Teodora, stewardesă Emirates: Imaginea, zâmbetul și engleza sunt esențiale

Deși locuia în București, pe Teodora am avut ocazia să o cunosc la Iași. Venise tocmai de la București la un Open Day Qatar Airways și a ales să se pregătească pentru interviu în cadrul cursului pe care îl organizam acolo. Pentru mine, Teodora este un exemplu de ambiție și persuasiune, căci a participat la 6 interviuri cu companii aeriene și nu s-a dat bătută până când nu a fost angajată. Nu la una, ci la două mari companii aeriene: Qatar Airways și Emirates. Acum se bucură de ultimele ei zile în țară, căci în luna martie zboară spre Dubai pentru a se alătura echipei Emirates. Povestea Teodorei, viitoare stewardesă Emirates poate fi citită într-un interviu marca Vreau să fiu Stewardesă.

1. Când te-ai gândit prima dată că ai putea să te angajezi ca stewardesă și ce s-a ascuns în spatele unei astfel de decizii?

Asta se întâmpla undeva prin anul I de facultate. Întotdeauna mi-a plăcut să călătoresc și să cunosc cât mai multe naționalități, diferențe de cultură, obiective turistice, tot ce poți vedea într-un alt loc și nu la tine în țară.

Evident, ca orice altă persoană îndrăgostită de aviație, am și văzut foarte multe filme înainte, în care protagonistele erau stewardese și viața părea a fi perfectă. Normal, realitatea niciodată nu se aseamănă cu fictivul, tocmai de aceea anul trecut am hotărât că trebuie să încerc și să ajung  în punctul  în care pot să fac diferența dintre ce am văzut în filme și ce urmează să mi se întâmple.

2. Care este jobul tău în prezent? Crezi că te-a ajutat în vreun fel la interviu experiență ta de până acum?

Momentan lucrez într-un Call Center ca și Customer Service Agent, culmea, nu în limba engleză (limba pe care o voi vorbi din martie încolo) ci în limba germană. M-a ajutat și o să mă ajute în continuare job-ul acesta doar pentru simplul fapt că am învățat să comunic cu clienții, să rezolv  problemele lor într-un timp util și să îmi păstrez calmul (ceea ce în limba germană e un pic cam greu, mai ales că până să iau job-ul acesta nu mai exersasem germana de aproape doi ani jumătate).

3. Cum te-ai pregătit pentru interviurile cu companii aeriene?

În primul rând am citit, m-am documentat cum ar trebui să arate și cum ar trebui să se prezinte un candidat în fața recrutorilor. Cum știți deja, am participat la mai multe interviuri de-ale companiilor aeriene Qatar Airways și Emirates și sunt sigură că dacă nu participam la cele două cursuri pregătitoare pentru interviuri nu reușeam.

4. Ai fost și la interviul Qatar Airways și ai trecut cu brio de toate probele, apoi ai mers la Emirates și iarăși ai avut parte de un interviu de succes. Dacă ar fi să compari cele două interviuri, care ți s-a părut mai greau și de ce? Care a fost pentru ține cea mai grea probă?

Participând la patru interviuri Qatar Airways și două Emirates, probabil că acum câteva luni aș fi spus că proba de grup la Qatar este cea mai grea, I’ve made up my mind. La ultimul interviu la Emirates am avut și proba Role-play (a trebuit să vorbesc numai eu cu una dintre cele două recrutoare) care, din punctul meu de vedere a fost cea mai grea. A fost nevoie să dau o soluție unei  probleme într-un timp foarte scurt și știam că dacă rezolvarea mea nu era cea corectă riscam să pic din nou Assesment Day. Am avut noroc, m-am concentrat, am fost extrem de sigură de răspunsul pe care l-am dat și apoi am primit zâmbetul recrutoarei, ceea ce m-a făcut să am încredere pe mai departe și să  fiu sigură că nu mai am cum să pic interviul.

5. Ce influență au avut asupra ta cursurile Vreau să fiu Stewardesă, ceea ce ai citit la noi pe site și interacțiunea cu echipa de traineri?

Ceea ce am citit pe site mi-a fost foarte folositor, în primul rând în privința ținutei mele la interviu, dress-code, makeup și tot ce cuprinde grooming. La pregătiri a fost cu totul  altceva, am interacționat cu oameni care își doreau același lucru ca și mine și mai ales am exersat absolut toate probele pe care le-am întâlnit la interviuri. Sunt sigură că dacă nu participam la cursurile Vreau să fiu Stewardesă nu reușeam într-un timp atât de scurt să îmi ating visul. Mulțumesc foarte mult pe această cale!

teodora Teodora, stewardesă Emirates: Imaginea, zâmbetul și engleza sunt esențiale

Teodora, viitoare stewardesă Emirates

6. Care crezi că e, în opinia ta, cea mai mare provocare pentru o stewardesă?

Fiecare zi e o provocare pentru o stewardesă, fiecare zbor, fiecare pasager. Promptitudinea, calmul și prezența de spirit, cred eu că sunt elemente cheie pentru a reuși în job-ul acesta. 

7. Spune-mi care sunt pentru tine cele mai importante 3 calități pe care un candidat trebuie să le afișeze la interviu, având în vedere experiența ta?

Imaginea, primul impact pe care îl ai în fața unui recrutor, el te scanează din prima clipă în care intri pe ușă. Zâmbetul de fiecare dată trebuie să fie prezent pe chipul tău, recrutorul vede că te bucuri că ești acolo și că ai șansa să-ți îndeplinești visul prin intermediul lui, într-un fel sau altul.  În al treilea rând aș miza pe modul de a comunica în limba engleză. Un alt avantaj îl prezintă, din punctul meu de vedere, cunoașterea unei alte limbi străine. Experiența în customer-service contează foarte mult, așa că dacă te-ai gândit la jobul de stewardesă, ar fi util să ai ceva experiență cu clienții.

8. Cum îți petreci ultimele luni în România? Ai ceva planuri speciale? Vei munci în perioadă această?

În ultimele luni voi încerca să îmi petrec mai mult timp cu familia și prietenii. Voi lucra în continuare până voi pleca în UAE. Momentan nu am planuri speciale, probabil voi pleca într-o scurtă excursie la munte în luna februarie.

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, înscrie-te la cursul pregatitor marca Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv, exersarea probelor de la interviu, CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.