Probele de la interviul Wizz Air

Compania aeriană low cost Wizz Air recrutează tot mai mulți însoțitori de bord pentru bazele din România, concurența la interviuri e tot mai mare, iar asta înseamnă că doar candidații cei mai bine pregătiți reușesc să obțină jobul mult dorit. Iată mai jos cum se derulează o zi de interviu și care sunt probele la care sunt supuși candidații.

Probe interviu Wizz Air

În acest articol vă prezentăm mai multe detalii despre cum a decurs o recrutare recentă Wizz Air, informațiile fiind furnizate de una din candidatele selectate să lucreze pentru această companie.

Câte persoane s-au prezentat, aproximativ, la recrutare? Câte dintre ele au ajuns până la interviul final?

În ziua recrutării am fost aproximativ 60 de persoane (destul de puține, după părerea mea), însă motivul cred că a fost faptul că se participa pe bază de invitație din partea companiei, fiind vorba de Assessment Day, deci s-a făcut selecția prealabilă a CV-urilor.

Prin ce probe ai trecut, care ți s-a părut cea mai solicitantă?

Prima probă a fost cea individuală; intram unul câte unul în sală și a fost o probă 2 în 1: prezentare personală în aproximativ 2 minute, după care am extras câte un bilețel cu o situație în care ne testau spontaneitatea și modul în care răspundem provocărilor și nevoilor pasagerilor. În bilețelul meu era vorba de un pasager care trebuia să ajungă în Roma la cumpărături, însă înainte de aterizare a aflat că avionul merge către Paris, iar eu trebuia să rezolv situația, în condițiile în care pasagerul era foarte supărat și insistă că el trebuia să ajungă la Roma.

Prima data au intrat aproximativ 30 de candidați, după care au luat o pauză și au afișat o lista cu 9 nume care urmau să meargă la următoarea probă. Apoi au intrat și ceilalți 30 și la final, încă 9 nume pe lista. Astfel, după prima probă am rămas 18 persoane.

A urmat proba de grup, unde am fost împărțiți în 3 grupe a câte 6 persoane, recrutorii fiind foarte atenți la spiritul de echipă și la modul în care lucrăm unii cu ceilalți într-o situație în care trebuia să luăm decizii. După această probă am rămas 13 persoane pentru interviul final care a avut loc în aceeași zi.

Toate probele au fost solicitante, însă interviul final fost cel mai solicitant. Deși era mult mai relaxant pentru faptul că discutam față în față cu recrutorii și erau foarte amabili, partea cea mai dificilă a fost să încercam să facem față oboselii, după aproape 10-11 ore de așteptare. Întrebările erau atât pe baza experienței din CV, cât și despre noi ca oameni: hobby-uri, de ce ne dorim să fim Cabin Crew, care au fost cele mai dificile lucruri la job-ul anterior, care au fost cele mai plăcute experiențe în carieră, etc. În general, la toate companiile se leagă de răspunsurile pe care le dai pentru a-ți pune următoarele întrebări, astfel că nu există un șablon al interviului final.

Crezi că a fost un anumit tipar pe care îl căutau recrutorii, la ce anume erau atenți pe procesul recrutării?

Cred că cel mai mult caută la candidați seriozitate, pasiunea de a lucra cu oamenii, spontaneitatea și last, but not least, lucrul în echipă. E un domeniu în care dacă nu te adaptezi ușor situațiilor și diferitelor personalități și, mai ales, ești individualist și nu lucrezi în echipă, nu prea ai șanse. Trebuie să fii convins de faptul că atunci când suntem într-un grup pot exista păreri diferite și oameni diferiți, important e să găsim un numitor comun, astfel încât la finalul zilei să avem puterea să ne zâmbim unul celuilalt și să ne mulțumim.

Au fost selectați și băieți?

Da, au fost selectați și 2 băieți.

Tips:

 • Zâmbiți cât de mult puteți, e foarte important ca la finalul unei zile lungi și obositoare să aveți încă zâmbetul pe bune.
 • Nu uitați să vă puneți în valoare! Dacă aveți ceva remarcabil de spus despre voi, ceva care va deosebește de ceilalți, nu ezitați să dezvăluiți.

Sper să le fie de folos viitorilor candidați. Îți mulțumesc pentru toate articolele care m-au ajutat și pe mine.

