Un zbor lung de 365 zile – primul an în Abu Dhabi/Etihad Airways

Exact acum un an păşeam cu emoţie în uriaşul aeroport din Abu Dhabi, după o călătorie relaxantă la business class cu Etihad Airways, primită din partea companiei. De atunci am trecut prin acest aeroport de sute de ori şi pot spune că e ca o a doua casă. E greu de crezut că un aeroport  îţi poate  trezi atâtea sentimente: încântare când ştii că pleci într-o nouă destinaţie, dor când vii sau  pleci din ţara  ta, nerăbdare când aştepţi pe cineva drag să se întoarcă sau să te viziteze pentru prima dată  şi incomparabilul sentiment de uşurare când ai ajuns înapoi după un zbor lung şi obositor.
IMG 2461 1024x768 Un zbor lung de 365 zile   primul an în Abu Dhabi/Etihad Airways

Scriu aceste rânduri pentru cei care încă se gândesc, pentru nehotărâţi, pentru cei care se tem de această schimbare în viaţa lor. Îşi doresc, însă nu sunt siguri ce îi aşteaptă şi nu cred că vor reuşi să se adapteze. Ei bine, acum un an eram una dintre voi. Şi vă pot spune cu toată sinceritatea că mă bucur enorm că am lăsat temerile deoparte, pentru că acest an a fost unul minunat, interesant şi palpitant, cu amintiri şi momente de neuitat.

Am mângâiat o girafă în Africa, am meditat cu călugării buddhisti în Thailanda, am înotat cu puii de rechin în insulele Maldive, am văzut apusul în deşert, am admirat Opera House în Sydney şi multe altele. Am întâlnit oameni incredibili care mi-au rămas prieteni şi care mă aşteaptă prin toate colţurile lumii să-i vizitez. Cred că a-ţi schimba viaţa la 180 de grade, a pleca pe un alt continent, de unul singur, te maturizează într-un fel aparte. Îţi dă forţa pe care nu credeai c-o ai să accepţi, să te adaptezi şi să înţelegi cu adevărat o altă cultură.

 

IMG 1461 e1477464527862 768x1024 Un zbor lung de 365 zile   primul an în Abu Dhabi/Etihad Airways

Pot spune că în primele luni nu a fost uşor, pentru că dorul de casă şi cei dragi te apasă şi te poţi simţi puţin pierdut până îţi găseşti ritmul în noul loc, însă acum sunt fericită aici şi ştiu că fiecare zi nouă o să-mi aducă ceva pentru care să mă simt cea mai norocoasă. E adevărat că acest stil de viaţă îţi intră în sânge şi îţi e greu să îţi doreşti altceva. Mă surprinde atunci când sunt în vacanţă dorul  de zbor şi de Abu Dhabi şi zâmbesc bucuroasă, realizând că fac ceea ce-mi place. 

IMG 1359 1024x768 Un zbor lung de 365 zile   primul an în Abu Dhabi/Etihad Airways

Viaţa în Abu Dhabi nu e grea deloc. Locuieşti în cazările companiei unde toţi sunt cabin crew, aşa că e foarte uşor să-ţi faci prieteni, mai ales că sunt foarte mulţi romani. Depărtarea de ţară ne uneşte şi ne aduce împreună la sărbători, aniversări şi petreceri şi mereu vei găsi sprijin în cei care vorbesc limba de acasă. Dezvolţi un patriotism de care nu te credeai capabil şi afli ce înseamnă cu adevărat dorul de familie şi prieteni, însă eşti încântat de tot ceea ce descoperi.

 

Cea mai mare proIMG 5894 225x300 Un zbor lung de 365 zile   primul an în Abu Dhabi/Etihad Airwaysblemă a zilei este unde mâncăm sau pe unde mai ieşim astăzi, iar cu programul aparent haotic al jobului nu este greu să te obişnuieşti dacă ai un stil de viaţă sănătos şi ai grijă de tine. De fapt, munceşti mai puţin decât la un job de birou şi ai multe zile libere pentru tine când poţi să mergi acasă, să călătoreşti sau să te distrezi cu prietenii.

Există reguli, dar sunt uşor de respectat, iar în viaţa ta personală ai parte de toată libertatea atât timp cât nu creezi probleme. Toate beneficiile despre care citiţi pe site-ul celor de la Vreau Să Fiu Stewardesă te fac să-ţi iubeşti şi mai mult jobul şi îţi arată grija companiei faţă de angajaţi.

În fiecare zi le mulţumesc în gând Ancăi şi echipei sale minunate pentru că m-au ajutat şi m-au sfătuit, iar datorită lor îmi trăiesc visul. Sunt oameni excepţionali care îţi rămân în suflet şi care ştiut exact de ce ai nevoie ca să prinzi aripi. Aşadar, sfatul meu este: îndrăzniţi să zburaţi, pentru că vă va aduce tot ce speraţi şi mai mult. Lăsaţi îndoielile şi teama în urmă şi aveţi încredere în voi şi în viitor, trăiţi fiecare clipă şi creaţi-vă o viaţă ce merită povestită.

Cu drag,

Corina Preoteasa

Dacă vrei să obții jobul de însoțitor de bord, înscrie-te la cursul Vreau să fiu Stewardesă! Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Nicoleta Gherman avatar 80x80 Un zbor lung de 365 zile   primul an în Abu Dhabi/Etihad Airways

About Echipa Vreau să fiu stewardesă

În 2013, proiectul Vreau să fiu Stewardesă a devenit oficial prima platformă din România dedicată celor care vor să aibă o carieră ca însoțitori de bord. De atunci am pregătit peste 1400 de cursanți, iar faptul că 80% dintre cei care au mers la interviuri s-au angajat reprezintă cea mai mare bucurie a noastră.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.