“I was born to fly!” Roxana, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz Air

Așa cum ea însăși se descrie, Roxana este o fată muncitoare și ambițioasă. Aceste două mari calități au ajutat-o să nu se dea bătută după 2 interviuri nereușite, al treilea fiind cel câștigător. Ne bucurăm că și noi, echipa Vreau să fiu Stewardesă, am putut contribui la împlinirea visului de a zbura al Roxanei. În mai 2019, i-am oferit Roxanei o bursă Vreau să fiu Stewardesă care i-a oferit acces gratuit la cursul English for Cabin Crew.

Cine este Roxana și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena sa cea mai bună?

Roxana este o fată muncitoare și ambițioasă care știe exact ceea ce vrea, o fată care pune pasiune și suflet în tot ceea ce face. Poate e puțin cu capul în nori, dar probabil pentru că acolo îi este locul, printre nori.

%name I was born to fly! Roxana, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz Air%name I was born to fly! Roxana, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz AirCum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Nu aș putea să spun că acesta a fost visul meu de când eram mică. Țin minte că aveam vreo 16 ani și lucram ca promoter. Aveam o colegă care făcea un curs de însoțitor de zbor și ea mi-a povestit despre acest job, mi-a arătat poze din timpul cursului și cred că pasiunea ei m-a molipsit și pe mine. În facultate am realizat că eu nu sunt făcută să am un job normal de la 9 la 17, am realizat că am nevoie de ceva diferit, iar uite așa am decis să fac pasul cel mare pentru o carieră printre nori. I was born to fly!

Roxana Wizz Air I was born to fly! Roxana, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz Air
Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

În primul rând, am început să activez ca hostess la evenimente unde aveam de interacționat cu mulți oameni, cu colegi, cu superiori, iar așa am învățat cum să vorbesc, cum să mă prezint, cum să acționez în diferite situații. Consider că această experiență m-a ajutat să îmi dau seama că vreau să fac asta, doar că la un nivel superior. Acest job este destul de asemanător celui de Cabin Crew și m-am folosit de aceste experiențe la maxim. Pe lângă asta, în primăvară am aplicat pentru o bursă la cursul de engleză organizat de Vreau să fiu Stewardesă și, ce să vezi, am fost norocoasa care a primit bursa!

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Am participat la 3 interviuri, ultimul fiind cel norocos. Recunosc, nu a fost ușor să trec peste cele două interviuri nereușite, însă am avut alături de mine familia și prietenii care m-au susținut și au fost lângă mine

Cum a decurs interviul Wizz Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Pentru mine, totul a decurs foarte natural, cu toate că a fost o zi foarte lungă și obositoare. Am ajuns în locul unde avea să se țină interviul pe la ora 8 dimineața și am plecat la 9 seara. Din punctul meu de vedere, cea mai dificilă probă a fost prima deoarece eram peste 110 candidați și din aceștia trebuia să te remarci într-un fel exemplar pentru a avea șansa să treci mai departe. După prima probă, am rămas aprox. 35 de candidați, iar pe măsură ce înaintam în procesul de recrutare, rămâneam tot mai puțini. Concurența este foarte mare și trebuie să fii foarte bine pregătit pentru a reuși. Emoțiile le-am stăpânit foarte bine aș spune eu, având experiența interviurilor anterioare, deoarece aveam încredere în mine că voi ajunge până la final și așa a și fost.

roxana wizz air 1 I was born to fly! Roxana, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz AirDe ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred că a contat foarte mult faptul că am fost naturală, am zâmbit non-stop și am fost foarte pozitivă. Nu am încercat să impresionez, totuși am făcut-o. Țin minte că la prima probă una dintre recrutoare a observat că sunt balerină fără să se uite peste CV-ul meu, atunci am știut că s-a stabilit o chimie între noi. Cea mai importantă calitate pe care cred eu că o caută un recrutor este empatia și răbdarea.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?

La curs am înțeles cel mai bine ce presupune această meserie de însoțitor de zbor, am simulat foarte multe probe și situații și așa am reușit să ne pregătim bine într-un timp foarte scurt. Interviul a decurs exact așa cum l-a descris Anca, deci mereu anticipam următoarea fază. Trainerii sunt niște oameni extraordinari cu o experiență foarte frumoasă în domeniul aviației și nu știu de la cine altcineva ai putea să primești un feedback mai bun decât de la ei.

roxana wizz air 4 I was born to fly! Roxana, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz AirCe sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitor de bord?

Să fie destul de curajoși să treacă dincolo de zona lor de confort, să iși depășească limitele, să aibă multă răbdare și perseverență. Să își urmeze visul, oricere ar fi acela, să creadă în forțele proprii deoarece lumea aviației este una fascinantă de care te îndrăgostești iremediabil.

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Am mai spus, faceți o treabă excelentă atât la cursuri cât și în mediul online. Am văzut la interviuri oameni pregătiți și informați foarte bine doar din articolele voastre. Vă doresc mult succes pe viitor și vă mulțumesc în numele lor pentru tot ce faceți pentru noi! 

 

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

1. Cursul English for Cabin Crew se adresează tuturor persoanelor care au nevoie să își perfecționeze nivelul de limba engleză înainte de a aplica pentru jobul de însoțitor de bord. Este un curs intensiv, durează 3 zile și se concentrează pe dezvoltarea vocabularului și a abilităților de vorbit în public. De asemenea, la curs exersezi probe de interviu, înveți vocabular de specialitate și treci prin teste scrise de engleză exact ca cele de la interviu. Detalii și înscrieri aici.

1. Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

2. Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.