Utimul curs Vreau să fiu Stewardesă din 2019: Atmosferă de Crăciun, emoții și cele mai sincere zâmbete

Mă întreb oare ce este cu sărbătorile de ajung să ne facă atât de sensibili din punct de vedere emoțional?! Să fie oare faptul că realizăm trecerea timpului? Oamenii devin mai spirituali, mai calzi, mai înțelegători.

Ultimul curs Vreau să fiu stewardesă din anul 2019 a fost hrană pentru sufletul meu. Când v-am povestit despre cursul #141 am descris zilele cronologic. De această dată, voi începe cu ultima zi, duminică, 8 decembrie. Cea de-a 4-a zi a cursului pregătitor pentru însoțitori de bord este dedicată pozelor de interviu. Era prima dată când urma să particip și eu, așa că m-am trezit exaltată. Cui nu-i plac pozele, până la urmă?

Camera de studio era scăldată în lumina reflectoarelor, doisprezece cursante zâmbeau șovăitor, decorațiuni de Crăciun din cele mai alese (urechi de reni, globuri uriașe, tot tacâmul) și „Jingle bells” în surdină. Pe când credeam că nu poate fi mai bine, spiridușul lui Moș Crăciun, Georgiana, mereu atentă la nevoile celor din jur, îmi pune sub nas o cafea proaspătă. Cam așa arată tabloul zilei de duminica, zugrăvit în culorile Crăciunului. Printre poze, chicoteli și ajustarea minuțioasă a ținutelor, am avut o discuție cu fiecare cursantă în parte. Noi îl numim feedback individual, menit să conchidă printr-o discuție particulară evoluția fiecărui cursant. Fie datorită atmosferei descrisă anterior, fie că am avut o conexiune cu această grupă, cert este că nu-mi mai venea să mă opresc din vorbit. Am simțit că trebuie să mă folosesc de toate cuvintele si toate resursele ca să le încurajez pe fete, pentru că văzusem mult potențial în ele. Ziua s-a terminat prea repede și parcă mai născoceam idei de poze doar ca să mai tragem de timp. Vă spun doar ca s-a lăsat cu lacrimi. Dacă nu mă credeți vă las un paragraf dintr-un mesaj primit de la una din cursante:

„Dragele noastre,

Vreau să vă mulțumesc pentru tot, sunteți un colectiv minunat. Zilele astea m-am simțit foarte bine alături de voi, a fost ca într-o familie mare și unită. Credeți-mă când zic aceste lucruri lacrimile vor să îmi inunde ochii. Nu am mai simțit demult acest spirit de familie, pentru asta vă mulțumesc…”

Joi, vineri și sâmbătă, în fiecare dimineață, ne-am dat întâlnire, ca de obicei, la sediul nostru de pe strada Frumoasă. Cursantele au petrecut ziua de joi cu Rucsandra, care le-a fascinat cu povestirile din vasta ei experiență în domeniul aviației. Iată prima zi de curs, joi 5 decembrie, trăită și descrisă de către o cursantă: „Prima zi alături de Rucsi a  fost plină de informații folositoare văzute din prisma unei foste însoțitoare de zbor. Pe lângă aceste detalii,  Rucsi ne-a dat o serie de sfaturi din suflet. În cazul meu, încurajându-mă să merg la interviu. Mulțumesc Rucsi!!!U Rock!!!”%name Utimul curs Vreau să fiu Stewardesă din 2019: Atmosferă de Crăciun, emoții și cele mai sincere zâmbete

Vineri au fost îndrumați si pregătiți de către Anca Dumitrescu, trainer de aviație cu peste 8 ani de experiență. Eleganța, candoarea si blândețea Ancăi sunt adesea apreciate de către cursanții noștri.  Printre multe mesaje de mulțumire, am găsit aceast paragraf scris de una dintre cursante: „Anca, ești cea mai frumoasă femeie pe care am întâlnit-o în toata experiența mea. Felul tău de a fi m-a fascinat de la început si m-a făcut să te iubesc din prima clipă.”  

%name Utimul curs Vreau să fiu Stewardesă din 2019: Atmosferă de Crăciun, emoții și cele mai sincere zâmbete
Tot vineri, am aterizat și eu din frumosul Paris pe strada Frumoasă din București, ca să le întâlnesc pe cursante. Știam deja că urma să întâlnesc o grupă formată din 12 fete. N-am știut însă cât de drăguțe si prietenoase sunt. Am ajuns la timp pentru a doua parte a cursului. Mi-am stăvilit cu greu emoțiile si le-am împărtășit povestea mea. Ulterior, citind feedback-ul unei cursante, mi s-a umplut sufletul de fericire. Mă bucură faptul că am reușit să le transmit de la prima impresie intențiile mele de a le ajuta. „Am remarcat încă de la început dorința ei de a împărtăși experiența și sfaturile ei cu noi. Un lucru de apreciat deoarece puțini oameni sunt lipsiți de egoism și vor să ajute. Ba chiar i-am pus întrebări personale la care a răspuns fără ezitare.”

%name Utimul curs Vreau să fiu Stewardesă din 2019: Atmosferă de Crăciun, emoții și cele mai sincere zâmbeteSâmbătă am făcut echipă cu Anca și am simulat probele de interviu. În același timp, scopul meu principal a fost să urmăresc modul lor de comunicare, atitudinea și comportamentul, nu doar din timpul probelor ci și din pauze. Simularea probelor de grup m-a ajutat să conturez un portret al fiecărei cursante.

Încep să cred că la cursurile Vreau să fiu Stewardesă este mereu sărbătoare, pentru că plec de fiecare dată încărcată cu o energie pozitivă, cu un zâmbet incontrolabil și cu o dorință inexplicabilă de a mă reîntoarce. Efectiv îmi încarc bateriile pentru o perioadă de timp. Când experimentezi astfel de trăiri, înseamnă că ți-ai găsit locul. Iar cazul meu nu este particular.

Una din cursante ne spune:” Am venit la acest curs cu un milion de emoții și cu teama că nu mă voi integra. Din prima clipa când am intrat în clădire am fost întâmpinată cu foarte multă căldură și am realizat că nu aveam nici un motiv să am emoții. Am întâlnit acești traineri minunați, bucuroși să ne împărtășească din experiența lor, să ne ghideze spre împlinirea visurilor noastre. Mă așteptam să învăț multe despre lumea aviație, în schimb am găsit mult mai mult. Am petrecut un timp minunat învățând cu, și de la oameni, pe care mă bucur să-i numesc prieteni. Orice așteptări am avut când am venit la curs au fost depășite cu mult. Cu ajutorul trainerilor am reușit să am mai multă încredere în mine. Nu-mi pot imagina ceva care ar fi putut să fie mai bine sau niște oameni mai minunați . They went an extra mile to make us feel special”

%name Utimul curs Vreau să fiu Stewardesă din 2019: Atmosferă de Crăciun, emoții și cele mai sincere zâmbete
Dragilor, vă mulțumim! Fără voi nu am putea fi nimic din cele descrise mai sus. Mulțumim pentru un 2019 extraordinar și ne dăm întâlnire cu forțe proaspete în 2020.

*articol scris de Roxana Ionuț, fostă stewardesă Gulf Air, în prezent editor și trainer Vreau să fiu Stewardesă.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.