Stewardesă Emirates la nici 21 de ani. O poveste emoționantă despre ambiție și curaj

Povestea de mai jos e una specială și cumva foarte aproape de sufletul meu. Pentru că e diferită de tot ce am publicat până acum aici, pentru ca e multă muncă și dorință de autodepășire la mijloc. Pentru ca oamenii ca Lavinia, căci despre ea e vorba, nu au cum să nu fie învingători. A crezut de mică în visul ei, a luptat singură, și-a depășit toate limitele și a ajuns stewardesă Emirates deși nici nu avea 21 de ani împliniți.

Lavinia a beneficiat de o bursă Vreau să fiu Stewardesă la finalul lunii mai, la cursul English for future cabin crew, dar habar nu am avut care era, de fapt, povestea ei. E din Constanța și a venit la București alături de mama ei, care ne-a vizitat în toate cele 3 zile de curs. La un moment dat, i-am spus mamei ei că o admir mult pentru dedicația de care dă dovadă față de Lavinia, pentru faptul că îi este alături și o susține în tot acest demers. Răspunsul ei m-a emoționat teribil și cred că în el se regăsește toată iubirea de care e în stare doar o mamă: “O am doar pe ea, oriunde se va duce ea mă voi duce și eu. Nu ți-aș putea pune în cuvinte cât de mult își dorește să fie stewardesă. Acasă, a tăiat un clop și a facut din el o pălărie ca de stewardese, iar dintr-un scutec de-al ei și-a făcut un văl. S-a pozat așa, de zici că era stewardesă de când lumea. Cum să nu o susțin când văd toate lucrurile astea.”

Vă invit să faceți cunoștință cu Lavinia și să vă lăsați inspirați și, mai ales, motivați de povestea ei. Mă bucur că o bursă Vreau să fiu Stewardesă a ajuns la un astfel de om, iar povestea ei a fost o lecție frumoasă și pentru mine ca trainer.

Când te-ai gândit că ai putea să fii stewardesă și ce s-a ascuns în spatele unei astfel de decizii?

Totul a luat naștere în perioada liceului când toată lumea te întreba ce meserie vrei să practici după absolvire. Dat fiind că studiam la un liceu de limbi străine la clasă de bilingv franceză, primele joburi la care se gândește toată lumea sunt cele de profesor și translator. Ei bine, așa răspundeau majoritatea colegilor, eu însă spuneam cu încredere și mândrie că îmi doresc să devin stewardesă. Pe vremea aceea nu eram atât de familiarizată cu acest domeniu, dar simțeam că meseriile alese de colegii mei nu mă descriau în totalitate și voiam să fiu mai diferită. Așa am continuat să zic luni la rând, până în momentul în care am ajuns să mă întreb pe mine însămi: « De ce îmi doresc să devin stewardesă ?» A fost suficient să îmi adresez această întrebare, astfel încât iată-mă, la finele liceului știind atât de multe despre acest domeniu, plănuind deja să particip la interviuri. Am continuat să studiez facultatea de litere pentru a ajunge și cu limba engleză la același nivel pe care îl aveam în limbă franceză, fiind 100% motivată să îmi împlinesc ceea ce devenise pentru mine un vis măreț. Din fericire, după absolvirea liceului am avut parte și de niște vacanțe în străinătate, aici apărând și convingerea că această meserie este exact ceea ce mi-am dorit.

Într-o zi de februarie îndreptându-mă către aeroport pentru o mini vacanță, am ales să mă îmbrac pe toată durată zborului precum o adevărată stewardesă, cu ținută business pantofi adecvați și un grooming impecabil. Am ales să fac acest lucru pentru că mă făcea să mă simt că și cum deja profesam, îmi dădea atâta încredere în mine și visul meu părea mult mai ușor de realizat. Am urcat în avion, totul a decurs perfect, iar pe parcursul zborului am avut nevoie să utilizez toaleta. M-am ridicat și în timp ce mergeam o doamnă în vârstă de altă naționalitate, auzeam cum strigă în urmă mea : « Hei miss ! ». Nu am băgat de seamă crezând că vorbește cu altcineva, iar la tentativa mea de a-mi continuă drumul am mai auzit același apelativ dar de data această mult mai intens. Dat fiiind că eram pe coridor doar eu și încă un domn , m-am întors să văd ce se întâmplă. Această doamnă de fapt mi se adresase mie. Mi-a explicat cu multă tristețe în ochi că din cauza bolii de care suferea i se făcuse frig și dorea că eu să îi aduc o păturică să se învelească. Pe loc am realizat că această bătrânică, de fapt mă confundase cu o adevărată însoțitoare de bord. Nu pot să descriu în cuvinte cât de mult m-a afectat acest lucru, în mod pozitiv, evident. Avusesem o revelație … era minunat ceea ce se întâmplase. Avusesem ocazia să îmi exersez câteva din cunoștințele de limbă engleză pe care le dobândisem până atunci și nu în ultimul rând să fac un om fericit. Nu i-am mărturisit acestei doamne că, de fapt, eram o simplă pasageră ca și ea, ci am mers și am cerut o păturică pentru dânsa, revenind cu o bucurie în inimă la cea care îmi scrisese viitorul. Mi-a mulțumit într-un mod deosebit pentru că o ajutasem, iar eu uitând de ce mă ridicasem def apt m-am dus la locul meu fiind un zâmbet toată !!!

Cum te-ai pregătit pentru interviu? Știu că de câțiva ani “devorezi” toate informațiile de pe internet despre lumea aviației.

