Viitoare stewardesă: “Cei de la Emirates se uită după o anumită eleganță”

Pe Tania am cunoscut-o la finalul lunii mai în acest an. Venise la cursul English for Cabin Crew să își îmbunătățească nivelul de limba engleză și să învețe cum să treacă de emoții. Primul sentiment pe care l-am avut în preajma ei a fost acela de siguranță, datorită tonului vocii extrem de calm si privirii pline de căldură. Mi-am dat seama că întruchipează cu brio o caracteristiă importantă a însoțitorilor de bord și că pasagerii s-ar simți relaxați să o aibă aproape în avion. Tania m-a cucerit pentru ca e genul de cursant pe care, ca trainer, ti-l dorești mereu: pasionat de aviație, receptiv, atent și plin de energie bună. O vedeam cât de interesată este să acumuleze cât mai multă informație, cu cât respect punea fiecare întrebare și cât de mult se bucura sa fie acolo, la curs, alături de noi. La o lună după acest curs, se întorcea la noi, pentru a urma un curs pregătitor de 4 zile, iar în iulie deja mergea la Milano la un interviu Emirates și trecea cu brio de toate probele. Mai jos vă invit să citiți un interviu special cu Tania, plin de sfaturi utile pentru voi, cei care vă doriți să zburați curând. Sper să vă inspire povestea ei și să vă motiveze să țintiți tot mai sus.

Când te-ai hotărât să devii stewardesă și de ce ai ales un astfel de job?

“Sunt drumuri ce ne caută demult.

Și-ajung la noi când noi suntem plecați


În căutarea lor pe alte drumuri.” ~ Octavian Paler

Zâmbesc la întrebarea ta și îți voi spune imediat și de ce. Eu cred că în viață nimic nu este întâmplător și că cele mai frumoase lucruri vin atunci când nu le aștepți. Nu m-am gândit niciodată la posibilitatea unui astfel de job, pentru că aveam în viață mea alte proiecte în care eram implicată și nu mă gândeam că vreau să fac neapărat altceva. însă, la începutul anului, după ce în viață mea avuseseră loc foarte multe schimbări, m-am trezit hoinărind pe internet, fără să știu ce anume caut sau ce anume vreau să găsesc. Navigând după un site pe altul, am ajuns pe site-ul vostru, unde am petrecut, fără să exagerez, câteva zile bune, citind toate articolele voastre. În acel moment, ceva în mine a făcut un click. Cumva, am simțit că în fața mea se deschide un nou drum, pe care nu l-am așteptat și pe care nici nu l-am căutat, dar care îmi aducea o mare bucurie interioară. Din acea clipă, a deveni stewardesă a devenit prioritatea mea.

Am simțit-o cumva ca o chemare interioară, ca o ghidare a sufletului, dacă îi pot spune așa. De aceea cred că nu eu am ales, ci cumva, sufletul a ales pentru mine. Eu cred că oamenii ar fi mult mai fericiți dacă ar învăța să-și asculte sufletul. Eu personal, asta am făcut și se pare că biletul spre Milano (locul interviului la compania Emirates) a fost până la final biletul meu câștigător, care avea să-mi deschidă cu adevărat un nou drum, de data aceasta, spre Dubai. De atunci, am urmărit activitatea voastră, m-am înscris la cele două cursuri (English for cabin crew și cel pregătitor, de 4 zile), mi-am făcut o lista cu tot ce am de făcut și m-am apucat de treabă.

De ce Emirates?

