Semnificația unei fotografii – sau despre ce înseamnă familia Vreau să fiu Stewardesă

Îmi place să mă gândesc la toți cei care ne-au fost cursanți ca la o mare familie. Cred că fotografia de mai sus suprinde perfect sentimentul minunat pe care-l cultivăm zi de zi aici. Mă bucur enorm ori de cate ori am ocazia să îi reîntâlnesc pe foștii cursanți și să îi strâng în brațe sau când mai primesc o fotografie cu ei în uniformă.

Mulți dintre cei care ne-au fost cursanți și astăzi zboară poate pentru aceeași companie, au devenit ulterior prieteni, chiar daca nu au fost neapărat colegi la curs. Au făcut cursul  Vreau să fiu Stewardesă la momente diferite, dar finalitatea lui a fost aceeași: sus printre nori. Așa încep să se lege prietenii și amintiri frumoase. Multe încep în sala de clasă, cu o prezentare timidă despre cine suntem și ce ne dorim în plan personal și profesional și continuă în avion, odată cu fiecare nou zbor.

22814310 1598574633514211 1439231534572670349 n Semnificația unei fotografii   sau despre ce înseamnă familia Vreau să fiu Stewardesă

Când am primit fotografia aceasta de la Theodor, unul din foștii noștri cursanți, cu o poveste tare faină a drumului parcurs către nori (a participat la 11 interviuri până să îi vină “norocul”) m-am uitat atent la ea și mai ales la stewardesa din dreapta lui. Fotografia a fost făcută pe zborul lui Theo către Doha, un zbor ce îl ducea către o viață nouă, cea de însoțitor de bord la compania Qatar Airways. Mi se părea foarte cunoscută însoțitoarea de bord, însă nu reușeam să îmi dau seama cine este exact.

La un moment dat, am realizat că este Alexandra, o fostă cursantă a cărei poveste am scris-o în acest articol. Categoric, purtând uniforma, cu părul strâns în coc și machiaj era total schimbată față de Alexandra pe care o cunoscusem eu acum mai bine de un an. Și recunosc că mi s-a părut atât de minunat să văd cât de mare și frumoasă devine zi după zi familia Vreau să fiu Stewardesă.

O stewardesă care ne-a fost cursantă se nimerește să fie fix pe zborul care-l duce pe Theo spre Doha, culmea, și el tot fost cursant. Și mereu mă bucur când mai văd pe Facebook sau primesc fotografii cu foști cursanți care se reunesc pe același zbor. Mi se pare fantastic modul în care comunitatea noastră a crescut, la fel și numărul însoțitorilor de bord care au ieșit din sala noastră de curs.

Îmi place să cred că lumea noastră, adică Vreau să fiu Stewardesă, e un sat micuț și tare frumos, în care toate drumurile duc către nori.

Vă îmbrățișez cu toată inima! Ne vedem fie în sala de curs, fie printre nori!
Anca

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Semnificația unei fotografii   sau despre ce înseamnă familia Vreau să fiu Stewardesă

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment