Cum reușesc stewardesele să arate bine mereu?

V-ați întrebat vreodată de ce stewardesele arată atât de bine mereu?

Răspunsul este foarte simplu, frumusețea face parte din meserie. Cu siguranță fiecare femeie este un cufăr plin cu secrete, însă stewardesele se remarcă între o mie de femei prin perfecțiunea machajului, a coafurii și, nu în cele din urmă, datorită ținutei speciale.

Sunt admirate de fiecare dată când îmbracă uniforma și pășesc în aeroport. Sunt râvnite, iubite și multe femei își doresc să ajungă ca ele. Sunt frumoase și se mențin astfel timp de 10-20 de ani. Stewardesele arată excelent de fiecare dată. În fiecare zi, chiar și după 15 ore de zbor. Cum fac asta?! Mai ales când programul unei stewardese include zboruri de noapte, puțină odihnă, mese neregulate?! Iată, mai jos, câteva trucuri de frumusețe de la stewardese.

Aceste mici detalii se remarcă prin machajul impecabil al acestor doamne. Ținuta de invidiat și atitudinea surprinzătoare, zâmbetul larg și privirea blândă care vor cuceri milioanele de pasageri. În acest articol vă propun să descoperim împreună câteva idei despre cum poți rămâne impecabilă chiar și atunci când zbori peste 10 ore.

Ținuta impecabilă

Machiajul este foarte important pentru o stewardesă. Mereu, la zbor, trebuie să arăți ca scoasă din cutie. Chiar și după 15 ore de zbor. De aceea, produsele de calitate sunt la mare căutare. Parcă aceste femei sunt veșnic tinere, și este adevărat, întrucât acestea urmează pașii de mai jos pentru un aspect care tinde spre perfecțiune. Haideți să descoperim împreună :

 • Îngrijirea pielii este esențială pentru stewardese

 Însoțitoarele de bord obișnuiesc să folosească creme intens hidratante în timpul zborului pentru a preveni deshidratarea pielii cât sunt la înălțime.

Produsele de make-up obligatorii sunt: fond de ten, fard de pleoape, creion de ochi sau tuș, mascara, fard de obraz, ruj roșu și lac de unghii. Rujul roșu aprins este semnătura distinctivă a stewardeselor. Ele își mențin buzele perfecte cu ajutorul unui balsam intens hidratant, peste care aplică conturul și rujul roșu preferat. Rujul întotdeauna îl aplicăm după un strat de gloss de îngrijire, ca să arate mult mai bine.

 • Stewardesele își păstrează machiajul intact cu spray cu apă termală

Atunci când zboară pe rute lungi, însoțitoarele de bord își reîmprospătează look-ul cu ajutorul unui spray de apă termală. În plus, ele au posibilitatea de a ține sticluțele la rece, metodă ce calmează pielea și reduce inflamațiile din jurul ochilor.

 • Părul, care mereu trebuie prins în coc, nu se aranjează cu fixativ niciodată (fiindcă în mediul uscat din avion, după 2 ore va fi plin de cojite uscate), ci cu ulei de păr, ca să se mențină hidratat. Uleiul de păr cel mai recomandat este cel de argan, întrucât ajută la hidratarea și hrănirea părului în adâncimea firului de păr, fiind un produs natural. Culoarea părului trebuie să fie naturală sau cu două nuanțe mai închise sau mai deschise decât nuanța naturală.
 • Tatuajele sau piercingurile nu trebuie să fie la vedere.
 • În cazul în care însoțitorul de bord poartă ochelari, aceștia trebuie să aibă o ramă subțire, de culoare neagră, maro, argintie sau aurie și să nu aibă pietre sau alte accesorii atașate(fiecare companie aeriană impune propriile reguli cu privire la modelul de ochelari acceptat). Ceasul este obligatoriu atunci când merg la zbor, dar nu se acceptă cele cu pietre sau cu cadrane foarte mari. Este permis doar câte un singur inel, simplu, pe fiecare mână. Cerceii recomandați nu trebuie să depășească lobul urechii si sunt interzise aparatele dentare de orice fel.
 • Ținuta este mereu business. Majoritatea ținutelor atât de la companiile aeriene foarte mari, cât și cele din cadrul companiilor low cost presupun prezentarea unei imaginii business a stewardessei/stewardului. Culoarea diferă de la o companie la altă. Cămașa este impecabilă, iar fusta oferă o alură de feminitate stewardesei. Costumul stewardului transmite o senzație de siguranță și profesionalism pasagerilor.

Ai grijă de sănătatea ta!

Mai mult de atat, stewardesele își au grijă de sănătatea lor prin următoarele ritualuri:

   • Regimul cu antioxidanți este benefic pentru frumusețe Chiar dacă sunt obosite, însoțitoarele de bord își revigorează tenul instantaneu incluzând antioxidanți în dietă. Primele alimente pentru face-lift sunt ardeii, grație conținutului ridicat de vitamin C. De asemenea, coacăzele, somonul și avocado pot face minuni pentru tenul tău.
   • Importanța hidratării în timpul zborului: secretul unui ten proaspăt constă nu atât într-o cremă eficientă, cât într-o hidratare corespunzătoare. Însă trebuie să ai grijă ce bei! Stewardesele evită să consume băuturi carbogazoase, care nu fac altceva decât să baloneze în loc să atenueze senzația de sete. Ele aleg, în schimb, apă cu lămâie și ceaiurile din plante naturale.
   • Rutina de îngrijire continuă și după aterizare: Stewardesele își continuă ritualul de frumusețe chiar și atunci când sunt la sol. După ce ajungi la hotel e important să nu sari niciodată peste ritualul de demachiere și să ai grijă de corpul și tenul tău, cu seruri și uleiuri hidratante.

Ținuta se îmbină perfect cu atitudinea față de meseria pe care stewardesele o practică cu drag. Machiajul, uniforma, coafura, dar în special atitudinea conturează ceea ce noi astăzi numim «Stewardesa, o doamnă perfectă». Și nu uita ta: zâmbetul tău deschide uși și împlinește dorințele printre nori.

Articol scris de Adriana Gușeilă

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.