Din nou zâmbesc, pentru că din nou mi se pare că tot parcursul meu a fost parcă plănuit dinainte. Nu știu dacă vă mai amintiți, dar la primul curs vă spuneam că eu aș vrea să aplic pentru Etihad. Cumva, Emirates nici nu era în realitatea mea. Știu doar că din prima clipă în care am văzut-o pe Denisa (colega mea de la curs și acum, colega mea de la Emirates), i-am spus clar că o văd direct la Emirates. Dar pentru mine personal, credeam că drumul meu e spre Etihad. Însă, din nou, viața mi-a dovedit că ceea ce pentru noi e pus deoparte. Ironia sorții, nici măcar nu am mai ajuns să mai aplic pentru Etihad, pentru că nu au mai avut loc recrutări în acea vreme în România. Așa că, atenția mea s-a dus către Emirates. Până mi-am terminat dantura, am avut timp să urmăresc site-ul Emirates și să văd unde anume au loc următoarele recrutări. Cu adevărat simt că Emirates este compania cea mai potrivită, pentru că lucrurile s-au petrecut în așa manieră încât am ajuns la recrutarea din Milano, inițial crezând că voi ajunge la cea din Londra. Iar la Milano am avut parte de 3 zile absolut minunate, care mi-au oferit confirmarea că aici e locul în care mă regăsesc cu adevărat. Mă vedeam deja lucrând cu ei și făcând parte din această companie. Mi-a plăcut atât de mult totul în acele zile, încât sufletul meu deborda de bucurie și de recunoștință. Ar fi o mulțime de motive pentru care să spun de ce am ales Emirates, dar cu adevărat, cred că ne-am ales reciproc. Sunt plină de recunoștință pentru că mi s-a oferit această oportunitate și abia aștept să ajung în Dubai și să spun: “Hello tomorrow”, purtând cu bucurie noua mea uniformă.tania emirates 1 Viitoare stewardesă: Cei de la Emirates se uită după o anumită eleganță

Cum ți s-a părut interviul? Care a fost pentru tine cea mai grea probă?

Chiar din primul moment în care am ajuns la interviu, am realizat cât de mult contează prima impresie și modul în care tu ca om te poți face remarcat, pozitiv sau negativ, fără să scoți nici măcar un cuvânt. Am învățat multe în timpul tuturor probelor. Pentru că am urmat cursurile voastre și m-am informat bine înainte, întregul proces mi s-a părut destul de lejer, dar nu neapărat ușor. Am simțit că recrutoarele noastre voiau să ne simțim bine, degajați, dar să vadă totuși în noi oameni care știm să fim responsabili și să ne luăm în serios sarcinile pe care le aveam de făcut. Am simțit că a ști să fii tolerant și să comunici într-un mod care să îi includă pe toți ceilalți face toată diferența. Cumva, am simțit că cei de la Emirates se uită după o anumită eleganță, atât fizică, cât și a ta ca om, cât și după demnitate și respect față de ceilalți. Cel puțin, asta a fost experiența mea. Nu am simțit o anumită probă că fiind cea mai grea, dar cred că proba de grup este cea care îți arată cu adevărat caracterul și acolo este important să fii prezent, calm și cu adevărat interesat de părerile tuturor celor din grup. Chiar și proba interviului final, în care ești tu singur cu recrutorul, pentru mine a fost o bucurie. M-am simțit liberă să vorbesc sincer și să zâmbesc cu sufletul, nu doar pentru că trebuie. De altfel, am fost toată numai un zâmbet 🙂

Ce influența au avut asupra ta cursurile de la Vreau să fiu stewardesă?

Cu mâna pe inimă spun că foarte mare influență și vreau, cu această ocazie, să va mulțumesc și să vă felicit din nou pentru tot ceea ce faceți. Voi cu adevărat oferiți aripi. Deși în cea mai mare parte aveam informația de care aveam nevoie, cursurile voastre m-au ajutat să-mi structurez această informație într-un mod care să nu mă copleșească, ci din contră, care să-mi dea încredere și curaj. În plus, energia creată de noi toți laolaltă, faptul că am rămas în legătură unii cu ceilalți chiar și după curs, ne-a menținut visul viu și ne-a oferit motivație și bucurie de a urma acest drum, chiar dacă procesul nu este întotdeauna atât de simplu precum pare. Sunteți minunate și vă mulțumim că existați, pentru că, datorită vouă, visurile noastre devin realitate. Ne ajutați mai mult decât putem noi exprimă în cuvinte și mai mult decât v-ați putea imagina voi.

5D 5959 web 1024x610 Viitoare stewardesă: Cei de la Emirates se uită după o anumită eleganță

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Care crezi că au fost atuu-rile tale de la interviu?

E o întrebare grea, dar vreau totuși să răspund la ea pentru că în acest fel îmi fac mie însămi o autoanaliză și am învățat că în viață nu putem evolua fără a ne face din când când altfel de analize. Dacă aș zice că am fost surprinsă că am fost acceptată, aș minți. Și nu spun asta din aroganță, ci doar din simplul fapt că am simțit că aparțin acestei companii. De muncit pentru acest interviu, cu adevărat am muncit. Adică mi-am dat tot interesul că atunci când merg la interviu, să fiu cu adevărat pregătită. Tot ce pot spune este că m-am implicat cu toată seriozitatea în tot acest proces, dar mi-am oferit și libertatea de a mă bucură în același timp de el. De aceea, am zâmbit cu toată inimă pe tot parcursul probelor, am fost implicată, mi-am spus părerea dar am știut cum să accept și părerile celorlalți.

