Companiile aeriene și politica lor privind tatuajele stewardeselor

Ai sau nu ai voie cu tatuaje? Acest lucru pare să fie o problemă foarte dezbătuta în rândul persoanelor, bărbaţi şi femei, care îşi doresc să devină însoţitori de bord, dar au deja tatuaje.

În general, se consideră că nu este o problemă să ai tatuaje atât timp cât acestea nu sunt vizibile în momentul în care porţi uniformă, însă multe companii care angajează însoţitori de bord întreabă candidaţii la intreviu dacă au vreun tatuaj. Câteva persoane pe care le cunoaştem sunt de părere că nu au trecut de prima etapă a interviului pentru că au recunoscut că au un tatuaj, chiar dacă acesta era poziţionat pe umeri, pe spate sau pe stomac. Însă alții, care au păstrat tăcerea despre tatuajele lor discrete au trecut de interviu fără nicio problemă – pare o situație nedreaptă și confuză pentru cei care merg la procesul de selecție!

La un assessment day, există posibilitatea ca recrutorii să îți ceară să completezi un document în care să menționezi daca ai semne din naștere sau tatuaje și unde anume sunt poziționate acestea pe corp.

Daca nu vrei să declari un tautaj recrutorilor, acesta se va descoperi oricum la testul medical pe care orice însoțitor de bord este obligat să îl facă la clinica medicală a companiei aeriene, după angajare. 

Un lucru este sigur: fiecare companie aeriană adoptă o regulă atunci când vine vorba despre tatuajele însoţitorilor de bord. Politica unor companii spune că însoţitorului de bord nu îi este permis niciun fel de tatuaj, în timp ce politica altor companii spune că atât timp cât tatuajul nu este vizibil, el nu reprezintă nicio problemă.

Politica companiei în ceea ce priveşte tatuajele însoţitorilor de bord

Argumentul pentru care companiile aeriene nu îşi doresc însoţitori de bord cu tatuaje este faptul că, în cazul în care vor concepe o nouă uniformă, cu mâneci mai scurte sau dintr-un material mai subţire, este posibil ca tatuajele însoţitorilor de bord să fie expuse vederii.

Qatar Airways

Tatuajele NU sunt permise, indiferent dacă acestea se află în zone acoperite de uniformă. Această companie nu tolerează tatuajele şi nu a ezitat să îşi concedieze angajati vechi în momentul în care au introdus această regulă.

Etihad Airways

Dacă tatuajele sunt acoperite de uniformă, ele NU reprezintă o problemă. Camuflarea unui tatuaj vizibil nu este permisă.

“No tattoos that would be visible whilst wearing the Etihad uniform (bandages and cosmetic coverings are not permitted).”

Emirates

Sunt permise tatuajele atât timp cât acestea nu sunt vizibile în uniforma de însoţitor de bord a companiei.

“No visible tattoos while în Emirates Cabin Crew uniform (cosmetic and bandage coverings not permitted).”

Carpatair

Tatuajele se acceptă cu condiţia ca ele să nu fie vizibile atăt timp cât membrul echipajului de cabină poartă uniforma operatorului.

Wizzair

Tattos cannot be visible when wearing the uniform.

Ryanair

Ryanair does not allow any visible tattoos. Only those that can be covered by the uniform are allowed.

Flydubai

To be a Flydubai cabin crew member you must have no visible tattoos or body piercings

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Georgiana Ene avatar 80x80 Companiile aeriene și politica lor privind tatuajele stewardeselor

About Georgiana Ene

Georgiana este co-fondator al proiectului Vreau să fiu Stewardesă, coordonează organizarea cursurilor și evenimentelor și are în grijă imaginea și buna funcționare a site-ului. Are o experiență de peste 10 ani în jurnalism, marketing și comunicare.

You may also like

43 comments

 • adi ianuarie 6, 2015   Reply →

  Dar ce stiti despre FlyDubai,in legatura cu tatuajele?

  • Anca Dumitrescu ianuarie 8, 2015   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Adi,

   Sunt acceptate, atat timp cat nu sunt vizibile prin uniforma.

   Bafta,
   Anca

 • anca ianuarie 6, 2016   Reply →

  Daca am un tatuaj pe coloana ( incepand de pe ceafa in jos), un scris mic, dar e semipermanent si deja se duce, (se mai vede putin), credeti ca as avea probleme la vizita medicala de la Spitalul Militar? Va multumesc.

