Un vis roz împlinit: Povestea Renatei, viitoare stewardesă Wizz Air

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă de la Cluj sunt mereu un prilej de bucurie pentru echipa noastră, căci am fost întâmpinate de fiecare dată cu mult entuziasm și voie bună. La ultimul curs Vreau să fiu Stewardesă din Cluj am cunoscut-o pe Renata, un om cald și deschis, extrem de entuziast despre tot ce ține de lumea aviației. La curs, mi-am dat seama că Renata este deja un candidat pregătit, își făcuse temele de-acasă și știa extrem de bine care sunt atuurile unui candidat la jobul de însoțitor de bord. Atuuri pe care le-a și folosit ulterior, la un interviu Wizz Air. Renata își dorea mult să îmbrace uniforma roz și câteva luni mai târziu visul ei s-a împlinit. Iată o poveste frumoasă, cu final roz și cer senin. Vă invit să o cunoșteți pe Renata!

Când te-ai gȃndit prima oară că vrei să fii stewardesă şi ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Mi-am dorit mereu o carieră în aviație, însă am hotarȃt să iau totul pas cu pas și să termin întâi o facultate. După această etapă am început să mă documentez tot mai mult despre acest job și cu fiecare zi care trecea începusem să mi-l doresc și mai tare. Ce m-a determinat cel mai mult să fac această alegere a fost plăcerea de a lucra cu oamenii și pasiunea mea pentru aviație, pasiune dobȃndită încă de cȃnd eram copil.

Primul meu zbor a fost cȃnd aveam 10 ani și încă de pe atunci începusem să admir însoțitorii de bord pentru munca pe care o depun și pentru experiența oferită pe zboruri. Era visul meu dintotdeauna și l-am urmat, aplicȃnd la Wizz Air.

Ce job ai în prezent? Ȋn ce măsură crezi că experienţa ta de pȃnă acum a contat în procesul de selecție?

Ultimul job a fost în cadrul programului pentru studenți Work&Travel pe perioada a două veri petrecute în SUA unde am lucrat la un supermarket. Lucrȃnd cu oamenii zilnic, m-a ajutat să îmi dezovolt partea de customer service, dar și munca în echipă, mai ales că aveam colegi veniți din toate colțurile lumii.

De ce ai ales Wizz Air?

Wizz Air este o companie aeriană care se extinde în fiecare an, iar acest lucru mi-ar oferi șanse de dezvoltare în cadrul acesteia, permițȃndu-mi în același timp să lucrez într-un mediu tȃnăr și prietenos. Mai mult decȃt atȃt, Wizz Air îmi oferă posibilitatea de a zbura din orașul meu, putȃndu-mă bucura de familie şi prieteni odata ce am terminat zborul.

Ce paşi ai urmat în drumul spre nori? Cum te-ai pregătit pentru acest job frumos?

Dupa terminarea facultăţii am început să mă documentez online despre acest job pe care, de altfel, mi l-am dorit încă din liceu. Veţi rȃde, însă primul lucru pe care l-am căutat pe internet a fost chiar “vreau să fiu stewardesă” în speranţa că voi găsi un forum după aceste cuvinte unde eram sigură că voi putea citi destule despre acest job foarte căutat. Aşa v-am găsit pe voi, iar în scurt timp am văzut că urma să ţinteţi un curs la Cluj-Napoca. Nu am stat pe gȃnduri şi m-am înscris.

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ţi s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacţionat cu trainerii şi cu ceilalţi membri din echipa noastră?

Despre cursul vostru am aflat în primăvara anului acesta şi aşteptam cu nerăbdare să particip pentru a afla cȃt mai multe despre interviul la compania Wizz Air. Cursul de 2 zile ţinut de voi la Cluj m-a ajutat enorm de mult să înteleg ce înseamnă acest job, plusurile şi minusurile acestuia, la ce să mă aştept la interviu, dar şi să am mai multă încredere în mine. Alături de voi am avut ocazia să exersez toate probele pe care le-am avut şi la interviu, iar acest lucru a contat foarte mult.

A fost un curs intensiv, în care am acumulat multe informaţii într-un timp relativ scurt, dar şi unul minunat, în care interacţiunea cu întreaga echipă şi cu ceilalţi participanti a fost foarte bună.

renata stewardesa wizz vreau sa fiu stewardesa 1024x810 Un vis roz împlinit: Povestea Renatei, viitoare stewardesă Wizz Air

La câte interviuri ai participat pȃnă să îţi primeşti aripile? Ce ai învăţat din fiecare experienţă de interviu?

