“Am zâmbit mereu” – Interviu cu Sabina, fostă cursantă English for Cabin Crew, viitor însoțitor de bord Saudia

Sabina a știut că locul ei este printre nori, așa că nu a renunțat după două interviuri în care a primit răspuns negativ. Al treilea răspuns a venit la pachet cu marea veste că va face parte din familia companiei aeriene Saudia.

Cine este Sabina și cum ai descri-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Pe Sabina descrie-o fiind o persoană emotivă, dar care atunci când își dorește ceva se autodepășește pentru a avea success în ceea ce și-a propus. Este o fire optimistă, empatică și dornică de aventură și experiențe inedite. Prietenii spun este visătoare și “cu capul în nori”.( de acum și la propriu și la figurat).

%name Am zâmbit mereu   Interviu cu Sabina, fostă cursantă English for Cabin Crew, viitor însoțitor de bord SaudiaCum ai activat în tine microbul zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Nu știu când anume exact s-a activat “microbul zborului”, însă îmi aduc aminte că atunci când am zburat pentru prima dată cu avionul, în ciuda faptului că eram destul de mică, am fost fascinată de stewardese, dar și de zborul cu avionul . Ulterior, am avut ocazia să zbor destul de des, atât pe distanțe lungi cât și scurte și mi-am dat seama că îmi place atmosfera din aeroporturi și că mi-ar plăcea că într-o zi să fiu și eu însoțitoare de bord.

sabina saudia 5 Am zâmbit mereu   Interviu cu Sabina, fostă cursantă English for Cabin Crew, viitor însoțitor de bord Saudia

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

În momentul în care am văzut un anunț despre un interviu Emirates în Iași, însă eu nu știam cum ar trebui aplic, cum ar trebui prezint și nici cum ar trebui arate CV-ul, am început documentez pe internet și așa am găsit site-ul Vreau fiu stewardesa unde am văzut urma aibă loc un curs de English for Cabin Crew. M-am înscris, mi-am cumpărat bilet de avion pentru București și am venit la cursul care mi-a dat aripi și m-a ajutat îmi îndeplinesc visul. Acest curs m-a ajutat îmi răspundă la toate întrebările pe care le aveam și mi-a dat curaj prezint la toate interviurile care au urmat.

%name Am zâmbit mereu   Interviu cu Sabina, fostă cursantă English for Cabin Crew, viitor însoțitor de bord SaudiaLa câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare?

Pentru mine, al treilea interviu a fost cu noroc. Am mai participat la Iași la un interviu Wizz Air, dar fiind și primul interviu, nu am reușit îmi stăpânesc emoțiile. Cu toate nu am trecut, nu am fost dezamăgită pentru dorință mea era fiu stewardesa pentru o companie din Orintul Mijlociu. Al doilea interviu a fost tot la Iași, la Emirates, unde am fost puțin mai încrezătoare, însă nu în totalitate pentru și aici emoțiile și-au spus cuvântul. Al treilea interviu și cel cu noroc a fost la București la Saudia, unde am simțit voi fi învingătoare pentru am învățat din experiență celor 2 interviuri și am lucrat cu mine astfel încât scap de emoții și aplic ceea ce Anca ne spunea mereu la curs legat de încrederea în noi.

sabina saudia 2 Am zâmbit mereu   Interviu cu Sabina, fostă cursantă English for Cabin Crew, viitor însoțitor de bord Saudia

Cum a decurs interviul Saudia? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Inițial am trimis toate documentele agenției care s-a ocupat de interviu, după care am primit mailul am fost acceptată și apoi am primit un telefon pentru a alege una din cele 2 zile pentru a prezenta la interviu. Am ales duc în prima grupa din prima zi. În dimineața interviului, primul lucru pe care mi l-am spus atunci când m-am trezit a fost trebuie fiu încrezătoare și trebuie fiu cu zâmbetul pe buze mereu, am avut grijă de grooming-ul meu așa cum am învățat la curs și m-am prezentat mai devreme cu jumătate de oră la hotelul unde a avut loc interviul. În prima grupa am fost în jur de 15 fete, iar cât timp am așteptat începerea interviului am zâmbit mereu, am fost pozitivă și sociabilă. În prima fază am intrat toate în camera în care se aflau recrutorii, 3 la număr, și pe rând ni s-a verificat tenul și mâinile astfel încât nu avem cicatrici sau semne vizibile, am fost cântărite și măsurate. Această probă s-a dovedit a fi foarte exigentă pentru doar 3 fete am reușit trecem mai departe către interviul final cu cei 3 recrutori.

