-am purtat noroc, așa cum ne-a mărturisit după ce a primit mult visatul GOLDEN CALL exact de la Emirates.

Cine este Corina și cum ai descrie-o dacă ai fi prietenă ei cea mai bună?

În general prefer să ascult ce spun ceilalți despre cine este Corina. În mare parte părerile corespund, însă au fost și cazuri în care m-am amuzat. Dar vouă, pentru că m-ați susținut exact atunci când am avut nevoie, o să vă răspund sicer. Corina este în zodia Gemeni! În culise, dură cu ea însăși, muncește din greu pentru ceea ce își dorește… pe scenă, zâmbitoare și pozitivă.

Cum ai activat în ține “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

S-a întâmplat acum doi ani, când una dintre surorile mele ne-a băgat în ședință de familie și ne-a dat vestea cea mare, că va zbura pentru Emirates. Nici nu cred că a apucat să termine ce a avut de zis, când eu am sărit că săgetată “Vreau și eu!!”  A fost o idee care mi-a făcut un scurtcircuit în minte, fără voia mea. Pe atunci nici nu știam ce presupune acest job.
corina ene 2 emirates Zborul, un vis de familie   povestea Corinei, viitoare stewardesă Emirates

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat că să obții acest job?

Pe wishlistul meu de anul acesta l-am numit un plan, nu un vis. Am început să acționez în viața de zi cu zi că și cum eram deja cabin crew. Am renunțat să mai cred într-un job de birou, personal simțeam că mă limitează. Apoi, cu foarte mult timp liber am început să trag sfori. M-am interesat de cursul “Vreau să fiu stewardesă” la care am și participat. După acest curs, mi-am făcut cu toată încrederea aplicația online pe platforma Emirates. Urma să mă și întâlnesc cu ei, așa că am participat în iunie la interviul lor de tip OD de la Bucureșți, deși primisem în prealabil o invitație pe baza aplicației online.

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la inteviu experiența din CV?

În acest moment fac mai multe lucruri frumoase, nu am un job stabil. Sunt o persoană dinamică și aveam nevoie de un job pe măsură. Am avut până în momentul de față trei experiențe profesionale diferite, în mare parte în customer service, iar asta m-a ajutat destul de mult la interviul final.

La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

Am ajuns printre finalișți din prima încercare, a fost primul interviu la care am participat. Aș fi fost dispusă să încerc până la reușită, dacă nu aș fi trecut acum.
Corina Ene 3 emirates Zborul, un vis de familie   povestea Corinei, viitoare stewardesă Emirates

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Au fost 5 probe în total. De abia la interviul final am realizat ce se întâmplă, aici mi s-a părut puțin mai solicitant, în rest am fost flower power pe toată durata probelor. Mi-am dorit atât de mult să fiu acolo, încât eram fericită că se întâmplă, indiferent de ceea ce îmi spunea recrutorea să fac. În mintea mea ideea principală era că EU sunt cea care își dorește să fie acolo, nu mă obligă altcineva să fac asta. Atitudinea asta m-a ajutat să înving orice emoție.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Am debordat de energie pozitivă, am folosit pregătirea din cadrul cursului “Vreau să fiu stewardesă”, am avut încredere în Dumnezeu și am zâmbit foarte mult. La un moment dat, simțeam cum îmi încremeniseră obrajii într-un zâmbet și voi avea nevoie de o intervenție chirurgicală că să îmi revin. Au fost singurele componente pe care le-am folosit eu, și se pare că sunt suficiente pentru o astfel de reușită.
Corina Ene 4 emirates Zborul, un vis de familie   povestea Corinei, viitoare stewardesă Emirates

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în martie 2018 la Bucureșți. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

Pentru mine acest curs a fost imboldul de care mai aveam nevoie. După cele trei zile pline de teorie și pratică, am plecat de acolo deja zburând. Mă simțeam pregătită și plină de energie constructivă. Asta a fost ceea ce trainerii mi-au transmis.
corina ene 6 emirates Zborul, un vis de familie   povestea Corinei, viitoare stewardesă Emirates

 Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze că însoțitori de bord?

Crede în tine și în Dumnezeu, nimeni și nimic nu îți poate lua ceea ce El ți-a pregătit!

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-plane”]Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. [/vc_message]
No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.