Viorel a prins aripi la Wizz Chișinău: “Cel mai important este să încerci!”

Aviația pentru Viorel a fost ca un drum anevoios deoarece, chiar dacă își dorea extrem de mult să ajungă să lucreze printre nori, anumite obstacole l-au împiedicat. În cele din urmă, și-a îndeplinit visul la interviul Wizz Air de la Chișinău din luna Octombrie, imediat după câteva zile de la finalizarea cursului pregătitor pentru însoțitori de bord din Republica Moldova.

Cine este Viorel și cum l-ai descrie dacă ai fi prietenul lui cel mai bun?

Cred că fiind prietenul meu cel mai bun, m-aș descrie că o persoană mai mereu pozitivă,  veselă și iubitor de aviație, spun asta deoarece cam mereu asta aud de la prieteni și de fiecare dată când cineva din apropiați vede, aude, află ceva sau știe ceva legat de aviație, automat se gândesc la mine. fiu sincer, e un lucru cu care mândresc foarte mult și simt extrem de împlinit, știind că chiar dacă încă nu aveam nici o tangență cu aviația ( refer la o carieră în aviație), simțeam în culmea fericirii conștientizând faptul că celor apropiați li s-a întipărit această idee în minte și de fiecare dată  când se ajunge la subiectul aviație, își amintesc de mine.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Nu știu dacă l-am activat singur acest microb, de fapt cred că totuși dragostea această față de aviație este o “boală”, o boală care apare încă din copilărie de cele mai multe ori și la care singurul tratament este zborul,  și nu cred că există o altă soluție pentru ea. Spun asta deoarece am simțit-o  pe pielea proprie, de fiecare dată când zburam undeva în calitate de pasager, la decolare simțeam atâtea emoții pe care nu cred că sunt cuvinte le descriu și aveam acea senzație că doar eu le simțeam, iar aflându- în zbor îmi doream ca acesta nu să se sfârșească niciodată.

viorel wizz air 1 Viorel a prins aripi la Wizz Chișinău: Cel mai important este să încerci!Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Nu am avut nevoie de mult timp ca să trec de la dorință la acțiune. De fapt, cam așa procedez mereu și chiar îmi place asta deoarece am avut mai multe experiențe plăcute în trecut care s-au întâmplat în acele momente în care mă așteptam cel mai puțin. Cam așa a fost și cu visul aviației, țin minte chiar în ziua în care am mers să verific rezultatele la bacalaureat, văzându-le, nu am mai stat nici un moment pe gânduri și chiar imediat după aceasta m-am înscris la o școală de aviație. Cu părere de rău, după terminarea acesteia, am petrecut următorii doi ani jumătate muncind în alte domenii și companii, numai nu în aviație. Mi-a fost greu la început deoarece nu cunoșteam limba engleză, în școală studiind numai franceză, fapt ce m-a făcut de cele mai multe ori să nu trec interviu. Cu toate acestea, am urmat un curs de engleză intensiv și între timp m-am orientat spre joburile în domeniul customer service. Am muncit în calitate de agent comercial într-o mare companie națională, iar după aproape un an de muncă am plecat în Marea Britanie cu scopul de a-mi îmbunătăți limba engleză.

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingător? 

Muncind, periodic mergeam la interviuri cu companii aeriene, uneori reușeam să trec de o etapă sau două, uneori nu treceam nici de prima. Am avut ocazia să trec tot interviul pentru o companie din Orientul Mijlociu cu succes, însă după 5 zile de așteptare primisem răspuns negativ. Cred că totuși cel mai important este încercarea și nu contează cât de multe sunt la număr, deoarece cu fiecare eșec devii mai puternic, înveți lucruri noi și ești în ce în mai aproape de succes.

viorel wizz air 2 Viorel a prins aripi la Wizz Chișinău: Cel mai important este să încerci!Cum a decurs interviul Wizz Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

 Wizz Air este compania la care pot spune cu certitudine că am mers de cele mai multe ori la interviu și la care în final am trecut interviul cu succes. Interviul a decurs ca de obicei, nu am simțit ceva diferit față de încercările anterioare, unica diferență a fost că m-am simțit mai pregătit și mai încrezut în sine niciodată. Cât despre probele de interviu nu cred că aș putea face o comparație între ele care a fost ce-a mai dificilă, întrucât toate au ceva special în parte și toate sunt la fel de importante în opinia mea. Iar emoțiile? Emoțiile nici nu și-au mai făcut apariția după atâtea încercări eșuate.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred că recrutorii m-au ales deoarece au văzut în mine persoana potrivită pentru această meserie. Iar calitățile pe care se pune accent sunt: un nivel bun de limbă engleză, un bun spirit de echipă și o atitudine respectabilă.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreau sa fiu Stewardesă care a avut loc la Chișinău Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?

Desigur, am avut parte de o pregătire extraordinară alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă, iar acest fapt cu siguranță m-a ajutat cel mai mult, deoarece primești sfaturi și ideei de la niște persoane care dau dovadă de profesionalism și pun pasiune în tot ceea ce fac, iar feedback-ul primit, este de neprețuit, mai ales în contextul în care companiile aeriene nu oferă nici un fel de feedback în urma probelor de interviu.

viorel wizz air Viorel a prins aripi la Wizz Chișinău: Cel mai important este să încerci!Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitor de bord?

Cu siguranță îi încurajez să aleagă acest curs cu încredere și să nu piardă nici un moment în zadar în timpul frecventării și da, pot spune cu certitudine că acesta este primul pas într-o carieră în aviație, iar cei ce își doresc asta cu adevărat, nu ar trebui să mai amâne acest pas pentru data viitoare!

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesă 🙂

Vreau să-i spun echipei Vreau să fiu Stewardesă un mare MULȚUMESC și le sunt foarte recunoscător pentru tot suportul de care am avut parte la curs, toate cunoștințele oferite și interesul acordat!

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

Dacă dorești să afli ce presupune meseria de însoțitor de bord și să simulezi probele de interviu, te așteptăm la cursul nostru pregătitor de două zile de la Chișinău.

Pregătește-te pentru a deveni însoțitor de bord la cursul nostru (10-11 Decembrie 2019, Chișinău) special conceput pentru a te ajuta să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.