Eu am intrat ultima la interviu, iar așteptarea a fost foarte grea, emoțiile începeau pună stăpânire pe mine însă din momentul în care am fost față în față cu recrutorii, dorința de a reuși a învins emoțiile. Recunosc acest interviu a fost cel mai solicitant din viața mea, iar cele 30 de minute petrecute cu ei mi s-au părut o veșnicie. Întrebările nu au fost grele, însă răspunsurile date de noi îi ajutau pe recrutori își dea seama ce fel de persoane suntem și dacă ne-am potrivi pentru acest job.  După interviu, am primit imediat răspunsul am fost acceptată. Din toate cele aproximativ 65 de candidate care s-au prezentat în cele 2 zile, 4 am luat interviul și ne pregătim ne luam ”zborul”.

%name Am zâmbit mereu   Interviu cu Sabina, fostă cursantă English for Cabin Crew, viitor însoțitor de bord SaudiaDe ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contact cel mai mult?

Cred că recrutorii m-au ales pentru pozitivitatea pe care am emanat-o și pentru încrederea pe care am avut-0 în mine. Am zâmbit mereu, am fost politicoasă și am răspuns ferm la întrebările pe care mi le-au adresat. Cred că toate acestea au contact în aceeași măsură.

sabina saudia 4 Am zâmbit mereu   Interviu cu Sabina, fostă cursantă English for Cabin Crew, viitor însoțitor de bord Saudia

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul cursului English For Cabin Crew. Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi ca te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau sa fiu Stewardesă?

După cum spuneam, înainte ajung la curs nu știam aproape nimic despre ceea ce implica un interviu pentru o companie aeriană. Pe lângă faptul am exersat engleza, am învățat cum comport la interviu, ce spun și ce nu spun și m-ați ajutat am un CV perfect. Echipa Vreau fiu Stewardesă este una implicată, iar cursul s-a desfășurat într-un mod prietenos, Anca fiind una din cele mai pozitive persoane pe care le-am întâlnit, care de-a lungul cursului m-a ajutat mi cresc încrederea în mine.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau sa fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

I-aș sfătui să nu renunțe la acest vis, iar dacă nu știu de unde sa înceapă să vină la cursul Vreau sa fiu Stewardesă și vor primi răspuns la toate întrebările. 

sabina saudia 6 Am zâmbit mereu   Interviu cu Sabina, fostă cursantă English for Cabin Crew, viitor însoțitor de bord Saudia

Cum vezi relocarea într-o țară arabă?

Relocarea mi se pare a fi o provocare foarte mare. Dacă la început mă speria puțin acest gând, cu cât m-am documentat, am început să fiu din ce în ce mai entuziasmată și abia aștept plecarea. 

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesă😊

Vă mulțumesc din suflet pentru tot sprijinul, fără ajutorul vostru cu siguranță nu aș fi reușit să îmi îndeplinesc acest vis atât de repede. Sunteți cei mai pozitivi și mai implicați oameni pe care i-am întâlnit, voi chiar oferiți aripi cursanților. Sunteți minunate!

 

Pregătește-ți engleza pentru interviul cu orice companie aeriană la cursul English for Cabin Crew. Un curs unic în România conceput special pentru candidații care vor să își îmbunătățească nivelul de limba engleză, în care te ajutăm să comunici mai ușor, îți dezvoltăm vocabularul și tehnicile de public speaking, exersăm probele interviului și îți pregătim un CV perfect. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.