Sunt necesare studiile în domeniul aviației ca să mă angajez ca însoțitor de bord?

Prima întrebare a persoanelor care descoperă meseria de însoțitor de bord se referă la studiile necesare și costurile pe care le presupune obținerea unui loc de muncă în acest domeniu.

Florin, un cititor Vreau să fiu stewardesă, ne-a scris zilele trecute și ne-a întrebat:

 • Este nevoie să ai studii în domeniul aviației ca să te angajezi ca însoțitor de bord?
 • Cursurile care trebuie urmate în acest domeniu se fac înainte de angajare?
 • Cine suportă costurile?

 

Dragă Florin,

Ca să te angajezi ca însoțitor de bord NU sunt necesare studii în aviație sau școli de specialitate. Majoritatea companiilor aeriene caută persoane tinere, cu liceul finalizat, cărora să le placă să lucreze în echipă, cu și pentru oameni, candidați care să fie dispuși să muncească în ture lungi și să ofere cele mai înalt nivel de servicii la bord. Am scris despre toate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un viitor însoțitor de bord în acest articol, pe care te invităm să îl citești ca să afli toat detaliile de care ai nevoie.

Cât despre studii sau cursuri, NU ai nevoie să urmezi o școală de aviație/școală de însoțitori de bord înainte, pentru că aceasta îți va fi asgurată GRATUIT de compania aeriană, după angajare. Fiecare însoțitor de bord recrutat va trece printr-un training de specialitate după angajare, care durează 6-8 săptămâni, iar în urma lui îți vei obține licenta de însoțitor de bord și vei putea începe să zbori.

Companii aeriene precum Etihad Airways, Qatar Airways, Emirates, Wizz Air, Ryanair, Norwegian, Smartlynx, Gulf Air, Saudia, Flydubai, British Airways, German Wings etc oferă toate un training gratuit tuturor însoțitorilor de bord pe care îi selectează.

 

Ce trebuie să faci ca să poți obține jobul de însoțitor de bord?

Răspunsul este simplu: să mergi cât mai bine pregătit la interviu. Companiile aeriene oferă un training gratuit, dar în același timp selecteză doar cei mai buni candidați, acei oameni care se potrivesc perfect profilului căutat, persoane foarte bine pregătite care pot trece de toate probele interviului fără probleme. Din sute de candidați care se prezintă la un interviu, 10-20 sunt selectați să îmbrace uniforma de însoțitor de bord. Așadar, cheia este pregătirea cât mai amănunțită înainte de orice interviu.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă presupun un training intensiv care să te ajute să faci față cu brio unui interviu cu o companie aeriană și să fii angajat ca însoțitor de bord. Dar nu se rezumă doar la atât ceea ce facem noi la cursuri. Scopul principal este să îi ajutăm pe cursanții noștri să dobândească o serie de abilități necesare în această meserie, să capete mai multă încredere în ei, să comunice cât mai fluent în engleză (interviurile cu companiile aeriene se desfășoară doar în engleză), să reușească să vorbească în public fără emoții, să învețe să gândească cât mai creativ, să știe foarte clar ce au de făcut la un interviu și cum să rezolve fiecare task dat de recrutori, să iasă din zona lor de confort și să se dezvolte personal cât de mult pot.

Detalii despre fiecare curs pe care îl organizăm și ce studiezi în cadrul lui găsești pe larg în acest articol.

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici.

2 Comments
 • Georgiana
  Posted at 10:37h, 16 martie Răspunde

  Ce studii trebuie, pentru a aplica pentru aceasta meserie?
  Imod special trebuie si BACALAUREATUL?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 13:37h, 02 martie Răspunde

   Da, este necesar să ai liceul finalizat.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.