Stewardesă Qatar Airways: Datorită vouă mi-am recâștigat încrederea în mine

Pe Raluca am cunoscut-o în septembrie 2014, la unul din cursurile noastre. Raluca este genul de persoană veselă mai tot timpul, binevoitoare și prietenoasă cu toți cei din jur. Însă, a venit la curs cu o mare problemă: neîncrederea de sine. Repeta mereu că ea nu va trece de interviu, că este mai mereu copleșită de emoțiile pe care nu și le poate depăși și că nivelul ei de limba engleză nu e cel ma bun. Emoții ce-i drept avea, însă la curs a învățat să și le depășească și să privească cu curaj în ochii recrutorilor. Cât despre limba engleză, înca de pe atunci vorbea foarte bine, iar testele scrise ne-au confirmat ca nivelul ei e cu mult peste mediu. Încă o dată, neîncrederea de sine o făcea să vada lucrurile mult mai în gri decât de fapt erau în realitate.

Ce s-a întâmplat cu Raluca? S-a dus în octombrie la recrutarea Qatar Airways, a trecut de toate probele, a ajuns la interviul final, iar la 1 ianuarie 2015 a avut DOJ-ul. (Date of Join – data la care va zbura spre Doha și se va alătura echipei Qatar Airways). Si n-a facut-o singură, căci multe din colegele ei de la cursul pregătitor îi vor fi colege și acolo. Au trecut toate de interviul de care le era atât de frică.

Iată ce ne-a scris Raluca despre experiența ei la curs și despre impactul pe care pregătirea pentru interviu a avut-o asupra ei:

“Ce e mai minunat decât un feedback însoțit de vești bune?

Sunteți minunate, o să vă fiu mereu recunoscătoare, datorită vouă mi-am recâștigat încrederea în mine, mi-am înfruntat temerile, am continuat să visez până când mi s-a împlinit visul.

Când am aflat de Cursul pregătitor pentru interviul la o companie aeriană, mi-am spus că TREBUIE să particip. Ce citești pe internet, unele articole și pareri chiar se bat cap în cap, parcă nu era nimic concret, când îmi formam o idee despre ceva, citeam altceva și mă dadea peste cap.

4 zile intensive. Fiecare zi a avut ceva special. În fiecare zi am avut un nou invitat. Cu fiecare zi ce trecea, eram mai aproape de visul nostru.

Am avut onoarea ca 3 din zile sa le petrecem în compania trainerului, o persoana deosebită cu mai bine de 10 ani experiență în aviație, atât ca însoțitor de bord, cât și ca recrutor. De asemenea, m-a ajutat enorm specialistul HR, Aida Chivu, care ne-a învățat că ceea ce noi considerăm defecte, de altii sunt vazute drept calități.

Să cunoști oameni care activează în acest domeniu este minunat. Să le asculți poveștile este încântător. Să primești sfaturile lor este priceless!

vreau sa fiu stewardesa 1024x708 Stewardesă Qatar Airways: Datorită vouă mi am recâștigat încrederea în mine

Am trecut prin toate etapele interviului de recrutare, am insistat  pe cele unde era necesar, am învățat că cele mai mici detalii contează. La sfârșit, am primit feedback – astfel încât să știe fiecare în parte ce mai are de lucrat și de exersat. În doar 4 zile am cunoscut oameni diferiți, fiecare special în felul  lui, am legat prietenii..:)

In a treia zi de curs, cei de la Qatar Airways au anunțat că o să vină să recruteze în Romania în mai puțin de o lună. Mi-o amintesc și acum pe Anca, care stătea la birou, cu un zâmbet pe buze, ne-a întrerupt timid din prezentare și ne-a spus “the big news”. Mai mult de 10 minute a fost agitație în sală, se simțea în aer emoție și neliniște, nerăbdare. Acum parcă toată lumea era mult mai concentrată ca până acum.

IMG 9786 682x1024 Stewardesă Qatar Airways: Datorită vouă mi am recâștigat încrederea în mine

În momentul de față, mai mulți dintre cei care am participat la curs în septembrie suntem foarte aproape de visul nostru. Nu mai avem mult…și suntem optimiști!

Așadar, Anca și Georgiana, vă multumesc pentru tot, vă mulțumesc că ne-ați împins de la spate, că ne-ați încurajat, că ne-ați învățat! Mulțumesc pentru cele 4 zile minunate! Congratulations and keep up the good work!”

Cer senin, Raluca!

Dacă vrei să îți mărești șansele să fii recrutat ca însoțitor de bord, îți recomandăm să te pregătești alături de un trainer cu 14 ani experiență în aviație și un recrutor însoțitori de bord. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

 

1 Comment
 • abdul jabar
  Posted at 15:13h, 20 ianuarie Răspunde

  Hi

  I love ur company because u have great work for passenger
  There is one think the great Selection of girls .

  Best wishes

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.