În plus, eu am un crez după care îmi conduc viață: viețile tuturor oamenilor să fie un pic mai frumoase după ce eu ajung în viețile lor. Îmi place să cred că pot atinge viața unui om într-un mod frumos, chiar dacă prin ceva simplu, și cred că am transmis cu sinceritate acest lucru recrutoarelor de la interviu. Nu știu exact cum anume am făcut-o, dar cred că acest lucru se simte. Și cred că au simțit-o și ele, dacă mi-au oferit oportunitatea de a merge mai departe.

În scurt timp, te vei muta în Dubai și vei începe o nouă viață. Cum vezi relocarea într-o țara arabă?

Cu adevărat, abia aștept. În viața mea, schimbările au fost o constantă, așa că nu mă sperie această relocare, ci din contra, îmi oferă o ocazie prin care să descopăr și să învăț noi lucruri despre mine. Știu că religia și cultura lor sunt foarte diferite de ale noastre, dar cred că, până la urmă, suntem cu toții oameni, iar atâta timp cât știm să ne respectăm reciproc, nu văd de ce ar exista probleme. Cred că noul drum pe care urmează să-l încep mă va ajută să evoluez mult ca om și pentru acest lucru sunt extrem de recunoscătoare.

tania tita EMirates 1024x616 Viitoare stewardesă: Cei de la Emirates se uită după o anumită eleganță

Ce sfat ai da celor care urmează să participle la un interviu cu o companie aeriană, având în vedere experiență ta?

Recomandarea mea este să se pregătească bine înainte, pentru că acest lucru le va oferi un confort mental și o mai mare relaxare în timpul interviului. Să afle cât mai multe informații despre compania la care aplică, iar dacă au posibilitatea să urmeze un curs Vreau să fiu Stewardesă, pentru că i-ar face să se simtă că aparțin deja acestei industrii. Să zâmbească mult și sincer, cu inima, iar prezența lor la interviu să fie una impecabilă. Iar un sfat care pentru mine a fost de fapt o lecție pe care a trebuit să o învăț singură chiar în momentul interviului, a fost să nu mă compar cu nimeni și să am încredere în mine. Comparațiile ne fac să fim egoiști, invidioși, răutăcioși chiar, iar jobul nostru ne cere să fim total opusul: deschiși, calzi, blânzi, toleranți unii cu ceilalți și să ne ajutăm reciproc. Le doresc tuturor succes și să-și urmeze inima. Dacă simt că acest job este pentru ei, să-l urmeze cu încredere și răbdare. Toate lucrurile au timpul lor!

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, atunci vino la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv în care vei exersa probele de la interviuri, vei afla tot ce trebuie să știi despre aviație, cum să răspunzi la întrebările recrutorilor și vei învăța cum să îți contruiești un CV perfect. În plus, îți asigurăm un set de fotografii profesional cu care să mergi la interviu. Vei fi pregătit de traineri cu vastă experiență în aviație și recrutare. Detalii și înscrieri aici.

10 Comments
 • Alex
  Posted at 14:21h, 08 octombrie Răspunde

  Felicitări Tania și sa ai o viata frumoasa la Dubai și în jurul lumii 🙂 Am și eu o mica întrebare în legătură cu dantura pentru ca am văzut acolo ceva despre asta. Trebuie sa ai dinți perfecți și extra-albi pentru a fi angajat?

 • Alexandra
  Posted at 09:19h, 09 octombrie Răspunde

  Va supun atentiei acest blog. Nu spun ca e adevarat ce scrie. Totusi este bine sa luam o decizie bazata pe impresii pro si contra.

  https://donotflyemirates.wordpress.com/2015/08/03/my-story-from-emirates-airline-hell/

  E un text foarte lung in care cineva povesteste cum a fost aproape de moarte din cauza unei tumori la creier, pe care medicii EK nu au vazut-o in testele medicale, iar compania a refuzat sa-i plateasca costurile medicale.

