SKYTRAX: Cele mai bune companii aeriene din lume în 2018

Singapore Airlines a fost numită compania aeriană numărul 1 din lume, detronând în acest an câștigătoarea din 2017 – Qatar Airways.

Premiul de anul acesta al companiei Singapore Airlines este primul din 2008 și al patrulea în total, și vine după ce anul trecut compania ieșise pe locul secund in topul celor mai bune companii aeriene din lume, conform clasamentului Skytrax.

Acest premiu vine după lupta foarte strânsă din ultimii dintre Qatar Airways și rivala din Middle East, Emirates, companii ce au dominat primele doua locuri în ultimii trei ani.

În acest an, Qatar Airways câștigă locul al doilea, urmată de locul trei, compania ANA (All Nipon Airlines) din Japonia. Emirates termină pe poziția a patra, pentru al doilea an consecutiv, urmată pe locul cinci de compania EVA Air din Taiwan și pe locul șase de compania din Hong Kong, Cathay Pacific.

“Singapore Airlines este onorată să fie numită compania numărul unu din lume și dedic acest premiu celor 26000 angajați ai Singapore International Aviation Group, care în fiecare zi sunt focusați să ofere cea mai bună experiență de călătorie clienților săi” a declarat Goh Choon Phong, CEO companiei, atunci când a acceptat premiul.

“Premiile pentru cele mai bune bune companii aeriene din lume se bazazează direct pe feedback-ul de la pasageri și noi știm că ei au posibilitatea să aleagă între atât de multe companii competitive la nivel mondial” a mai sous CEO-ul companiei.

Premiul de cea mai buna comapanie aerană din lume oferit de SKYTRAX este echivalentul premiilor Oscar și este unul dintre cele 4 premii câștigate de Singapore Airlines, celelalte 3 fiind Cel mai bun First Class, Cea mai Bună Companie din Asia și Cel mai bun loc de First Class.

Qatar Airways, care a fost încununată cu premiul de Cea mai Bună Companie din lume în anii 2011, 2012, 2015 și 2017, a fost premiată anul acesta pentru Cel mai Bun Business Class, Cea mai Bună Companie din Middle East și Cel mai bun loc la Business Class.

Premiile Skytrax, lnsate in 1999, sunt cele mai complexe premii din industria aviatică, bazate pe un studiu al gradului de satisfacție al pasagerilor, iar lista companiilor care participă la acest studiu este în continuă creștere.

24 de milioane de pasageri din mai mult de 105 naționalități și 300 de companii aeriene au contribuit la acest studiu și la rezultatele anului 2018, pe o perioadă cuprinsă între august 2017 și mai 2018.

Victoria companiei Singapore Airlines marchează o relansare a companiilor asiatice, după o dominare a celor din Middle East.

În afară de o victorie a companiei din Hong Kong, Cathay Pacific în 2014, ultimii 7 ani au fost dominați de companiile arabe.

Reîntoarcerea companiei Singapore Airlines în fruntea acestui clasament se datorează focusului susținut privind îmbunătățirea produselor oferite și a investiției într-o flotă modernă de avioane mediu si lung curier.

Compania a dominat mereu prin produse premium, cu inovații ca: apartamente precum cele de hotel, cu paturi duble și cele mai confortabile scaune. Are programată relansarea celui mai lung zbor din lume, New Jersey – Singapore, în octombrie 2018, cu o durată de 17,45 ore de zbor non-stop.

Restul companiilor din Top 10 este dominat de companii din Asia și Middle East.

Lufthansa este singura companie europeană care ajunge în Top 10, pe locul 7, urmată de compania chineză Hainan Airlines pe 8, Garuda Indonesia pe 9 și Thai Airways pe 10.

Garuda Indonesia, care participă la acest studiu încă din primii ani ai Skytrax, și care la vremea aceea era interzisă în spațiul aerian european, a câștigat premiul pentru Cel mai bun Echipaj de Cabină.

Companiile din USA nu au luat niciun premiu.

Cea mai bună companie din America de Nord este Air Canada, și cea mai bună companie de low – cost din regiune este WestJet, tot o companie canadiană.

Air France rămâne constantă reputației sale pentru excelență culinară si primește anul acesta premii pentru Cel mai Bun Catering pentu First Class, Cele mai Bune produse de Confort la First Class și Cea mai Buna mancare intr-un First Class Lounge .

Topul celor mai bune companii din lume în 2018

  1. Singapore Airlines
  2. Qatar Airways
  3. ANA All Nippon Airways
  4. Emirates
  5. EVA Air
  6. Cathay Pacific
  7. Lufthansa
  8. Hainan Airlines
  9. Garuda Indonesia
  10. Thai Airways

 

Cele mai bune companii, pe regiuni de pe glob

Nordul Europei — Finnair

Vestul Europei — Lufthansa

Estul Europei — Aeroflot Russian Airlines

Africa — Ethiopian Airlines

Australia / Pacific — Qantas Airlines

Asia Centrală / India — Air Astana

China — Hainan Airlines

America Centrală / Caraibe — Copa Airlines

America de Sud — Avianca

America de Nord — Air Canada

Asia — Singapore Airlines

Orientul Mijlociu– Qatar Airways

Europa — Lufthansa

 

Cele mai bune companii low – cost

Africa — Mango

Australia & Pacific — Jetstar Airways

Asia — AirAsia

Asia Centrală / India — Indigo

China — West Air

America de Sud — Sky Airline

America de Nord — WestJet

Orientul Mijlociu — Flynas

Europa — Norwegian

 

Cel mai bun catering

Economy — Thai Airways

Premium economy — Aeroflot Russian Airlines

Business — Austrian Airlines

First class — Air France

 

Cele mai bune scaune

Economy — Japan Airlines

Premium economy — Air New Zealand

Business — Qatar Airways

First class — Singapore Airlines

 

Cele mai bune companii regionale

Africa — Royal Air Maroc

Asia — Bangkok Airways

America de Sud — Azul Brazilian Airlines

Asia Centrală / India — Azerbaijan Airlines

Europa — Aegean Airlines

 

Cele mai bune lounge-uri

First class — Qatar Airways

Lounge-ul unei alianțe — Star Alliance Los Angeles

Independent airport lounge — Plaza Premium Heathrow   Terminal Two

 

First class lounge dining — Air France

Airline lounge spa facility — Thai Awards

 

Cel mai bun serviciu al personalului – pe regiuni de pe glob

Africa — South African Airways

Australia / Pacific — Qantas Airways

Asia Centrală / India — Vistara

China — Hainan Airlines

Central America / Caraibe — Copa Airlines

South America — Azul Brazilian Airlines

Asia — ANA All Nippon Airways

Orientul Mijlociu — Emirates

Europa — Austrian Airlines

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord Emirates vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm o zi de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviul Emirates, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare extrem de bine pregătit. Îți oferim 2 cadou cărţi în format e-book ce te vor ajuta la interviu. Detalii și înscrieri aici. 

Mihai Rucsandra avatar 80x80 SKYTRAX: Cele mai bune companii aeriene din lume în 2018

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.