Am participat la două interviuri Wizz Air, al doilea fiind cu noroc. Din păcate la primul interviu nu am reuşit să trec de prima probă, cea de prezentare personală, dar nu m-am descurajat şi la o lună după am participat la cel de-al doilea interviu. A fost o zi lungă, încarcată, plină de emoţii. Cu siguranţă emoţiile au făcut diferenţa dintre cele două interviuri. Cȃnd am aplicat a doua oară m-am dus mult mai relaxată, cu zȃmbetul pe buze şi cu o energie pozitivă.

Cum a decurs interviul tău cu Wizz Air, care ţi s-a părut cea mai grea probă?

Interviul a fost unul de tip Open Day, unde am fost aproximativ 80 de persoane. Am fost cu toţii invitaţi într-o sală unde ni s-a comunicat cum vor decurge probele în ziua respectivă.

La prima probă am intrat prima, fiindcă deja mă copleşiseră emoţiile. Această probă este, cred eu, una dintre cele mai importante, reprezintă momentul în care tu, ca aplicant, ai şansa să dai tot ce ai mai bun din tine şi să faci o bună primă impresie.

Cu toate astea, de cea de-a doua probă mi-a fost cel mai groază. Este proba de role play în care recrutorul se dă drept pasager. Ȋn cadrul acestei probe am fost invitată în sală din nou, unde am extras un bileţel cu o situaţie în care un însoţitor de bord s-ar putea regăsi pe zbor. Era vorba despre un pasager deranjat de faptul că un copil de pe scaunul din spate îi loveşte scaunul încontinuu. Știam că recrutorii nu se vor lăsa uşor şi aşa a şi fost, dar în final am reusit să vin cu o soluţie bună.

Cea de-a treia probă este proba de grup, care mi s-a părut cea mai uşoară şi asta datorită faptului că am învăţat la cursul vostru cum să mă comport și cum să comunic cu ceilalţi candidaţi.

După proba de grup a urmat un CV drop, iar una dintre recrutoare a ieşit din nou cu lista cu cei care mergeau mai departe. Am fost foarte fericită că mă aflam printre ei şi nu îmi venea să cred că ajunsesem la ultima probă, cea de final interview. La interviul final, care a durat cam 10 minute de persoană, am rămas 13 persoane, iar întrebările au fost în mare parte pe baza CV-ului.

renata stewardesa wizz vreau sa fiu stewardesa 2 929x1024 Un vis roz împlinit: Povestea Renatei, viitoare stewardesă Wizz Air

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Cel mai mult a contat determinarea mea de a obţine acest job mult visat şi cu siguranţă recrutorii au văzut asta la mine. Pe lȃngă asta mai contează foarte mult atitudinea pozitivă, imaginea şi zȃmbetul mai ales. Ȋmi aduc aminte şi acum că am avut extrem de mari emoţii, dar cu toate astea am reuşit să îmi păstrez zȃmbetul pe buze toată ziua.

Ce sfat ai oferi unui candidat, avȃnd în vedere experienţa ta de la interviuri?

I-aş spune să nu renunţe la visul său orice ar fi, să aiba încredere în el însuşi, să nu-i fie frică să încerce ceva nou şi nu în ultimul rȃnd, să participe la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă.

IMG 6612 1024x768 Un vis roz împlinit: Povestea Renatei, viitoare stewardesă Wizz Air

IMG 6615 1024x767 Un vis roz împlinit: Povestea Renatei, viitoare stewardesă Wizz Air

IMG 6624 908x1024 Un vis roz împlinit: Povestea Renatei, viitoare stewardesă Wizz Air

Un gând de final pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 

Cu ocazia asta vă mulţumesc încă o dată pentru sfaturi şi pentru cursul minunat ţinut la Cluj. Continuaţi să faceti asta şi veţi face mulţi oameni fericiţi. Keep up the good work! 🙂

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Un vis roz împlinit: Povestea Renatei, viitoare stewardesă Wizz Air

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

3 comments

 • Giulia octombrie 24, 2017   Reply →

  Bună!
  Renata, aș vrea să te întreb cat a durat pentru tine perioada de stand-by?
  Pentru că eu am dat un astfel de interviu in iulie și sunt pe stand-by încă de atunci…

  • Renata octombrie 25, 2017   Reply →

   Salut, Giulia.
   Sunt si eu inca in stand by din august…
   Lasa-mi daca vrei o adresa de email sa putem tine legatura. Multumesc

Leave a comment