Aș minți să spun că viața de stewardesă e doar lapte și miere

Să vă spun povestea mea ca stewardesă. Care poate fi și a ta, și a lui, și cred că a fost a multora dintre cei care astăzi zboară deasupra norilor. Am un job care mă solicită până la epuizare, am un job în care cei din jur aleg uneori să mă trateze cu indiferență (în cele mai fericite cazuri) sau fără respect, și-atunci prefer să nu mai vorbesc despre asta. Aș minți să spun că viața asta printre nori e doar lapte și miere. E al naibii de greu să fii aici, să reziști, să rămâi motivat, să vrei să faci mai mult. Uneori pur și simplu îți vine să îți faci bagajele și să pleci cât vezi cu ochii. Și unii dintre colegii mei chiar au făcut-o.

Dar ghici ce? E totul în mintea noastră. Viața e exact așa cum noi ne-o facem să fie, realitatea este fix ceea ce ne dorim să vedem. Și faptul că gândesc așa m-a salvat de atât de multe probleme până acum, n-aveți idee. De fapt, de aceea sunt astăzi încă aici, trezindu-mă la 3 dimineața și îmbrăcând cu bucurie uniforma de stewardesă. Pentru că merg la zbor ca și cum am ar fi prima mea zi, pentru că îmi propun de fiecare dată să fiu un exemplu pentru juniori și un motiv de admirație pentru supervizori. Muncesc, dar satisfacția muncii mele e pe măsură.

Am ajuns stewardesă dintr-o joacă

Zbor de aproape 2 ani. Am avansat la Business Class; e adevărat, acum munca e mult mai ușoară și pasagerii mai relaxați. Nu știu cât voi mai face acest job, dar oricât va mai dura, vreau să îl fac cu demnitate și cu fruntea sus, iubindu-mi meseria.

Am bifat până acum toate continentelele și probabil că tot ceea ce am simțit și trăit în ultimii 2 ani ar fi demn de pus într-o carte. Am iubit, am râs, uneori am plâns, am avut pasageri cărora li s-a făcut rău pe zbor, turbulențe severe și chiar o naștere. N-am să uit niciodată momentul în care o viață nouă apărea în avion din mâinile colegului meu marocan, fost asistent medical la el în țară. M-am îndrgostit la fiecare aterizare și-am avut fluturi în stomac de fiecare dată cand ajungem pe un aeroport nou. Chiar și acum, după doi ani, îmi scriu în jurnal trăirile de după fiecare zbor. Ele mă țin vie, ele mă determină să vreau mai mult.

Am ajuns să zbor dintr-o joacă. Într-o zi, aflu că verișoara mea se pregătea să plece în Doha, ca stewardeasă Qatar Airways. Lăsase totul baltă acasă, inclusiv un logodnic cu care era pe cale să se căsătorească și le-a spus tuturor că ea vrea să vadă lumea și nu va rata o așa ocazie. Am sunat-o, eram curioasă de unde până unde, căci nu o auzisem vreodată vorbind despre asta. Mi-a spus că întâmplător a văzut un anunț de angajare pe internet, a început să caute mai mult, să citească despre asta și ceva în interiorul ei a început să o apese. Le-a spus celor de acasă că pleacă la București la un training trimisă de la job. De fapt, ea se înscrise la un curs Vreau să fiu Stewardesă și nu spusese nimănui. A venit, a stat 4 zile la curs, s-a pregătit și, la final, și-a întins larg aripile. Totul în mai puțin de 3 luni.

Când am aflat tot cea a făcut, recunosc că a fost impulsul de care aveam nevoie. Plictisită și oarecum dezamăgită de cum mergeau lucrurile pentru mine din punct de vedere profesional, am început să o asaltez pe verișoara mea cu întrebări: dar cum e cursul de stewardese, dar ce ai învățat, dar cine sunt trainerii, dar ce se întâmplă acolo, cum a fost interviul etc. Voiam să aflu totul și să mă asigur că pot face și eu acest pas. După o lună m-am înscris și eu la curs, am învățat în 4 zile cât poate pentru un an de facultate (nu exagerez, credeți-mă), căci totul a fost atât de intens și de bine structurat, încât am simțit că asilimez extrem de ușor informații. Și-acum îmi amintesc că la final de curs le-am spus fetelor că singura parte negativă a trainigului este faptul că nu ține mai mult. La 3 săptămâni după, mă duceam la interviu. Am țipat de fericire când am ieșit din Intercontinental după interviul final. Mi se părea ireal. Ireal pentru mine, care în urmă cu doar 3 luni habar nu aveam că asta mă așteaptă. Peste 2 săptămâni am primit THE GOLDEN CALL, iar într-o lună jumătate zburam spre Abu Dhabi.

Iată-mă aici, acum! Cu o viață schimbată la 180 de grade. Cu experiențe pe care nu m-am gândit niciodată că o să am șanse să le trăiesc. Daca mâine se termină totul, măcar știu că am trăit intens, că mi-am urmat dorința și cumva pornirea de moment, am investit în ea și am transformat-o în realitate. Ceea ce-am învățat la cursul Vreau să fiu Stewardesă și-a lăsat un mare impact la nivel personal asupra mea: cursul m-a facut să mă apreciez mai mult, să am mai multă încredere în mine, să văd viața altfel, să am mereu așteptări mai mari și să gândesc pozitiv. Din punctul meu de vedere, acesta a fost principalul beneficiu al trainingului urmat, iar faptul că am trecut interviul cu brio a fost doar o consecință a tututor acestor factori.

Daca ai oameni în jurul tău care te motivează, care cred în tine și care îți oferă aripi, e mult mai ușor să crezi ca poți atinge norii. Ceea ce am și facut! Ceea că vă doresc și vouă!

Vă mulțumesc,
Miruna

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, înscrie-te la cursul pregatitor  Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv, exersarea probelor de la interviu, CV perfect și fotografii profesionale. Un trainer cu peste 12 ani experiență în aviație alături de un specialist HR se vor ocupa de pregatirea ta pentru interviu. Detalii și înscrieri aici.

Nicoleta Gherman avatar 80x80 Aș minți să spun că viața de stewardesă e doar lapte și miere

About Echipa Vreau să fiu stewardesă

În 2013, proiectul Vreau să fiu Stewardesă a devenit oficial prima platformă din România dedicată celor care vor să aibă o carieră ca însoțitori de bord. De atunci am pregătit peste 1400 de cursanți, iar faptul că 80% dintre cei care au mers la interviuri s-au angajat reprezintă cea mai mare bucurie a noastră.

You may also like

One comment

  • Razvan februarie 12, 2016   Reply →

    Vedeți voi, poveștile astea îmi alimentează dorințele care devin din ce în ce mai mari și ma fac sa sper din ce în ce mai mult și cuc mai multa ardoare ca într-o zi voi ajunge și eu acolo, chiar dacă sunt băiat 🙂 Felicitări multe Miruna. Viata frumoasa sa ai la Abu Dhabi și în jurul lumii 🙂

Leave a comment