Viitorul este suma pașilor pe care îi faci: Iannis, viitor însoțitor de bord Ryanair

Viitorul este suma pașilor pe care îi faci, inclusiv a celor mici, ignorați sau luați în râs”. Asta crede cu tărie Iannis, un tânăr de 19 ani ce tocmai a devenit însoțitor de bord la compania Ryanair. Hotărât să își înceapă cariera în aviație cât mai repede, nu a ezitat să se pregătească intens pentru acest lucru, iar succesul a venit chiar de la primul interviu la care a luat parte.

Cine este Iannis și cum l-ai descrie dacă ai fi prietenul lui cel mai bun?

Iannis este un băiat sincer, punctual și ambițios. O persoană în care poți avea încredere și te poți baza pe el oricând.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Totul a început acum 4 ani ,când pășeam prin aeroporturi și vedeam uniformele echipajului de zbor. Eleganța, zâmbetul și discreția lor mă determinau să îmi doresc un asemenea job și de ce nu, călătoriile în jurul lumii .

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Am început să mă documentez, urmăream fiecare articol publicat de echipa “Vreau sa fiu stewardesă”, am luat legătura cu actualii însoțitori de bord și am hotărât să vin la cursul pregătitor, pentru a  cunoaște mai bine meseria, ce implică, riscurile și avantajele  acesteia. Vă mulțumesc pentru aripile oferite! 🙂

La câte interviuri ai fost până să fii selectat? Ce ai învățat din fiecare experiență?

Primul interviu a fost cu noroc pot să spun. Am fost la interviul Ryanair în Salonic, imediat după finalizarea celor 4 zile de curs, pentru că m-am simțit pregătit pentru ceea ce va urma.

Cum a decurs interviul Ryanair? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Totul a început dimineața la 10:30, când toți candidații au predat actele cerute, aceasta fiind proba de CV drop. Apoi am avut un test de engleză foarte asemănător cu cel de la cursurile “Vreau să fiu stewardesă”. După această probă s-a făcut o selecție și am rămas 9 persoane. Ni s-a prezentat compania timp de o oră printr-un filmuleț, toată lumea era foarte atentă și zâmbitoare. După finalizarea prezentării companiei, recrutorul ne-a pus doi câte doi, și timp de 5 minute trebuia să aflam cât mai multe lucruri  unul despre celălalt. Rolul acestui “joc” a fost de a comunica și de a cunoaște alte persoane. A urmat interviul face to face timp de 5-10 minute fiecare. Răspunsurile le-am primit după 2 zile și din cei 9 rămași, 4 am trecut de interviul final.

Poți aplica aici pentru un job de însoțitor de bord Ryanair
iannis englezos ryanair Viitorul este suma pașilor pe care îi faci: Iannis, viitor însoțitor de bord Ryanair

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

SINCERITATEA și faptul că zâmbeam a contat foarte mult în răspunsurile oferite. Pentru că fiecare companie caută acest lucru, cât și punctualitatea candidaților!
iannis insotitor de bord Ryanair Viitorul este suma pașilor pe care îi faci: Iannis, viitor însoțitor de bord Ryanair

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în iunie 2018 la București. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

A fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o în drumul meu spre aviație! Tot ce am învățat în cele 4 zile de curs intensiv m-a ajutat enorm în ceea ce fac acum și consider că mă va ajuta în orice domeniu, nu numai în aviație.
cursul vreau sa fiu stewardesa iannis Viitorul este suma pașilor pe care îi faci: Iannis, viitor însoțitor de bord Ryanair

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Le urez mult noroc, încredere in ei și să nu renunțe! Printre nori mereu va fi soare! “Viitorul este suma pașilor pe care îi faci, inclusiv a celor mici, ignorați sau luați în râs”.
STATIONERY Viitorul este suma pașilor pe care îi faci: Iannis, viitor însoțitor de bord Ryanair

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Mihai Rucsandra avatar 80x80 Viitorul este suma pașilor pe care îi faci: Iannis, viitor însoțitor de bord Ryanair

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.