Roxana, stewardesă Wizz Air: “Sinceritatea și naturalețea au contat cel mai mult la interviu”

Visul din copilărie al Roxanei a devenit realitate de curând. Și-a primit aripile mult dorite și va îmbrăca uniforma roz a companiei Wizz Air. Deși nu avea experiență în câmpul muncii, recrutorii i-au văzut potențialul și dorința de a avea o carieră printre nori și astfel au decis că Roxana este candidatul potrivit la locul potrivit, chiar de la primul ei interviu cu o companie aeriană. Iată care au fost pașii ei spre nori:

Cine este Roxana și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai buna?

Cu siguranță aș descrie-o ca pe o persoană sinceră, care respectă fiecare om din jurul ei, o persoană ambițioasă care mereu muncește pentru ceea ce își dorește să obțină și care pune suflet în absolut tot ceea ce face.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Am început să visez la o carieră printre nori încă din copilarie. Mereu m-am văzut făcând asta și nu am renunțat nicio secundă la acest vis al meu, care acum a devenit realitate. Încă din școala generală, când cineva îmi punea foarte des întâlnita întrebare “Ce vrei să te faci când o să fii mare?” eu răspundeam fără să stau pe gânduri că îmi doresc să devin stewardesă. Am aflat de acest job de la sora mea mai mare, care pe atunci voia și ea să urmeze această cariera. Pe măsură ce înaintam în vârstă, această dorință a mea se intensifica tot mai mult. Momentul cheie, aș putea spune, a fost cel în care am călătorit pentru prima dată cu avionul, în jurul vârstei de 15 ani. Atunci am fost mai sigură ca niciodată că îmi doresc să urmez o carieră printre nori și singurul lucru care mă ținea departe de realizarea acestui vis era împlinirea vârstei de 18 ani.

roxana stefoni wizz air 4 Roxana, stewardesă Wizz Air: Sinceritatea și naturalețea au contat cel mai mult la interviu

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Cu siguranță nu există vreun articol al site- ului “Vreau să fiu Stewardesă ” pe care să nu-l fi citit. Mereu am încercat să mă informez cât mai mult și să învăț cât mai multe despre această meserie, din diverse surse. Iar după înscrierea la facultate, îmi mai rămăsese doar să particip la un curs organizat de voi, curs la care îmi doream de foarte mult timp să particip și am și făcut acest lucru, în octombrie 2018.
roxana stefoni wizz air 1 Roxana, stewardesă Wizz Air: Sinceritatea și naturalețea au contat cel mai mult la interviu

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la interviu experiența din CV?

Fiind abia în primul an de facultate, experiența mea din CV este aproape inexistentă. Nu am avut un job până acum, dar cred că au contat voluntariatele la care am participat. Recrutorii au insistat pe activitățile pe care le făceam în cadrul acestora, punându-mi diverse întrebări despre acestea. De asemenea, cred că facultatea pe care o urmez a creat un plus, deoarece specializarea pe care o studiez este “Limbi Moderne Aplicate”, mai exact Engleza-Germana și cred că această meserie este în mare parte despre cunoașterea a cât mai multor limbi străine.
roxana stefoni wizz air 2 Roxana, stewardesă Wizz Air: Sinceritatea și naturalețea au contat cel mai mult la interviu
La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

Pentru mine, primul interviu a fost și cel norocos. Și cred că acest lucru se datorează în special faptului că am mers la interviu atunci când m-am simțit pe deplin pregatită, zâmbitoare și cu o foarte mare încredere că voi reuși.

Cum a decurs interviul Wizz Air ? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Ziua interviului a fost una extrem de dificilă, dar frumoasă în același timp. La ora 9 am ajuns la Hotel Timișoara, acolo unde avea să se țină interviul. Am intrat în sală pentru a lua formularele pe care urma să le completăm, i-am cunoscut pe recrutori și apoi ne-am așteptat rândul pentru a intra la prezentarea personală. La interviu am participat în jur de 50 de persoane. Chiar dacă până în acel moment reușisem să-mi înving emoțiile, pe masură ce se apropia momentul să susțin prima probă, emoțiile nu întârziau să apară. Prima probă mi s-a părut destul de ușoară. Recrutorii au ales să-mi pună mai multe întrebări și să legăm un dialog, ceea ce mi s-a părut foarte ok. După proba de prezentare personală, am mai rămas doar 20 de persoane. A doua probă, cea de role-play, a fost cu siguranță cea mai grea pentru mine. Am avut o situație destul de dificilă încă de la început și pe măsură ce credeam că am găsit soluția potrivită, recrutorul care juca rolul pasagerului, a avut grijă să introducă noi detalii care să o facă și mai dificilă. Am încercat în fiecare secundă să-mi păstrez calmul și să găsesc puterea de a zâmbi, fapt care, cred eu, a contat foarte mult. Am trecut și de această probă, după care avea să urmeze proba de grup. Pentru proba de grup am mai ramas doar 12 persoane, fiind împărțiți în grupuri de câte 4. Această probă mi s-a părut relativ ușoară, dar cred că acest lucru se datorează faptului că am reușit, împreună cu celelalte fete din echipă, să comunicăm foarte bine și să găsim o singură soluție, pe care o consideram noi cea mai potrivită. După această probă, am mai rămas doar 10 persoane pentru interviul final. Ultima probă cu siguranță mi-a plăcut cel mai mult. Am legat o conversație cu recrutorii, care mi-au pus întrebări pe baza CV-ului și multe alte întrebări, cum ar fi: “De ce alegi compania noastra”

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred că sinceritatea și naturalețea au contat cel mai mult. Nu am încercat nicio secundă să fiu diferită de ceea ce sunt cu adevărat. Am răspuns întrebărilor fără să stau prea mult pe gânduri și mereu am vorbit cu multă dragoste și pasiune despre acest job și tot ceea ce presupune el.

Când ai primit vestea cea bună și când vei începe să zbori ?

La fix o săptămână de la interviu, mi-a fost confirmată poziția de Standby în cadrul companiei. Am înțeles între timp că aceasta e o veste bună și că așa procedează cei de la Wizz Air. După câteva zile de la acel e-mail, am primit Golden Call-ul, prin care am primit vestea că aceasta poziție va fi activată și că urmează să încep training-ul o lună mai târziu, mai exact în luna martie.
roxana stefoni wizz air 3 Roxana, stewardesă Wizz Air: Sinceritatea și naturalețea au contat cel mai mult la interviu

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în 2018 la Timisoara. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerul?

Chiar dacă de-a lungul timpului am încercat să mă informez cât mai mult despre aceasta meserie și să adun cât mai multe informații, acestea nu echivalează cu toate lucrurile pe care le-am învățat în doar două zile de curs.

Încă de când am pășit pe ușă, am fost primită cu un zâmbet larg și cu foarte multă căldură de către doamna Rucsandra Mihai, trainerul nostru. Pe parcursul celor două zile, am exersat toate probele prin care treci la interviu, mi s-a spus unde mai trebuie să lucrez și am primit toate instrucțiunile pentru a face asta cât mai bine. Am primit încrederea de care aveam nevoie și astfel m-am simțit pregătită să particip la interviu.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Să nu renunțe niciodată să-și urmeze visul, deoarece cu muncă și perseverență pot face absolut orice iși doresc. Și de asemenea, să urmeze un curs marca Vreau să fiu Stewardesă. Este o experiență extraordinară și cu siguranță vor primi toate informațiile de care au nevoie pentru a reuși.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.