Uniforma Emirates. Culori și texturi pline de semnificație

Câți dintre voi nu ați întors măcar o dată capul pentru a privi însoțitorii de bord cum defilează prin aeroport? Personal, recunosc că am fost mereu fascinată de însoțitorii Wizz Air care mă lăsau mereu cu gura căscată când se îndreptau spre avion. Astăzi sunt fericită pentru faptul că am avut ocazia să port una dintre cele mai frumoase uniforme special concepută pentru însoțitorii de bord și anume uniforma companiei Emirates. Îmi amintesc și acum momentul în care colega mea de apartament mi-a împrumutat pălăria pentru a face o poză și efectiv m-au cuprins emoțiile. Așteptam cu nerăbdare momentul când o să primesc și eu uniforma și îmi doream foarte mult să ajung să o port cu mândrie prin cele mai cunoscute aeroporturi, după terminarea trainingului.

IMG 1759 Uniforma Emirates. Culori și texturi pline de semnificație

Mulți dintre voi poate nu cunoașteți semnificația culorilor alese de către companie, designul sau istoria acestei uniforme, motiv pentru care voi încerca să relatez o scurtă descriere:
Fiind considerată una dintre cele mai sofisticate uniforme din industrie, compania Emirates nu a schimbat foarte mult designul de-a lungul anilor, motiv pentru care în anul 2008 a decis să lase liberă creativitatea britanicului Simon Jersey cu scopul de a crea o legătură între numele companiei și modul în care acesta este reprezentat în materie vestimentară.

Culorile alese sunt reprezentative și au, de asemenea, o semnificație: pantofii, geanta de umăr, pălăria și restul detaliilor roșii din componența fustei și a sacoului reprezintă prezența soarelui pe cer care are rolul de a anunța o nouă zi, un nou început, culoarea sa roșie fiind observată în special la apus când este timpul pentru a mulțumi Celui de Sus pentru ziua care a trecut. Privită în ansamblu, această imagine abordată de către Emirates ne duce cu gândul către faptul că zborurile nu țin cont de oră sau zi, dar, cu toate astea, prezența soarelui a devenit un fel de calendar solar ajutător și, totodată, protector. Cealaltă culoare dominantă este beige-ul, culoarea nisipului regăsit oriunde în Dubai. Combinația celor două culori adoptate au devenit un simbol al companiei, iar la interviurile de recrutare există un moment în care se vorbește despre acest subiect, iar răspunsurile corecte ale participanților sunt foarte apreciate.

untitled Uniforma Emirates. Culori și texturi pline de semnificație
uniformă 300x214 Uniforma Emirates. Culori și texturi pline de semnificație
IMG 8166 300x225 Uniforma Emirates. Culori și texturi pline de semnificație

Dacă vrei să îmbraci și tu uniforma Emirates, te așteptăm pe 15 iunie la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Ți-am pregătit o zi intensivă de pregătire în cadrul căreia să exersezi toate probele de la interviu și să înveți cum să oferi cele mai bune răspunsuri în fața recrutorilor. Detalii și înscrieri aici.

lkj Uniforma Emirates. Culori și texturi pline de semnificație

Dacă în trecut uniforma era alcătuită dintr-un sarafan roșu și o jachetă beige, astăzi toate însoțitoarele de zbor poartă fustă, cămașă, sacou, pălărie și geantă de umăr, opțiunea de schimbare a fustei cu pantaloni nemaifiind valabilă. Odată cu desfășurarea serviciului de masă, însoțitorii de bord înlocuiesc pantofii cu toc cu unii mai comozi cu talpă, iar sacoul este înlocuit de o vestă în aceeași culoare.

Am vorbit doar despre uniforma feminină, dar nu am uitat descrierea celei bărbătești: aceasta și-a păstrat culoarea ciocolatie pentru a reprezenta sobrietate, impunere, dar totodată să întruchipeze o marcă originală a companiei prin evitarea negrului. Bărbații sunt supuși aceleiași reguli de schimbare pe durata zborului, cu menționarea faptului că jacheta este înlocuită de către o vestă în aceeași culoare, iar pantofii sunt păstrați.

Materialele utilizate în producerea uniformelor nu se pătează, nu se șifonează și mai presus de toate, nu ard. Combinația aleasă a fost supusă unor teste prin care un însoțitor de bord trece în fiecare zi, dar și unor situații de urgență cum ar fi un incediu, o inundație, o evacuare rapidă. Toți însoțitorii de bord poartă mereu cu ei genta de voiaj în mărime mică, cea mare fiind destinată exclusiv zborurilor care implică un layover. Modul în care aceștia defiliează oriunde în lume reprezintă de fapt expunerea numelui companiei și reprezentarea acesteia cu mândrie, iar momentul în care orice angajat decide să demisioneze, uniforma și restul accesoriilor primite sunt înapoiate pentru a evita orice situații nefavorabile de indecență sau defăimare a imaginii companiei.

Fiecare moment în cariera unui însoțitor de bord este unic, dar credeți-mă pe cuvânt că primirea și îmbrăcarea uniformei este ceva senzațional. Sper din suflet să apreciați încă aceste haine, în cazul în care sunteți acolo printre nori, iar dacă urmează să le faceți parte din viața voastră, vă sfătuiesc să fiți mândri de locul în care vă aflați și de toate posibilitățile pe care acesta vi le oferă. Să prinzi aripi poate părea dificil, dar eu cred că este mai dificil să ți le însușești pentru a putea zbura mult timp cu ele.
Vă îmbrățișez cu drag!

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursurilor intensive marca Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm cursuri pregătitoare pentru interviurile cu mari companii aeriene în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. Poți opta între un curs pregătitor pentru interviu sau un curs intensiv de limba engleză. Detalii în secțiunea noastră de cursuri – aici.

Andreea Julei avatar 80x80 Uniforma Emirates. Culori și texturi pline de semnificație

About Andreea Julei

Andreea Julei, fostă stewardesă Emirates, iubește aviația și crede că zborul este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor. Pasionată de scris, Andreea împărtășește prin intermediul articolelor scrise pe site din experiența ei de însoțitor de bord. Citește-i articolele și vei afla mai multe despre cum este să lucrezi pentru o mare companie aeriană arabă, cum e viața în Orient și ce pași poți urma ca să ajungi să lucrezi printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.