  • Anca Dumitrescu ianuarie 8, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Bună Anca,

   Dacă reușești să scoți acel tatuaj în câteva ședințe de laser, poți fără probleme să treci de orice vizită medicală și să lucrezi ca stewardesă. Succes!

   • Marina decembrie 12, 2018   Reply →

    Buna! Eu urmează sa imi scot tatuajul dupa antebraț, ulterior dacă este cazul il acopăr cu un make up, as putea trece de interviu?

    • Anca Dumitrescu decembrie 14, 2018   Reply →
     Anca Dumitrescu

     Buna!

     Daca dupa ce il acoperi si cu makeup este complet invizibil, atunci nu ar fi nicio problema! Mult succes!

 • Alina mai 11, 2016   Reply →

  Buna ziua,

  Stiti cumva daca la Emirates au uniforma cu maneca scurta? Eu am doua tatuaje, unul este pe umar, care cred ca va fi sigur acoperit de bluza, iar al doilea il am pe antebrat, si din cauza asta as vrea sa stiu cum au uniformele.

  Va multumesc!

  • Anca Dumitrescu mai 13, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Bună Alina,

   Da, mâneca este scurtă, deci nu poți avea tatuaje pe brațe. Dacă vrei să aplici la ei, ar trebui să scoți respectivul tatuaj. Succes!

 • Mada B iunie 1, 2016   Reply →

  Buna, daca totusi tatuajul nu s-ar vedea sub nicio forma daca si-ar modifica uniforma cei de la Quatar, este o problema?

  • Georgiana Ene iunie 1, 2016   Reply →
   Georgiana Ene

   Qatar Airways este singura companie aeriana care nu accepta niciun fel de tatuaje la insotitorii lor de bord. Daca ai tatuaj si vei lucra pentru aceasta companie, trebuie sa ti-l scoti neaparat. Succes!

 • Bianca iunie 2, 2016   Reply →

  Buna! In cazul in care am avut un tatuaj pe incheietura mainii, dar mi l-am scos, este o problema? E posibil sa nu trec de interviu? Emirates ma intereseaza.

  • Anca Dumitrescu iunie 3, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Bună Bianca,

   Dacă ți-ai scos deja tatuajul, atunci e perfect. Poți merge liniștită la interviul Emirates. Mult succes!

  • Andra mai 12, 2017   Reply →

   Buna,Bianca! Imi poti spune te rog la ce clinica ti-ai scos tatuajul si daca te-a durut?

 • Maria iunie 15, 2016   Reply →

  Buna! Este vreo problema la Wizz daca am tatuaj pe incheietura mainii? Am folosit un fond de ten care l-a acoperit complet. Pot sa fiu acceptata asa?

 • Lavinia iunie 19, 2016   Reply →

  Buna as vrea sa particip la AD pt Emirates si inainte de asta sa fac cursul de pregatire insa am 2 tatuaje, unul este pe spate si nu este vizibil iar al doilea este pe interiorul unui deget de la mâna stanga dar este foarte mic (1 cm ) si ar putea fi acoperit de un inel sau scos. Ce șanse am? Menționez ca vorbesc 4 limbi străine,m-a încadrez in restul cerințelor si am experiența in customer care

  • Anca Dumitrescu iunie 24, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Bună Lavinia,

   Te-aș sfătui să camuflezi cât mai bine tatuajul de la deget (cu inel, fond de ten etc) și daca treci de toate probele interviului să îl scoți ulterior. Mult succes și te așteptăm cu mare drag la pregătire!

 • Ana aprilie 13, 2017   Reply →

  Buna ziua, cat de problematice ar fi pentru o stewardesa taieturile de lama?
  Vorbesc serios.

  • Anca Dumitrescu aprilie 19, 2017   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Bună Ana,

   Dacă au rămas cicatrici vizibile atunci ar putea fi o problemă, caci nu sunt acceptate de marile companii aeriene.

   Baftă,
   Anca

 • Ala mai 3, 2017   Reply →

  Buna, dacă am tatuaj la sprincene, atunci sub nici o formă nu pot fi acceptată la oricare companie aeriană?

  • Anca Dumitrescu mai 9, 2017   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Bună,

   Tatuajul la sprâncene nu reprezintă o problemă atât timp cât este discret și nu iese foarte mult în evidență. Baftă!

 • Crina mai 13, 2017   Reply →

  Buna ! Am o intrebare in legatura cu semnul de nastere. Exista posibilitatea ca sa nu fiu acceptata din cauza lui ? Semnul de nastere este pe mana dreapta ( o alunita de aprox 5 cm) langa cot.

