Vreau sa fiu stewardesa

Vreau să fiu Stewardesă, printre cele 33 de povești despre antreprenoriat creativ

Înainte de orice, sunt de meserie jurnalist. Și mă mândresc cu asta teribil, pentru ca scrisul îmi aduce zilnic bucurii peste bucurii, chiar și acum, după 8 ani de când am început, timid, să scriu în presa din România. Niciodată nu m-am gândit că, de la jurnalistul de business care eram acum câțiva ani, o sa ajung să scriu zilnic despre tot ce mișcă în aviație. Dar viața te ia mereu prin surprindere, deja asta mi-e clar.

Apreciez puținele publicații din România care astăzi, în ciuda calității presei, încă fac jurnalism de calitate, scriu povești superbe, au redactori care aleargă pe teren, se zbat să obțină informații de la sursă și fac niște reportaje pe care le citești cu nesaț. Ma bucur de câte ori am ocazia să citesc un text bun și ma umplu de energie pozitivă și de inspirație de câte ori o fac. Una din publicațiile pe care o urmăresc de la începuturi și care educă în fiecare zi prin ceea ce alege să publice în paginile sale este Decât o Revistă. Nu știu câți ați auzit despre ea, câți dintre voi ați ajuns să îi citiți textele, însă vă încurajez cu toată inima să o faceți! Decât o Revistă se găsește în toate librariile Cărturești sau pe bază de abonament care se poate comanda direct pe site: http://www.decatorevista.ro

La final de august, când am primit un email din partea Decât o Revistă în care ne spuneau că vor să scrie un material despre ideea proiectului Vreau să fiu Stewardesă și despre oamenii din spatele lui, am sărit în sus de bucurie (la propriu!). Revista pe care o admiram atât de mult ajungea să scrie despre munca noastră, despre ce fac alături de Georgiana de mai bine de doi ani, iar pentru mine personal a fost un mare motiv de mândrie.

Despre ce era, de fapt, vorba: echipa Decât o Revistă în parteneriat cu Unicredit Bank plănuiau un ghid despre antreprenori creativi și ne-au propus să facem parte din el. Din nou, o bucurie mare cât casa pentru noi! Prin acest ghid, voiau sa arate care este, de fapt, drumul, de la o idee la un produs real, cât de greu este să descurci hățișul birocratic asociat unei afaceri și cum îmbini pasiunea cu sarcinile administrative. Și-au selectat astfel 33 de proiecte inedite din România despre care au ales să scrie în paginile acestui ghid, denumit „24/7: Un ghid de viață și muncă pentru antreprenorul creativ”

12143260 10153749945516812 8269947439453666995 n 2 Vreau să fiu Stewardesă, printre cele 33 de povești despre antreprenoriat creativ

De ziua mea, pe 6 octombrie, curierul mă suna să-mi spună că are un colet pentru mine. Când am citit pe plic Decât o Revistă, mi-au tremurat ușor mainile și-am rupt ambalajul mai ceva ca un copil în dimineața Crăciunului. Am citit povestea Vreau să fiu Stewardesă dintr-o suflare, cu stomacul facut mic, mic și nu mă gândeam decât la faptul că acesta e cel mai frumos cadou pe care îl puteam primi de ziua mea.

Includerea Vreau să fiu Stewardesă în acestă selecție de 33 proiecte de antreprenoriat creativ vine cumva ca o confirmare a muncii noastre, a pasiunii și dedicației pe care o punem zilnic în acest proiect. O trec pe lista noastră de succesuri, alături de cele două premii primite până acum pentru “Proiectul special al anului” la Gala Digital Divas în 2014 și 2015.

Povestea noastră poate fi citită și online aici.

Mulțumesc,
Anca

*fotografii de Cătălin Georgescu

[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-plane” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]Vino la cursul English for future Cabin Crew și pregătește-ți engleza pentru interviu. Te așteaptă  3 zile de pregătire intensivă în care îți vei îmbunătăți nivelul de limba engleză, vei exersa probele de la interviu și vei învăța cum să treci peste emoții. Detalii și înscrieri aici.[/vc_message]

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.