  Nu dau acest link sa scad interesul. Eu, personal, vreau sa aplic pentru recrutarea de pe 21 noiembrie. Dar spun ca e bine sa citim si review-uri negative.

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 11:45h, 10 octombrie Răspunde

   Buna Alexandra,

   Multumim de link si cred si eu ca orice informatie conteaa, inainte de a lua o decizie legata de cariera de insotitor de bord. Mereu imi sfatuiesc cursantii sa se documenteze si sa cumpaneasca foarte bine inainte daca isi doresc sau nu sa urmeze o astfel de meserie.

   Ganduri bune si mult succes pe 21 noiembrie!
   Anca

 • ralu
  Posted at 23:46h, 11 octombrie Răspunde

  O sa spuneti ca sunt rea si invidioasa. Nu e asa,si eu am primit the GC la Qatar si acum il astept pe cel de la Emirates(faceam researches si asa am ajuns pe pag. voastra)dar ,un mare DAR…ce eleganta vezi tu in dantura ta,nu stiu.poate nu vad eu bine .Aia sunt chiori sau probabil zambeai fara dinti sau nu stiu…nu e ok. Ar trebui sa ai o rezolvi,stii ca acolo te vor analiza pana la ultima unghiuta,nu e timpul pierdut sa te trimita home.O zi buna!

  • Alex
   Posted at 12:03h, 12 octombrie Răspunde

   Te rog frumos lamureste-ma si pe mine cum trebuie sa fie dantura! Adica super shinny-white? Asta cauta ei?

   • Anca Dumitrescu
    Anca Dumitrescu
    Posted at 12:41h, 12 octombrie Răspunde

    Buna Alex,

    Nu e chiar asa. Trebuie sa ai un zambet frumos, cu dinti curati si fara probleme (carii, dinti incalecati etc). Sa nu te gandesti ca doar cei cu zambet “Colgate” si dinti albi perfecti vor fi selectati. Poti face un detartraj sau o sesiune de albire dentara, daca vei trece de interviu, astfel ca atunci cand vei ajunge in Dubai sa nu ai nicio emotie legata de cum arata dintii tai. Daca stii insa ca ai alte probleme de rezolvat precum dinti lipsa, carii, alte tratamente, te sfatuiesc sa le faci cat mai repede. Mult succes!

    Anca

    • Alex
     Posted at 16:37h, 13 octombrie Răspunde

     Mulțumesc frumos pentru răspuns Anca 🙂 Abia aștept sa vin la curs 🙂

 • IRINA
  Posted at 16:09h, 12 octombrie Răspunde

  Buna,
  Tot legat de dantura, eu am aparat dentar ceramic (deci este destul de estetic) si mai trebuie sa-l port inca vreo 5 luni. Crezi ca as avea sanse daca as merge la interviul Emirates de luna viitoare sau sa astept pana imi dau aparatul jos?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 16:55h, 13 octombrie Răspunde

   Buna Irina,

   In ceea ce priveste aparatul dentar, inainte regulile erau destul de clare si nu se acceptau persoane care purtau asa ceva. Insa, recrutorii au inceput sa devina mai permisivi si sa accepte aparate dentare mai ales daca il mai ai de purtat doar cateva luni. Iti dau un exemplu de la Flydubai recent, cand la training erau 2 fete care purtau aparat dentar si fusesera recrutate de curand. Eu te sfatuiesc sa participi sa iti incerci norocul, iar daca recrutorii te plac, cu siguranta ca cele 5 luni pana il vei da jos nu vor reprezenta o problema. Din cele 5 luni, vreo 2 minim astepti pana sa pleci la ei, dupa care inca 2 luni sunt trainingul, astfel ca pe cand incepi sa zbori mai mult ca sigur esti aproape de data la care iti vei da jos aparatul. So no worries 🙂

   Asa ca multa bafta, du-te la interviu si incearca-ti sansa. Importante este sa fii cat mai bine pregatita, astfel incat sa-i cuceresti rapid pe recrutori!

   Cu drag,
   Anca

  • Iulia
   Posted at 12:03h, 15 octombrie Răspunde

   Buna!si eu sunt in aceasi situatie ca si tine Irina!cu aparatul!dar as vrea sa incerc,macar sa vad cum e la interviu!am primit invitatia inainte de interviul din 10 octombrie,dar atunci nu am putut ajunge!as vrea sa merg pe 21 noiembrie dar cum aflu locatia?
   Multumesc!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.