  • Anca Dumitrescu mai 22, 2017   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Crina,

   Daca este vorba de o alunita, atunci nu vei intampima probleme. Daca era cicatrice mai urata, atunci ar fi putut sa fie un impediment, dar in cazul tau nu. Multa bafta!

   Anca

 • Elena iunie 1, 2017   Reply →

  Buna ziua
  Am un tatuaj pe încheietura mâinii in interior
  Este mic dar vizibil la uniformă cu mâneca scurta
  Sa ma prezint sau nu la assessment day?

  • Anca Dumitrescu iunie 15, 2017   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Elena,

   Doar daca il acoperi foarte foarte bine cu machiaj si nu il declari la interviu. Altfel, vei avea o problema. Succes!

 • Cristina R octombrie 12, 2017   Reply →

  Hey, am un tatuaj pe interiorul gleznei care ar putea fi acoperit de pantofi tip botina sau fond de ten. Am vreo sansa la vreo companie? Fac botinele parte din uniforma vreunei companii?

  • Andreea Julei octombrie 13, 2017   Reply →
   Andreea Julei

   Buna Cristina.
   Toate companiile au ca parte din uniforma pantofi pecare se muleaza pe glezna, dar cred ca este in regula sa maschezi cu fond de ten. Singura companie care nu accepta deloc tatuaje este Qatar. In rest, daca nu declari acest lucru si il maschezi foarte bine, e in regula. Te pupam

 • Claudia decembrie 12, 2017   Reply →

  Buna seara
  As dori sa stiu dc sprâncenele tatuate semipermanent reprezintă o problema!
  Rasp mi l as putea da si singura dar vreau sa fiu sigura 100%!

  • Andreea Julei decembrie 21, 2017   Reply →
   Andreea Julei

   Buna Claudiu,
   Atat timp cat nu este ceva deranjant, se poae trece peste. Singura companie care ar putea avea obiectii cu privire la tatuaje este Qatar Airways. Ei iti pot cere explicatii suplimentare daca observa ceva in neregula la tine. Te pupam

 • Claudia decembrie 12, 2017   Reply →

  Aaaaa…..trebuie sa il declar sau poate dc este descoperit ulterior sunt mai permisivi
  Ce ma sfătuiți?
  Ma interesa dc fly Emirates sau etihad accepta acest gen de tatuaje!
  Mulțumesc

  • Andreea Julei decembrie 21, 2017   Reply →
   Andreea Julei

   Draga noastra,
   Emirates si Etihad spun faptul ca nu accepta nici un fel de tatuaj vizibil sau interventii chirurgicale, dar daca totul este in limita bunului simt, nu o sa spuna nimieni nimic. Te pupam

 • Nicol decembrie 16, 2017   Reply →

  Buna!! Am o intrebare al carei raspuns nu l-am regasit pe internet… ca insotitor de zbor, este permis sa ai implanturi mamare? Esti controlata la interviu…sau poate ramane un secret, atat timp cat ai un aspect natural?

  **aveti un blog minunat si faceti o treaba grozava!!

  • Andreea Julei decembrie 21, 2017   Reply →
   Andreea Julei

   Buna Nicol,
   Multumim mult pentru aprecieri si pentru ca ne urmaresti. Atat timp cat implanturile mamare au un aspect natural si nu e nimic in exces, nicio companie aeriana nu va avea o problema cu asta, cu atat mai putin nu te va controla cineva la recrutare. Mergi cu incredere la interviu si tot ce conteaza este sa fii pregatita. Te pupam!

 • Alexandra martie 22, 2018   Reply →

  Bunaa, am doua tatuaje, unul pe deget iar unul la încheietura mâinii, pot sa ma înscriu sa fac școala chiar daca încă nu le-am scos ?

  • Anca Dumitrescu martie 22, 2018   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Salut Alexandra,

   La curs poti sa vii fara probleme chiar daca ai aceste tatuaje, insa ulterior, ca sa poti aplica pentru jobul de stewardesa, va trebui sa le scoti. Te asteptam cu mare drag la cursuri, te poti inscrie aici: https://vreausafiustewardesa.ro/curs-de-stewardese/

   Te pupam,
   Anca

  • Rucsandra Mihai martie 30, 2018   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Alexandra,
   Dacă vrei să urmezi o carieră în aviație și să lucrezi ca însoțitor de bord, va trebui să îți scoți tatuajele de pe mână.Nu este neapărat necesar însă ca acestea să fie scoase atunci când începi școala de aviație.Dar va trebui să nu le mai ai pe mână în momentul în care te prezinți la interviu. Toate companiile aeriene au ca cerință’no visible tatoos’.
   Pentru a putea ajunge însoțitor de bord, nu este neapărat necesar să urmezi o școală de aviație.Nu toate companiile aeriene cer atestat de zbor.Am scris un articol pe site despre acest lucru, îl găsești la acest link:
   https://vreausafiustewardesa.ro/diferenta-intre-un-curs-vreau-sa-fiu-stewardesa-si-o-scoala-de-aviatie/
   Mult succes!

