Adina, viitoare stewardesă Emirates: Poate recrutorii au văzut acea sclipire din ochii mei

Cât timp durează să îți împlinești visul de zbura? Câteva luni, în cazul Adinei, care în aprilie 2016, la doar 20 de ani, pășea cu emoție în sala de curs Vreau să fiu Stewardesă. Își dorea să zboare, vorbea fluent engleza și germana și avea deja experiență în customer service. Un om ambițios, cu referințe foarte bune din partea angajatorilor, genul de om serios, organizat, care își face munca cu atenție și dedicație, oricare ar fi ea. Cam așa a fost Adina și la curs; s-a dovedit a fi o cursantă extrem de receptivă, care a asimilat rapid toate informațiile predate și care, mai târziu, când s-a ivit ocazia unui interviu, a știut să aplice întocmai tot ceea ce învățase despre interviurile cu o companie aeriană și atitudinea potrivită în acest context. Iar rezultatele s-au văzut: deși nici nu avea măcar 21 de ani împliniți, zâmbetul, profesionalismul și ambiția Adinei au cucerit recrutorii, astfel că pe 30 noiembrie 2016 Adina zboară spre Dubai, ca viitoare stewardesă Emirates.

Când te-ai gândit prima dată că ai putea să te angajezi ca stewardesă și ce s-a ascuns în spatele unei astfel de decizii?

Pentru mine a existat atracție pentru acest job de stewardesă încă din școală generală, fiind foarte atrasă, logic, de “glam-ul” mereu prezent și de ideea de a vedea cât mai multe locuri. Nefiind susținută în această direcție am lăsat zborul undeva în adâncul minții mele și am continuat să mă concentrez pe alte lucruri ca să ajung în același punct! Vreau să zbor! Am început să lucrez cu oamenii și am realizat că asta este ceea ce vreau să fac. Domeniul customer service a fost o provocare și o terapie totodată. Am realizat că nu este un job ușor și mi-a plăcut diversitatea și complexitatea din spatele acestei munci. Să ofer zâmbete, siguranță, stări de bine și servicii de top este ceea ce vreau să fac! Din acel punct nu a mai durat mult până am decis să aplic la interviuri și să încep să mă pregătesc pentru o carieră în aviație.

Cum te-ai pregătit pentru interviurile cu companii aeriene?

Primul pas a fost să cutreier internetul în lung și-n lat. Am comandat diverse cărți despre “cruising atitude” pe care le-am devorat cu interes și încantare. Mi-am dorit să știu tot ce trebuie să fie și să nu fie o stewardesă de succes. Am început apoi să citesc despre companiile aeriene și ce caută fiecare.
Companiile din orient m-au atras de la început, dar cerințele lor îmi păreau mai dificile și aveam și bariera vârstei, eu având doar 20 de ani. Am citit mai apoi despre cursurile “Vreau să fiu Stewardesă” și mi am zis că este un pas mare spre Emirates.

IMG 0282 1024x768 Adina, viitoare stewardesă Emirates: Poate recrutorii au văzut acea sclipire din ochii meiCum a decurs interviul Emirates? Prin câte probe ai trecut, câți candidați ați fost la început, câți ați rămas în finală?

Primul interviu la care am participat a fost în luna mai 2016. Am petrecut 30 de minute în sală și am fost refuzată încă de la proba de “CV drop”, având doar 20 de ani și 6 luni.

Interviul din Iulie a început cu foarte mari emoții și cu teama de a nu fi refuzată din cauza vârstei. Eram aproximativ 400 de persoane acolo și cu toții ne doream să ne vedem visul împlinit. Ne aștepta o zi lungă.
Am fost foarte fericită să trec de prima probă pentru că am înțeles că vârstă mea nu mai era o problemă și de acum ținea totul de mine. Au urmat apoi probele de grup, reach test-ul și la finalul zilei, testarea cunoștințelor de engleză. După 10 ore, 5 probe și sute de mii de emoții, am rămas 21 de persoane pregătite pentru interviul final ce avea să aibă loc în următoarele 4 zile.
14614378 1423820647647306 1167104053 o 576x1024 Adina, viitoare stewardesă Emirates: Poate recrutorii au văzut acea sclipire din ochii mei

Te-ai dus la interviu deși nici nu aveai 21 de ani împliniți. De ce crezi că te-au ales tocmai pe tine recrutorii? Cum ai reușit să te faci remarcată?