Vă doresc mult succes și credeți în voi! Totul este posibil atunci când luptăm pentru ceea ce ne dorim.
Anita

Dacă vrei să te pregătești intensiv de interviul Wizz Air vino la cursul intensiv organizat de echipa Vreau să fiu Stewardesă. 4 traineri cu experiență în aviație și recrutare se vor ocupa de pregătirea ta, astfel încât să treci cu succes de toate probele interviului. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Probele de la interviul Wizz Air

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

33 comments

 • allish februarie 15, 2016   Reply →

  Vreau sa particip la interviul din data de 1 martie insa am depus actele ptr pasaport abia astazi si mi se elibereaza fix pe 1. Este vreo problema daca nu l am prezent la interviu? Sau oare ma pot prezenta cu pasaportul de urgenta? Multumesc !

  • Anca Dumitrescu februarie 15, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Bună ALina.

   Poți merge fără probleme fără pașaport, urmând să le explici recrutorilor că al tău este în curs de eliberare. Succes!

 • maria februarie 15, 2016   Reply →

  Buna ziua,
  Voiam sa va intreb cat dureaza un interviu. Totul se petrece intr-o zi sau dureaza mai multe zile?

  • Anca Dumitrescu februarie 15, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Bună Maria,

   Depinde foarte multe de nr. de candidați. De obicei ține doar o zi, dar dacă vor fi mai mulți candidați s-ar putea prelungi timp de 2 zile.

   Succes!

 • Elena februarie 15, 2016   Reply →

  Ar fi dragut ca in momentul in care cineva povesteste cum a decurs interviul ( si a reusit sa mearga mai departe ), sa ne spuna si ce a raspuns la intrebari, cum este cazul de fata, cu zborul catre Paris. Stiu ca trebuie sa fim spontani, dar sunt situatii cand te blochezi pur si simplu si ar fi binevenit putin ajutor :).

 • catalin februarie 16, 2016   Reply →

  Salut. Daca sunt persoane care au fost la interviu in luna februarie si pot scrie impresii sau ce tipuri de situatii au mai intampinat la proba de role play ar fi de mare ajutor.Multumesc!

 • Anda martie 31, 2016   Reply →

  Buna, si eu am ajuns la interviul final la wizz:) La role play am avut intrebarea: “O pasagera a facut o criza diabetica, si nu are banii deloc la ea pt a-si cumpara ceva din avion, ce faci?” IN ACEl moment, o recrutoare s a asezat pe scaun, si si a intrat f bine in pielea personajului. Eu initial, am intrebat pasagera care este problema dansei, ce a patit; mi a raspuns ca are o criza glimecica si nu are bani. In acel moment, i am spus ca ii pot prepara apa cu zahar, si a spus ca nu e de ajuns. Si i am zis de asemenea, ca ii pot aduce o ciocolata, din partea mea, dat fiind faptul ca nu avea bani. Si a zis ca e ok. Si am trecut de acea proba:)

 • Tina martie 31, 2016   Reply →

  Elena, cel mai bine te înscrii la cursul fetelor , o sa te ajute cu toate nelămuririle pe care le ai si in ziua interviului nu o sa fi nici o clipa in pana de idei. Succes! PS: fetelor faceți o treaba minunata ! Hugs

 • NAME* iunie 2, 2016   Reply →

  Buna! Interviul se desfasoara in limba engleza?

  • Anca Dumitrescu iunie 3, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Bună,

   Interviul este în limba engleza, integral. Mult succes!

 • aca iunie 4, 2016   Reply →

  Buna. Trebuie sa stii sa inoti fara vesta? Daca nu ai referintele la interviu si le aduci dupa, in cazul in care ai fost recrutat, este ok? Multumesc

  • Anca Dumitrescu iunie 6, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna,

   Da, trebuie sa stii sa inoti fara vesta de salvare, cel putin la Wizz Air, unde in timpul trainingului va trebui sa dai proba de inot. Poti duce referintele si dupa interviu, in cazul in care esti acceptata. Mult succes!

  • NAME* iunie 6, 2016   Reply →

   Fetele care nu stiti sa inotati si vreti sa mergeti la Wizz, va sfatuiesc sa va luati cateva ore cu un instructor, ca va ajuta enorm. Dar nu renuntati la vis , din cauza asta pentru ca puteti invata repede! Mie mi-a fost suficient sa merg 5 sedinte, dar depinde de fiecare in parte. Mult succes!

 • Gina iulie 13, 2016   Reply →

  Buna ziua! Conteaza foarte mult inaltimea pentru Wizz?

 • Alexandra septembrie 18, 2016   Reply →

  Buna! In ce oras se desfasoara interviul?

 • Robert octombrie 26, 2016   Reply →

  Buna. Chiar este problema daca nu prea le am cu inotul ? Sincer… stiu decat sa ma tin la suprafata 😀

  • Anca Dumitrescu octombrie 26, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Robert,

   Trebuie sa stii sa inoti, iar la Wizz Air trebuie sa o faci 50 de m fara vesta de salvare, caci ai o astfel de proba la training si daca nu o treci esti trimis acasa. Succes!