   Rucsandra

 • Roxana Saila iunie 16, 2018   Reply →

  Buna ziua,

  daca am Vitiligo pe mebrele superioare am vreo sansa ?
  Multumesc.

  • Rucsandra Mihai iunie 21, 2018   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Roxana,

   Din punct de vedere medical, această boală nu te împiedică să treci de vizita medicală necesară obținerii certificatului medical de însoțitor de bord.
   Însă fiecare companie aeriană are propriile reguli privind aspectul fizic al însoțitorilor de bord. Unele companii sunt mai permisive din punctul de vedere al semnelor de pe corp, altele sunt extrem de restrictive.
   Ține strict de respectiva companie aeriană dacă acceptă urmele de la vitiligo pe corp.
   Eu îți urez mult succes!

   Rucsandra

 • Cris octombrie 2, 2018   Reply →

  Buna! Din ce am citit nu este permis tatuajelor visibile, dar daca exista un tatuaj care nu se vede ,in zonele mai intime are ceva adica este posibilitatea a fi respinsă la interbiu? Ma refer pt compania Qatar

  • Rucsandra Mihai octombrie 4, 2018   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Cris,

   Compania Qatar Airways nu acceptă nici un fel de tatuaje, fie ele vizibile sau invizibile când porți uniforma.
   Dacă ai tatuaje, trebuie să optezi pentru o altă companie aeriană. Restul companiilor acceptă tatuaje, atâta vreme cât nu sunt vizibile când porți uniforma.
   Mult succes!

   Rucsandra

 • Diana octombrie 22, 2018   Reply →

  Buna ziua ! As vrea sa știu care companii accepta tatuajele ? Cunosc persoane care au tatuaje și sunt stewardese .La proba de interviu am înțeles ca poți sa nu-ți declari tatuajele ca sa poți trece interviul .

  • Rucsandra Mihai octombrie 23, 2018   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Diana,

   În afara companiei Qatar Airways, care nu acceptă nici un fel de tatuaje, fie vizibile sau invizibile când porți uniforma, toate companiile aeriene acceptă prezența tatuajelor dacă nu sunt vizibile atunci când porți uniforma.
   Deci poți merge la interviu la orice companie, dacă tatuajul tău nu se vede.
   La interviu va trebui să declari tatuajele, pentru că ele vor fi descoperite oricum mai târziu la controlul medical amănunțit la care vei fi supusă înainte să începi să zbori.
   Mult succes!

   Rucsandra

 • Andreea martie 20, 2019   Reply →

  Buna,eu am un tatuaj pe picior.Cu ajutorul make-up-ului il pot acoperi si nu se mai vede absolut nimic.In cazul in care iau interviul la una din companii ,acestia imi pot descoperi tatuajul daca eu si atunci il machiez ft bine?

  Multumesc!

  • Rucsandra Mihai martie 21, 2019   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Andreea,

   Toate companiile aeriene au ca cerință- no visible tattoos. Asta înseamnă că poți avea tatuaje pe corp, dar să nu fie vizibile atunci cînd porți uniforma. Zonele care sunt vizate sunt brațele, fața, gâtul și picioarele de la genunchi în jos.
   O singură companie aeriană nu acceptă deloc prezența tatuajelor, chiar dacă nu sunt vizibile, și aceasta este Qatar Airways.
   Tu poți masca la interviu tatuajul de pe picior, dar va trebui să completezi un formular în timpul interviului, unde va trebui să specifici dacă ai tatuaje sau alte semne particulare pe corp. În cazul în care vei omite cu bună-știință să menționezi tatuajul, vei mai avea de trecut peste proba medicală (în cazul companiilor din Orientul Mijlociu aceasta se va efectua acolo) și peste proba de înot (unde este foarte posibil ca tatuajul tau sa fie descoperit).
   Sunt și companii aeriene mai permisive cu acest lucru, cu o politică mai relaxată privind tatuajele. Norwegian este una dintre ele și poate Ryanair.
   Mult succes!

   Rucsandra

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.