Ținuta ideală pentru interviul de stewardesă

Nicoleta Gherman, stewardesă cu o carieră de 10 ani la Qatar Airways, iar în prezent este instructor și recrutor pentru companii aeriene din Orientul Mijlociu, îi îndeamnă pe cei care participă la selecțiile de recrutare pentru însoțitori de bord să țină cont de următoarele sfaturi în ceea ce privește vestimentația:

“Faceți o mică documentare și vedeți cum se îmbracă însoțitorii de bord ai liniei aeriene care face recrutarea. Încercați să vă îmbracați asemănător, de pildă, să purtați o cravată de aceeași culoare sau coafuri similare. Fetele își pot aranja părul exact cum îl poartă stewardesele companiei aeriene pentru care vreți să lucrați si, de asemenea, se pot machia la fel ca ele. Acest lucru le va arăta recrutorilor că v-ați documentat și își vor da seamana cum veți arăta în uniforma companiei.

andrius 3 e1438154947958 520x700 Ținuta ideală pentru interviul de stewardesă

La interviul pentru însoțitori de bord, bărbați pot purta un costum bleumarin, negru sau gri închis cu camașă albă și o cravată simplă, uni, colorată, dar nu într-o culoare strident. Este foarte important să aveți grijă la curea, pantofi (foarte curați) și șosete. Neapărat să fiți bărbieriți pentru a avea un aer proaspăt, o ținută strălucitoare și îngrijită. Un ceas clasic ar fi binevenit și cel mult un inel. Nicio altă bijuterie în plus. O mapă elegantă pentru hârtii ar fi, de asemenea, un plus pentru ținuta generală.

La interviul de stewardesă, femeile pot purta un costum deux-piece negru, bleumarin sau gri închis, de asemenea, cu o camașă albă. Pantofi negri cu toc și ciorapi culoarea piciorului (atenție, nu purtați ciorapi negri!). Un machiaj clasic, de zi, nu foarte încărcat sau accentuat. Părul strâns în coc sau un alt aranjament astfel încât fața să fie tot timpul vizibilă în totalitate. Un aspect foarte important este ca parul să aibă aceeași culoare, uniformă. În plus, accesoriile, de orice fel, trebuie să se asorteze cu culoarea costumului. O poșetă clasică, simplă, deloc extravagantă ar fi indicată. Bijuteriile trebuie să fie, de asemenea, foarte simple: niște cercei micuți (pot fi perle sau  pietricele) și un singur inel. Un ceas simplu ar fi binevenit, iar unghiile trebuie să fie foarte îngrijite, lăsate în culoarea naturală sau în stilul french.

Asigurați-vă că nu se vede niciun tip de piercing pe care l-ați avea pe corp. Dacă aveți vreunul pe față, renunțați la el imediat. Și, în plus, ascundeți orice tatuaj de orice dimensiune ar fi el. Nicio linie aeriană nu acceptă ca vreun tatuaj să fie vizibil.”

Aceste reguli par destul de stricte, spune Nicoleta, însă vă vor ajuta să aratați ca niște profesioniști și astfel veți face o primă impresie foarte bună la recrutare. Tot timpul trebuie să aveți în vedere faptul că dacă veți fi acceptați, veți fi nevoiți să respectați întotdeauna codul vestimentar al companiei. Înainte de training, veți primi un manual despre uniforma liniei aeriene pentru care o să lucrați astfel încât să fiți conștienți de toate regulile. Printre acestea s-ar putea regăsi: culorile și stilul de machiaj acceptate, tipul de ceas potrivit, mărimea tocului la pantof sau stilul de coafură recomandat. Învață toate acestea din timp și va fi floare la ureche, mai apoi, să te prezinti impecabil la cursa de la 5 dimineața, mai spune Nicoleta Gherman.

Echipa Vreau să fi stewardesă pregătește persoanele care își doresc să treacă de interviul de angajare și să ajungă însoțitori de bord. Verifică pagina de cursuri pentru stewardese și vezi când are loc următorul curs.

Articol actualizat în August, 2015. Fotografiile ce însoțesc acest articol sunt realizate la Cursurile Vreau să fiu stewardesă.

Georgiana Ene avatar 80x80 Ținuta ideală pentru interviul de stewardesă

About Georgiana Ene

Georgiana este co-fondator al proiectului Vreau să fiu Stewardesă, coordonează organizarea cursurilor și evenimentelor și are în grijă imaginea și buna funcționare a site-ului. Are o experiență de peste 10 ani în jurnalism, marketing și comunicare.

You may also like

Leave a comment