Vești bune de la Ryanair: primii angajați din perioada pandemiei încep trainingul pe 14 ianuarie

Compania aeriană Ryanair anunțase în urmă cu câteva luni că face angajări, iar interviurile urmau să fie susținute online. Foarte mulți din cursanții noștri au aplicat după finalizarea cursului pregătitor Vreau să fiu Stewardesă pe site-ul companiei de recrutare Crewlink, care se ocupă de angajările Ryanair și au trecut prin toate etapele selecției online. De câteva zile, primim tot mai multe mesaje cu vești bune de la ei, foarte mulți trecând cu succes interviul și primind deja data începerii trainingului. Așadar, pe 14 ianuarie cursanții noștri încep trainingul Ryanair (la Bergamo sau Frankfurt)și vor fi primii angajați ai companiei din ultimele 6 luni.

Manuela, una din cursantele noastre care a primit recent vestea că a fost selectată de Ryanair, ne povestește cum a decurs întreg procesul de angajare:

 “La scurt timp după terminarea cursului Vreau să fiu stewardesă am aplicat online pentru Ryanair. Nu aș fi crezut niciodată că voi ajunge până la etapa finală a acestui proces: training-ul. Deși m-am pregătit mult de-a lungul anilor și am acumulat un bagaj mare de cunoștințe în cadrul cursului “Vreau să fiu stewardesă” nu mă simțeam 100% pregătită să fac față acestui interviu. Cu toate astea, mi-am luat inima în dinți și mi-am zis că trebuie să încerc.

Procesul de recrutare online a cuprins 4 etape:

1. Prima etapă a fost compusă dintr-un set de “basic questions” cum ar fi: “Ai tatuaje?” , “Știi să înoți ?” , “Ce înălțime ai?” + o întrebare finală : “Why did you choose Ryanair?” După câteva zile am primit un e-mail prin care am fost informată că am trecut la pasul următor.

2. A doua etapă a constat într-un test de engleză de nivel mediu, din punctul meu de vedere. Testul era compus din două părți: 10 întrebări de tip grilă + un eseu ( “Scrie un e-mail către cea mai bună prietenă în care să povestești experiența ta din prima zi ca însoțitor de zbor”). După această etapă, am primit un e-mail după aproximativ două săptămâni.

3. În cea de-a treia etapă ni s-a cerut să depunem CV-ul ( conform unui format propus de ei) + o poză full body ( realizată în ultima zi din cadrul cursului “Vreau să fiu stewardesă”) + o poză a pașaportului. Și după această etapă am așteptat aproximativ două săptămâni.

4. A patra etapă a fost interviul online. Pe lângă întrebările legate de “work experience”, a trebuit să ascultam un text și răspundem la o serie de întrebări pe baza acestuia. De asemenea, ne-a fost testată abilitatea de a gândi sub presiune și rapiditatea în găsirea unor soluții eficiente pentru două posibile situații din timpul unui zbor ( “Dacă un pasager ar fi nervos, cum ai gestiona situația?”, “Dacă o mamă și copiii săi ar avea locuri separate, cum ai rezolva situația?”). De asemena , am fost întrebată de ce am ales acest job.

Cea mai grea parte a fost așteptarea și stăpânirea emoțiilor. Într-un final, după două săptămâni , am primit e-mailul mult așteptat : o invitație la training-ul care se va desfășura în Bergamo, Italia. Când am citit e-mailul nu mi-a venit să cred. Eram șocată și entuziasmată în același timp. Încă nu realizez faptul că sunt la un pas distanță de a-mi îndeplini cel mai mare vis. Nu aș fi ajuns până aici fără îndrumarea echipei “Vreau să fiu stewardesă” care mi-a fost alături la fiecare pas. ❤️

Nu uitați că încă puteți aplica pentru un job de însoțitor de bord la Ryanair la acest link.

___________________

Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord Vreau să fiu Stewardesă te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

2 Comments
  • Sahin Buyukcakir
    Posted at 15:45h, 03 decembrie Răspunde

    Buna ziua! Am varsta de 27 ani si sunt de subla cetatenie! Turca- Romana. As dori sa aflu cat mai multe detalii despre acest job. Va multumesc

  • Sahin Buyukcakir
    Posted at 15:47h, 03 decembrie Răspunde

    Buna ziua. Am 27 ani si as dori sa aflu cat mai multe detalii despre acest job.

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.