“Se poate să ajungi acolo unde îți dorești” – Larisa, fostă cursantă, stewardesă Wizz Air

Primul zbor al Larisei a fost la Londra, Luton – loc care astăzi îi este atât casă, cât și bază pentru jobul de însoțitor de bord Wizz Air. Universul a vrut să o aducă în acest loc tocmai pentru a face cunoștință cu lumea aviației și astfel a avut ocazia să traiască cea mai frumoasă poveste: aceea a unui vis împlinit. În următoarele rânduri, Larisa ne povestește cum a ajuns să zboare pentru Wizz Air Londra și ce pași au purtat-o spre nori.

Cine este Larisa și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Cine este Larisa?! O descopăr cu fiecare zi care trece ca fiind o versiune tot mai bună, mai puternică, mai ambițioasă. O visătoare. Stăpânită de entuziasm și sinceritate.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

”Microbul” zborului s-a activat încă de la primele minute petrecute la bordul unui avion în momentul în care am avut ocazia să zbor pentru prima dată. Coincidență sau nu, întâmplarea a fost ca destinația să fie tocmai Luton, baza de unde îmi voi desfășura activitatea în viitor.
Am început să visez la un job printre nori în timpul facultății atunci când am simțit că trebuie să mă gândesc serios la ce îmi doresc să profesez. Pentru mine, nu era o noutate faptul că toată viața mi-am dorit să călătoresc, așa că o meserie care să îmi permită să am timp liber, dar care să mă și împlinească pe plan profesional s-a dovedit a fi soluția perfectă.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Primul pas a fost să mă informez cât mai mult despre ce presupune această meserie și să-mi evaluez posibilele calități care m-ar încadra în candidatul pe care recrutorii îl doresc. Am citit numeroase articole și în acest fel am ajuns pe pagina “Vreau să fiu stewardesă”, moment care m-a umplut de speranță și care m-a făcut să cred că “se poate să ajungi acolo unde îți dorești”. Am urmat cursul pregătitor vara lui 2020, care s-a desfășurat pe strada Frumoasă din București. Exact adresa la care locuiam eu, dar în alt județ, lucru care m-a făcut să fiu și mai entuziasmată și să cred că acolo este locul meu.

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Am participat la 3 interviuri, ultimul fiind cu noroc. Primul a fost pentru compania aeriană Wizz Air, în Sibiu, înainte să particip la curs, interviu la care nu m-am simțit deloc pregătită și cred că emoțiile și-au spus cuvântul. Al doilea, pentru compania Emirates, deoarece era puternică dorința mea de a călători în jurul lumii, după care am revenit la prima alegere, Wizz Air, participând la interviu în Luton.

Cum a decurs interviul Wizz Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Interviul a presupus aceleași probe pe care le discutasem anterior în timpul cursului, deci eram familiarizată cu modul în care avea să se desfășoare ziua. Numărul candidaților a fost mai scăzut decât în România, în jur de 40-50 persoane, iar după prima probă au fost eliminați mai mult de jumătate, urmând ca la finalul zilei să rămânem doar 6 persoane. Cea mai dificilă probă mi s-a părut cea de role-play pentru că eram conștientă că trebuie să găsesc mai multe soluții pentru rezolvarea unei situații și, în același timp, să îmi păstrez calmul și zâmbetul pe buze. Cred că am reușit să îmi înving emoțiile pentru că mă simțeam mult mai pregătită, eram sigură că asta e ceea ce îmi doresc și am plecat de acasă cu gândul să demonstrez că sunt persoana potrivită pentru acest job.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Consider că am fost printre norocoșii care au primit aripile roz deoarece am dat dovadă de siguranță de sine, cunoștințe, am fost capabilă să las emoțiile la o parte, mi-am păstrat cel mai larg zâmbet pe parcursul zilei, iar munca și perseverența au dat roade. Pasiunea de a lucra cu oamenii printre nori și de a numi cerul “a doua casă” cred că au făcut diferența.

Cum a decurs trainingul Wizz Air? Ce ai învățat de-a lungul acestuia și care dintre modulele parcurse crezi că nu-l vei uita niciodată indiferent de unde te va purta viața?

Trainingul a fost foarte solicitant, a necesitat o organizare continuă în așa fel încât să asimilezi toate informațiile, dar în același timp, ne-am distrat, am râs, ne-am descoperit noi aptitudini. Am învățat lucruri noi de la comunicare, interacțiune cu oamenii, service la bord până la noțiuni legate de medicină sau mecanică. Nu cred ca voi uita vreodată cât de important este modul în care abordezi oamenii din jur, cum poți salva o persoană prin simple acțiuni sau cum să supraviețuiești în medii mai puțin propice.

Cum vezi relocarea într-o altă țară în afară de cea natală?

Relocarea în altă țară a fost întotdeauna o opțiune pentru mine și mă simt norocoasă să locuiesc în Londra. Încurajez toți doritorii de aventură sau pe toți cei care fug de monotonie să încerce o asemenea experiență deoarece te dezvoltă pe toate planurile și îți lărgește orizontul, iar Wizz Air poate constitui această punte având în vedere beneficiile sau posibilitatea alegerii sau schimbării bazei.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregatitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii care te-au pregătit?

Echipa “Vreau să fiu Stewardesă” m-a ajutat să îmi îndeplinesc visul. Fără această experiență nu cred că aș fi reușit să mă prezint adecvat în fața recrutorilor. Atitudinea trainerilor, atmosfera din sală și informațiile primite mi-au depășit cu mult așteptările.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

I-aș sfătui să nu renunțe niciodată! Să aibă răbdare, să viseze și să lupte pentru ceea ce îi sperie cel mai mult pentru că acelea sunt adevăratele lucruri la care inima tânjește cel mai mult! Să nu fie dezamăgiți, viața îi va ghida exact pe drumul lor. De asemenea, să participe la curs ca să se familiarizeze cu lumea aviației, să practice probe utile și să învețe să își depășească emoțiile.

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesă 🙂

Vreau să vă mulțumesc din suflet pentru experiența oferită, pentru tot ceea ce m-ați învățat, sfătuit. Faceți o treabă minunată și vă implicați cu sufletul. Mult succes în continuare și sper să vă treacă pragul cât mai mulți cursanți! De acolo pleacă mai bogați.

 

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

  • 1. Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

 

  •  2. Curs de perfecționare a limbii engleze: Pregătește-ți engleza pentru interviul cu orice companie aeriană la cursul English for Cabin Crew. Un curs unic în România conceput special pentru candidații care vor să își îmbunătățească nivelul de limba engleză, în care te ajutăm să comunici mai ușor, îți dezvoltăm vocabularul și tehnicile de public speaking, exersăm probele interviului și îți pregătim un CV perfectDetalii și înscrieri aici.

 

  • 3. Cursuri la Madrid, Chișinău și Londra: Pentru cei aflați în afara țării organizăm în perioada următoare o serie de cursuri la Chișinău, Madrid și Londra. Consultă secțiunea noastră de cursuri și vezi ce ți se potrivește! 

 

  • 4. Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV perfect. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.