 • Laurentiu ianuarie 5, 2017   Reply →

  Buna ! In ce constau referintele? Multumesc!

  • Anca Dumitrescu ianuarie 9, 2017   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Bună Laurențiu,

   Referințele reprezintă scrisori de recomandare pe care trebuie să le aduci la interviu: de la fost/actual angajator sau profesor. Baftă!

 • Ionela ianuarie 5, 2017   Reply →

  In cazul in care ai cazier judiciar poti aplica ?

 • Tanko Timea iunie 25, 2017   Reply →

  Buna ziua,
  interviul este la limba romana sau engleza?
  Multumesc 🙂

  • Anca Dumitrescu iulie 6, 2017   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna,

   Interviul este in engleza. Succes!

 • Cristina P iulie 4, 2017   Reply →

  Buna,

  Am o mica intrebare. La interviul Wizz air se sustine si proba de limba engleza gramatica/vocabular si scris?

  Toate cele bune, va multumesc pentru toate informatiile pe care le oferiti !

  • Anca Dumitrescu iulie 6, 2017   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Cristina,

   Desi interviul la WizZ Air este integral in limba engleza, nu exista si un test scris, cum dau celelalte companii. BAfta!

 • Iulia iulie 18, 2017   Reply →

  Buna ziua,
  Daca am mai multe gauri intr o ureche este o problema?

 • Giulia august 16, 2017   Reply →

  Bună,
  Am fost si eu de mai bine de 2 saptamani la recrutari. Era Open Day, am trecut toate probele si am ajuns la interviul final. Nu am primit, însă, niciun raspuns din partea recrutorilor pana acum. Nu stiu ce sa inteleg, oare raspunsul e negativ? Eu am inteles ca iti trimit e mail chiar daca nu esti acceptata.

  • Anca Dumitrescu august 17, 2017   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Dragă Giulia,

   De obicei companiile trimit un email în ambele situații – și daca ai fost acceptată (ceea îți urez din suflet) și daca din păcate nu. Așa că mai așteaptă puțin și vezi ce se întâmplă, un răspuns tot va veni. Succes!

 • Elena septembrie 11, 2017   Reply →

  Buna ziua se mai tine interviul la wiz air pe data de 14 September?

 • Anonim octombrie 13, 2017   Reply →

  Bună seara!
  Voiam să va intreb daca la cursurile Cabin Crew , ale dumneavoastra o sa facem si limba engleză ?
  O să învățăm să vorbim mai bine? Eu stiu engleză pe jumătate si ma tem ca nu o sa fiu recrutat!
  Si as mai dori sa va intreb daca exista vreo companie la care sa avem stiinte in engleza medii? Va multumesc enorm!

  • Andreea Julei octombrie 18, 2017   Reply →
   Andreea Julei

   Buna Mihai.
   Toate cursurle noastre se desfasoara 80% in limba engleza, cu exceptia momentelor in care aduce lamurile in limba romana. Exista de asemenea un curs special de limba engleza in care punem accent pe modul in care studentii se exprima, interactioneaza, iar obiectivul este ca toti cei prezenti sa isi creasca nivelul de incredere in sine pentru a se exprima liber si confident in limba engleza. Faptul ca tu esti stapan pe un nivel mediu, te ajuta sa treci catre stadiul de avansat in urma timpului petrecut alaturi de echipa noastra. Toate companiile isi doresc angajati care sa se exprime fluent in limba engleza, deci nivelul trebuie sa fie avansat in momentul in care te prezinti la un interviu.
   Te pupam cu drag si iti suntem alaturi!

 • Simo octombrie 14, 2017   Reply →

  Ce mnciuni, vad ca s acceptate toate fetele la cursuri , chiar si cele mai scunde , recrutarea e prea facila , nici macar facultate nu ti cer, cunosc fete de 2 bani care au ajuns stewardese, halal!

 • Anonim octombrie 14, 2017   Reply →

  Recrutarea mi se pare prea facila la ryan air! Mergeti fetelor ca e simplu sa fii stewardesa in ziua de azi, nu trebuie mare lucru, doar sa fii inalta si sa ai recomandari , nu trebuie sa dai probe dificile ! Profitati de vremurile astea in care nu ai nevoie de nimic, cu cat esti mai nimic cu atat mai mai sus, la inaltime!

 • Postolache Andreea ianuarie 2, 2018   Reply →

  Buna, daca am 162 cm intaltime fara tocuri iar cu ele am 165 cm, am sanse sa fiu acceptata?

  Multumesc!!

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.