Cer înnorat și un strop de speranță

Dragii noștri,

Cu toții trecem prin momente dificile acum și cred că cea mai mare apăsare cu care ne confruntăm e incertitudinea. Nu știm nici cât vom mai sta în casă, nici cât va mai dura până când pandemia va trece sau se va găsi un vaccin împotriva virusului, nici câte victime vor fi în continuare sau când vom vedea din nou avioanele că împânzesc cerul.

Eroii acestor zile

Însoțitorii de bord ne-au dovedit, încă o dată, că sunt persoane puternice și că grija față de ceilalți este prioritatea lor. Au fost și sunt în prima linie în tot acest timp, au transportat bolnavi, au repatriat oameni care aveau nevoie urgentă să revină acasă, au avut grijă de copii și, deși s-au temutat și ei pentru sănătatea lor și a celor din jur, au continuat să meargă cu fruntea sus la zboruri și să dea tot ce au mai bun, unii dintre ei chiar fără echipamente minime de protecție. Multe companii aeriene arabe precum Qatar Airways, Emirates sau Etihad  Airways au introdus purtarea măștilor abia acum câteva săptămâni, când pandemia începuse să facă sute de mii de victime la nivel mondial. Până atunci, însoțitorii lor de bord au lucrat cu mâinile goale, transportând pasageri din toată lumea, expunându-se în mod direct la riscul de a se contagia. Pentru noi, ei sunt o parte din eroii acestor zile și datorită lor suntem mândri că facem parte din această industrie minunată numită AVIAȚIE!

Fii chiar tu schimbarea

Însă, în toată această mare de gânduri negre și evenimente nefericite, am luptat să rămânem pozitivi și să avem speranță că lucrurile își vor găsi o rezolvare. Probabil că aveam mare nevoie ca fiecare dintre noi să își dea un reset, să cântărim cu atenție ce este cu adevărat important și util în viețile noastre, să valorizăm mai mult sentimentele, relațiile, oamenii din jur și mai ales sănătatea decât bunăstarea și falsele imagini, care în fața bolii își pierd orice relevanță. Poate acum e timpul să aplicăm ce Gandhi ne-a spus de mult timp: “Fii chiar tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!” 

Recrutările NU se opresc!
Legat de ce se întâmplă acum în aviație, avem și vești triste (zboruri anulate, companii care și-au pus flota la sol, însoțitori de bord în concediu fără plată), dar și un strop de speranță, pentru că toate marile companii aeriene sunt conștiente că, după ce această criză modială va trece, vor avea nevoie de foarte mulți însoțitori de bord ca să dea drumul la treabă! Așadar, nu se opresc din selecția de personal, doar că au adaptat puțin procesul de selecție la situația actuală astfel că multe companii aeriene organizează acum interviuri video, ca modalitate de preselecție a candidaților.

Așadar, NU se opresc recrutările! Mergem înainte, companiile sunt conștiente că au nevoie de personal, iar acum au șansa să facă o selecție foarte atentă a viitorilor însoțitori de bord. Ca de obicei, candidații pregătiți fac diferența, ei fiind cei care știu ce au de făcut inclusiv în cazul acestor interviuri video – foarte asemănătore cu discuțiile față în față cu recrutorii de la interviurile normale organizate până acum.

Pregătirea e esențială!

Primim foarte des întrebarea “Cât de greu este interviul?”  și mereu spunem că nimic nu e greu dacă ești pregătit și știi ce ai de făcut! Pregătirea ajută să faci față cu brio unui astfel de interviu și să mergi mai departe cu candidatura ta! Deja un număr mare din cursanții noștri au susținut aceste interviuri video și lucrurile s-au desfășurat destul de ușor pentru ei.În perioada aceasta, pentru că nu putem organiza cursuri la sediul nostru, ne-am mutat toată activitatea în online. Suntem primii care au implementat cursuri online de pregătire pentru interviuri și deja la începutul acestei săptămâni am început primul astfel de curs.

Cursurile online de pregătire 

Prin intermediul cursului online Vreau să fiu Stewardesă vă puteți pregăti pentru interviurile cu companii aeriene: de la exersarea tuturor probelor de interviu până la învățarea unor tehnici de public speaking și de depășire a emoțiilor, cât și a unui vocabular specific de aviație. Afli, pas cu pas, tot ce trebuie să faci ca să fii angajat ca însoțitor de bord de mari companii aeriene! Acasă, din fața propriului calculator, într-o manieră relaxată și în interacțiune directă cu trainerii noștri.

Cursul este gândit sub formă de lecții online pe care le puteți accesa after work sau în weekend, în funcție de programul fiecăruia!

Următorul curs începe pe 11 aprilie, așteptăm cu drag să ni te alături! Aici sunt toate detaliile despre curs: http://training.vreausafiustewardesa.ro/cursonline

Sănătate multă! Rămânem alături de voi!

Anca

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.