etihad

Stewardesă Etihad Airways: Nu pot să vă spun decât că mi-ați dat aripi

În fiecare zi plouă cu “aripi” la Vreau să fiu Stewardesă, daca îmi îngăduiți metafora. Aproape zilnic am primit fie telefoane, fie emailuri sau mesaje de la cursanți care fuseseră admiși în urma interviului cu o companie aeriană. Am trăit alături de ei bucuria succesului și i-am încurajat pe fiecare în parte cu privire la noul drum pe care-l vor începe. Și pentru că anumite texte sunt atât de frumos scrise și, mai ales, din suflet, am ales să împărtășim cu voi o parte din mesajele primite de echipa noastră. Mai jos, regăsiți povestea Andradei, una din cursantele noastre din februarie 2015, o fată ambițioasă și extrem de frumoasă care din prima zi de curs a fost “atenționată” de trainer că o așteaptă o cariera minunată printre nori. Cinci luni mai târziu visul ei s-a împlinit.


Bună fetelor!

V-am scris acum câteva săptămâni pe facebook în legătură cu o nelămurire despre scrisorile de recomandare și v-am promis că, după ce voi primi DOJ-ul (date of join), vă voi scrie un email în care să împart cu voi impresiile de la curs și de la interviu. Andrada Scurtu sunt, am participat la cursul de pregătire pentru interviul cu o companie aeriană din februarie.

Astăzi în sfârșit am primit DOJ-ul pentru Etihad Airways, am plecarea pe 12 iulie. Yey!! Eu am fost sunată de una din recrutoare și săptămâna trecută și mi s-a oferit ca dată de plecare 14 iunie. Dar, când am amintit că eu abia pe 7 iulie împlinesc 21 de ani, mi s-a spus că voi primi un email în cel mai scurt timp cu o altă data, pentru iulie.

Vreau să vă spun că nu îmi pot măsura în cuvinte fericirea, îmi cântă sufletul de bucurie! Am așteptat ziua interviului de mult timp, eu având în cap ideea de a deveni însoțitor de bord de mai mulți ani, dar vârsta a fost singură piedică. Până acum 🙂

De cursul vostru am aflat prin toamnă anului trecut și așteptăm cu nerăbdare momentul oportun să particip. Nu pot să vă spun decât că mi-ați dat aripi, m-ați ambiționat extrem de mult să nu renunț la visul pe care îl am din copilărie. Sunteți niște persoane minunate, de la care am învățat enorm de multe lucruri! Toate laudele Nicoletei, o admir enorm și din prima zi când am văzut-o la curs a reprezentat un exemplu pentru mine. Până când și Cătălin (cameramanul de la curs) mi-a insuflat încredere în mine. Când am mers în camera unde s-au făcut mini-interviurile, mi-a spus de cum m-a văzut să nu renunț, căci sigur voi ajunge stewardesă. Într-o secundă am avut lacrimi în ochi, lacrimi de fericire! La fel a fost și cu feedback-ul trainerului la sfârșitul cursului, om din experiența căruia am învățat atâtea lucruri! Îmi aduc aminte că la interviul final cu recrutoarele am avut poziția corpului pe care ne-o explica trainerul la curs, cum să ne așezam picioarele, mâinile, ce manichiura să avem și toate detaliile. Și vreau să va spun că recrutoarea care îmi adresa întrebările a fost atât de atentă la aceste lucruri, cred că aproape tot interviul s-a uitat doar la mâinile mele și, în fine, la toată poziția corpului. Și eram atât de mândră de mine, pentru că preluasem tot din ce spusese Anca.

80A9567 1024x683 Stewardesă Etihad Airways: Nu pot să vă spun decât că mi ați dat aripi

În mare, interviul pentru mine a fost unul cu probe ușoare, nu am întâmpinat dificultăți. Emoțiile bineînțeles că au existat, dar le-am ținut în frâu cât de mult am putut. Și cred că am reușit. Foarte multe fete de la interviu m-au întrebat dacă am urmat vreun curs înainte, pentru că par foarte bine pregătită.

Sunt extrem de fericită că am luat decizia de a participa la cursul vostru, unde am cunoscut atâtea persoane minunate. Cu o parte din fete țin și acum legătura și cred că așa va fi mult timp de acum încolo.

Andrada Etihad 2 Stewardesă Etihad Airways: Nu pot să vă spun decât că mi ați dat aripi

Vă mulțumesc că ați fost primul pas în îndeplinirea visului pe care l-am avut! Nu vreau să vă zic de câte ori îmi dădeau lacrimile când mă uităm după avioane pe cer și cât de mult mi-am dorit să ajung aici. Simțeam dorința de a-mi face o carieră în aviație în fiecare os din corp. Nu vreau să mă opresc aici, îmi doresc că după câțiva ani ca însoțitor de bord să urmez cursuri de pilot, asta fiind un alt vis de al meu. Am ajuns la concluzia că totul stă în dorință și perseverență. Întotdeauna am mers pe principiul că “you feel where you belong” și asta a fost și răspunsul la întrebarea “why do you want do be cabin crew” de la interviu. ( (la care am primit un zâmbet larg din partea recrutoarelor ).

Andrada Iuliana Stewardesă Etihad Airways: Nu pot să vă spun decât că mi ați dat aripi

Vă mulțumesc încă o data pentru minunata muncă depusă în cadrul acestui proiect și va urez mult succes în continuare. Pentru orice întrebare mă puteți contacta oricând.Va fi întotdeauna o plăcere să am vești de la voi :).

Va pup,și va doresc o zi frumoasă, așa cum sunteți și voi, niște oameni cu suflet frumos!
Andrada 

Pregătește-te pentru interviu și îmbunătățește-ți engleza la cursul English for future Cabin Crew. Te așteaptă  3 zile de pregătire intensivă în care îți vei îmbunătăți nivelul de limba engleză, vei exersa toate probele de la interviu și vei învăța cum să treci peste emoții. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Stewardesă Etihad Airways: Nu pot să vă spun decât că mi ați dat aripi

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

One comment

  • Raluca iunie 3, 2015   Reply →

    Sunt de acord cu ceea ce zice Andrada “you feel where you belong”, acolo mi s-au și umezit ochii. Bravo, Andrada, felicitări pentru reușită și pentru perseverență!

Leave a comment