Îmi amintesc cum priveam prezentarea companiei cu atât entuziasm și încredere că locul meu este cu Emirates, încât mi-am propus atunci și acolo să dau tot ce am mai bun. M-am bucurat de fiecare provocare adusă de interviu și mi-am păstrat zâmbetul pe tot parcursul zilei, fiind din ce în ce mai optimistă după fiecare probă trecută.

Am încercat să arăt inițiativă, să fiu politicoasă, eficientă și comunicativă, dar să nu vorbesc mai mult decât este cazul, deși concurența era mare. Nevoia de a te afirma și a ieși în evidență într-un colectiv este de înțeles, dar pentru mine a fost foarte important să lucrăm bine împreună.

Mereu am știut că detaliile fac diferență și că sunt lucrurile mici de cele mai multe ori cele care ne întregesc. Poate recrutorii au văzut acea sclipire din ochii mei, și-au dat seama că m-am pregătit și încă o fac pentru că îmi doresc asta cu adevărat sau poate doar le-am plăcut. Sunt o norocoasă! Cel mai important este să te simți bine cu tine, să fii natural and…don’t stop smiling!

Ce influență au avut asupra ta cursurile Vreau să fiu Stewardesă, ceea ce ai citit la noi pe site și interacțiunea cu echipă de traineri?

Cursul “Vreau să fiu stewardesă” a însemnat pentru mine începutul. A fost primul pas spre o carieră în aviație, punctul de start. Experiența cu voi a fost minunată și plină de informație. Am venit la voi cu niște cunoștințe de bază și am plecat cu informații, povești și experiențe pe care nu le găsești oriunde. Datorită vouă mi-am învins teamă de a vorbi în public, am învățat să interacționez și să lucrez eficient cu ceilalți și să zâmbesc mereu. Am ajuns la linia de sosire încrezătoare în forțele proprii, informată și pregătită pentru o nouă experiență printre nori !

5D  1090 1024x683 Adina, viitoare stewardesă Emirates: Poate recrutorii au văzut acea sclipire din ochii meiCare crezi că e, în opinia ta, cea mai mare provocare pentru o stewardesă?

Fără doar și poate, cea mai mare provocare pentru o stewardesă este să se detașeze de problemele personale și să își mențină zâmbetul și atitudinea pozitivă chiar și după n ore de zbor și tot felul de pasageri. Este un job exigent în care trebuie să te ridici la măsură așteptărilor indiferent de circumstanțe.
O altă provocare este despărțirea de cei dragi atunci când pleci să îți trăiești visul. Deși am parte de toată susținerea oamenilor importanți din viața mea, recunosc că nu îmi este ușor și știu că o să îmi fie teribil de dor de ei!

Spune-mi care sunt pentru tine cele mai importante 3 calități pe care un candidat trebuie să le afișeze la interviu, având în vedere experiența ta?

Primul impact este cel vizual, urmat de atitudine. O ținută impecabilă, asortată cu un zâmbet și o atitudine prietenoasă sunt un must – have. Cred că recrutorii vor să vadă o prezență pozitivă, alertă, plină de inițiativă, încrezătoare în forțele proprii și mai ales naturalețe. Un alt plus, din punctul meu de vedere este abilitatea de a comunica în limbă engleză și de a interacționa cu ceilalți.

Cum îți petreci ultimele luni în România? Ai ceva planuri speciale?

Am primit vestea pe 4 Octombrie și când văd în portal doar “x days left” realizez că nu mi-a rămas timp să fac prea multe și că se întâmplă!! Nu am nici un plan special. Am să călătoresc spre casă și am să îmi petrec puținul timp rămas cu familia și cei apropiați, relaxându-mă. Evident, urmează o sesiune intensă de shopping și pregătiri chiar înainte de marea provocare, dar asta se pune și ea ca relaxare!

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă!

Echipa Vreau să fiu stewardesă mi-a demonstrat că este important să iubești ceea ce faci. Voi, dragele mele, împliniți visuri și faceți asta cu multă dăruire și implicare. Sunt fericită că am avut ocazia să vă cunosc și să va fiu cursantă și sper că am reușit la rândul meu să va fac mândre! Vă mulțumesc încă o data pentru aripile oferite!

Daca visezi să lucrezi ca însoțitor de bord și vrei să te pregătești intensiv pentru interviul de angajare, vino la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv, exersarea probelor de la interviu, simularea interviului final, CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Adina, viitoare stewardesă Emirates: Poate recrutorii au văzut acea sclipire din ochii mei

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment