Stewardesa eroină a zborului SU1492

stewardesaeroina e1557479816223 203x300 Stewardesa eroină a zborului SU1492Tatyana Kasatkina are 34 de ani și este însoțitoare de bord la Aeroflot. În seara de 5 mai 2019, ea se afla la bordul avionului Sukhoi Superjet 100 Aeroflot, de pe zborul SU1492, implicat în accident.

La scurt timp de la decolare, piloții au decis că este necesar să revină la aeroport. Defecțiunile tehnice sesizate de aceștia au determinat piloții să revină în aeroportul din Moscova.

Din păcate, în procedură de aterizare, avionul a făcut balans și s-a izbit violent de pistă. A izbucnit un incendiu ce a cuprins ambele motoare. Pentru că avionul avea rezervoarele pline, a izbucnit un incendiu de proporții. Aeronava s-a oprit în afara pistei, iar însoțitorii de bord au acționat toboganele pentru evacuarea pasagerilor.

La bord se aflau 78 de persoane, 73 de pasageri și 5 membri ai echipajului. Printre aceștia din urmă se afla și Tatyana Kasatkina. Aceasta povestește că oamenii s-au grăbit să-și ia bagajele, ceea ce a dus la întârzierea evacuării. Recunoaște că a tras cu forța oameni spre tobogane și i-a împins în afara avionului. Din păcate, 41 de persoane au murit în urma acestui accident. Mulți dintre ei erau în spatele avionului, iar bagajele coborâte pe culoar i-au îngreunat să ajungă în timp util la ușile de evacuare.

Printre victime este și însoțitorul de bord Maxim Moiseev. Acesta se afla în zona din spate a aeronavei și nu reușit să se salveze, dar a salvat alte vieți.

Comandantul aeronavei, Denis Evdokimov, a fost ultimul om în viață care a părăsit aeronava. Pentru că meseria de comandant de aeronavă vine la pachet cu foarte multe responsabilități, inclusiv datoria de a părăsi ultimul avionul în caz de accident/incident.

Nu fiți pasageri iresponsabili!

Acest accident devastator demonstrează că, pentru unii pasageri, bunurile lor au fost mai presus de viețile celor din jur.

Tatyana Kasatkina și-a făcut meseria alături de colegii din echipaj și toți au fost niște eroi. Aceasta este meseria lor și pentru asta sunt în avion. Însoțitorii de bord sunt acolo, în primul rând, pentru siguranța pasagerilor, nu pentru a fi ospătari. Însoțitorii de bord nu sunt “beauty queens”, nu sunt chelneri, nu sunt fotomodele. Sunt oameni cu foarte multe responsabilități, iar viețile pasagerilor depind de ei. Așa că trebuie să-i respectați, să-i lăsați să-și facă meseria și, cel mai important, să le ascultați indicațiile și sfaturile cu foarte multă atenție.

Articol scris de Maria Mitroi

Dacă vrei să lucrezi ca însoțitor de bord, vino la cursurile Vreau să fiu Stewardesă și vei beneficia de o pregătire completă pentru interviul cu ORICE companie aeriană. Trainerii noștri te vor învăța tot ce ai de făcut pentru a trece cu succes de interviu. Iată cursurile pe care le avem programate în următoarele 2 luni:

  • 16-18 mai 2019: cursul English for Cabin Crew la București (detalii aici)
  • 8-9 iunie: curs Vreau să fiu Stewardesă la Cluj Napoca(detalii aici)
  • 20-23 iunie 2019: cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă de 4 zile, la București (detalii aici)
  • sesiuni private de pregătire, față în față sau pe Skype, dacă nu poți ajunge la cursurile noastre. (detalii aici)
Nicoleta Gherman avatar 80x80 Stewardesa eroină a zborului SU1492

About Echipa Vreau să fiu stewardesă

În 2013, proiectul Vreau să fiu Stewardesă a devenit oficial prima platformă din România dedicată celor care vor să aibă o carieră ca însoțitori de bord. De atunci am pregătit peste 1400 de cursanți, iar faptul că 80% dintre cei care au mers la interviuri s-au angajat reprezintă cea mai mare bucurie a noastră.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.