Ținuta ideală pentru interviul de stewardesă

Rucsandra Mihai, fost însoțitor de bord și instructor cu peste 30 de ani experiență în aviație, oferă următoarele sfaturi cu privire la ținuta de la interviul de angajare ca stewardesă:

“Faceți o mică documentare și vedeți cum se îmbracă însoțitorii de bord ai liniei aeriene care face recrutarea. Încercați să vă îmbracați asemănător, de pildă, să purtați o cravată de aceeași culoare sau coafuri similare. Fetele își pot aranja părul exact cum îl poartă stewardesele companiei aeriene pentru care vreți să lucrați si, de asemenea, se pot machia la fel ca ele. Acest lucru le va arăta recrutorilor că v-ați documentat și își vor da seamana cum veți arăta în uniforma companiei.

tinuta interviu stewardesa Ținuta ideală pentru interviul de stewardesă

La interviul pentru însoțitori de bord, bărbați pot purta un costum bleumarin, negru sau gri închis cu camașă albă și o cravată simplă, uni, colorată, dar nu într-o culoare strident. Este foarte important să aveți grijă la curea, pantofi (foarte curați) și șosete. Neapărat să fiți bărbieriți pentru a avea un aer proaspăt, o ținută strălucitoare și îngrijită. Un ceas clasic ar fi binevenit și cel mult un inel. Nicio altă bijuterie în plus. O mapă elegantă pentru hârtii ar fi, de asemenea, un plus pentru ținuta generală.

La interviul de stewardesă, femeile pot purta un costum deux-piece negru, bleumarin sau gri închis, de asemenea, cu o camașă albă. Pantofi negri cu toc și ciorapi culoarea piciorului (atenție, nu purtați ciorapi negri!). Un machiaj clasic, de zi, nu foarte încărcat sau accentuat. Părul strâns în coc sau un alt aranjament astfel încât fața să fie tot timpul vizibilă în totalitate. Un aspect foarte important este ca parul să aibă aceeași culoare, uniformă. În plus, accesoriile, de orice fel, trebuie să se asorteze cu culoarea costumului. O poșetă clasică, simplă, deloc extravagantă ar fi indicată. Bijuteriile trebuie să fie, de asemenea, foarte simple: niște cercei micuți (pot fi perle sau  pietricele) și un singur inel. Un ceas simplu ar fi binevenit, iar unghiile trebuie să fie foarte îngrijite, lăsate în culoarea naturală sau în stilul french.

La cursurile pregătitoare marca Vreau să fiu Stewardesă înveți totul despre ținuta unui candidat, reguli de machiaj și de realizare a coafurii astfel încât să te prezinți impecabil la interviuri. Detalii despre cursuri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.