Păi, pentru toate interviurile la care am participat m-am pregătit singură acasă. Nu am investit niciun ban într-o pregătire suplimentară. Am căutat pe internet cărți/informații/filme/documentare despre aviație și am pornit la treabă. Am început încetișor, dat fiind că nivelul limbii engleze pe care îl aveam, era unul de începător. M-au ajutat foarte mult documentarele și filmele, apoi ceea ce citeam venea că o completare. Până și CV-ul și pozele pentru interviuri sunt marca « home made » Este o muncă assidua care trebuie făcută periodic, deoarece lumea aviației este în plină dezvoltare și în fiecare minut se schimbă câte ceva, iar pentru un « aviation geek » este foarte important să fii la curent cu tot.

Cum a decurs interviul Emirates? Care a fost cea mai grea probă în opinia ta?

La interviul Emirates m-am decis să merg în ultima secundă. Pe data de 14 mai era interviul la București, iar eu pe data de 13 nu eram încă sigură dacă să merg sau nu. Încă nu aveam 21 de ani și aveam o temere în suflet că aș fi putut fi respinsă din prima din cauza vârstei (chiar dacă există acea regulă care îți permite să aplici cu câteva luni înainte de a împlini 21 de ani). În final în drum spre casă, m-am hotărât să merg. Ce aș fi putut să pierd ? Am întâmpinat multe dificultăți în ceea ce privește sosirea mea la București deoarece nu mai erau mașini care plecau în timp util și parcă tot universul complota împotriva mea, dar în final după multe căutări și încercări am reușit.

Nu pot să spun că a fost o anumită probă care a fost mai dificilă. În fond toate au fost ușoare, dar deveneau din ce în ce mai dificile odată cu trecerea timpului și acumularea stresului. Concluzia la care am ajuns în urmă interviului este că acesta nu îți testează în totalitate nivelul de limbă Engleză, cât îți testează psihicul și limbajul trupului.

Nu ai încă 21 de ani, însă recrutorii Emirates te-au ales tocmai pe tine din sute de candidați. De ce?

Mă consider o norocoasă și sunt recunoscătoare pentru asta. Mi-am dorit foarte mult acest lucru și consider că am transmis acest sentiment de-a lungul întregului interviu. La finalul assessmment-ului încă mai aveam puterea să zâmbesc după 12 ore lungi și pline de suspans. Îmi amintesc că la prezentarea companiei am stat în primul rând și îmi dădeau lacrimile de emoție când vedeam avioanele Emirates pe marele ecran. Va dați seama cât de entuziasmată am putut să fiu…

Ai beneficiat de o bursă Vreau să fiu Stewardesă la cursul English for Cabin Crew? Ce impact a avut cursul în viața ta? Cum ai interacționat cu echipă Vreau să fiu Stewardesă?

A fost o experiență mai mult decât plăcută! Deși trecusem de interviul final, bursa a fost ca un fel de completare căci în continuare nu mă simțeam sigură pe mine când venea vorba de vorbitul în public. Aici am reușit să îmi înving o parte din această teama pe care o aveam. Am întâlnit oameni frumoși, care împărtășeau aceași pasiune cu mine: aviația. În urma cursului am pornit la drum cu un mare bagaj de cunoștințe noi, dar și cu mulți prieteni pe care cu siguranță îi voi revedea acolo sus printre nori.

Nu în ultimul rând aș dori să mulțumesc echipei Vreau să fiu Stewardesă pentru tot ceea ce fac. Dragele mele, voi faceți mulți oameni fericiți, și va sunt recunoscătoare căci am fost și eu una dintre elevele voastre!

lavinia Emirates Stewardesă Emirates la nici 21 de ani. O poveste emoționantă despre ambiție și curajCare crezi că e, în opinia ta, cea mai mare provocare pentru o stewardesă?

Cea mai mare provocare pentru o stewardesă este cea de a avea curajul de a pleca de lângă cei dragi pentru a își îndeplini visul. În această categorie mă încadrez și eu. Chiar dacă las în urmă familia prietenii, am încredere în ei că mă vor susține în continuare mă vor iubi la fel de mult pe iubesc eu pe ei.

Spune-mi care sunt pentru tine cele mai importante 3 calități pe care un candidat trebuie să le afișeze la interviu?

După părerea mea, consider că naturalețea este cea mai importantă. Acest aspect însoțit și de niște răspunsuri originale și creative, fac din tine, candidatul ideal. Dacă încerci să fii ceea ce nu ești, se va observa foarte ușor, deci fii recunoscător că te afli acolo și dă tot ce e mai bun din tine !

Cum îți petreci ultimele luni în România? Ai ceva planuri speciale?

Nu am nimic special de făcut, doresc doar să îmi închei sesiunea de examene cu bine iar timpul pe care îl mai am la dispoziție să îl acord celor mai importante persoane din viață mea. Este tot ce contează !

9. Un mesaj pentru echipă Vreau să fiu Stewardesă:)

Dacă ar fi să scriu un mesaj cred că aș reuși să umplu vreo câteva pagini, dar mă voi rezumă la câteva cuvinte care vor cuprinde toate gândurile mele bune pentru voi. Profesionalismul este calitatea echipei și atunci când ești tratat la standarde superioare câștigi recunoștință și mult respect. Voi sunteți dragele mele acele persoane care ați contibuit la dezvoltarea mea din toate punctele de vedere. Vă mulțumesc!

Te pregătim să treci cu succes de următorul interviu Emirates. Te așteaptă po zi de curs intensiv în care vei exersa toate probele de la interviu, vei învăța cum să te prezinți în fața recrutorilor și cum să le răspunzi la întrebări. Peste 80% din cursanții Vreau să fiu Stewardesă lucrează astăzi pentru mari companii aeriene. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Stewardesă Emirates la nici 21 de ani. O poveste emoționantă despre ambiție și curaj

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

One comment

  • Meine-liebe-lavinia iulie 5, 2016   Reply →

    Sunt mândru de tine, mein Schatz !

Leave a comment