Reguli pe care trebuie să le respecte o stewardesă Emirates într-o zi de muncă

Când vine vorba despre un regulament pe care trebuie să îl respecți cu strictețe, în materie de joburi pe care personal le-am avut, pot afirma fără a sta pe gânduri faptul că Emirates, în calitate de angajator, este o companie unde regulile sunt reguli. Dacă în trecut obișnuiam să întârzii 10 minute la job, să îmi prelungesc puțin pauza de masă sau să invoc o problemă medicală în cazul în care nu aveam chef să merg la serviciu, o dată cu mutarea mea în Dubai lucrurile s-au transformat complet. O să dezvolt în cele ce urmează beneficiile acestor reguli impuse de companie în pivința jobului. Personal, am considerat că regulile impuse au fost benefice datorită diversității culturale întâlnite în cadrul companiei, iar prin asta mă refer la faptul că noi, oamenii, suntem diferiți prin definiție, dar când vine vorba despre o echipă multinațională, lucrurile devin și mai complicate.

Din punct de vedere al jobului de însoțitor de bord, regula de aur este să nu întârzii niciodată pentru un zbor. Sunt acordate 15 minute în plus pentru cei care întârzie, după care nu mai poți face nimic pentru a parcurge formalitățile ulterioare. Ca să nu fii notat cu absent, în cazul în care timpul pentru check-in a expirat, te poți prezenta în sala de stand by pentru a aștepta să primești un alt zbor. În acest caz, poți opera sau nu un zbor, în funcție de necesitățile companiei. Țin să preciezez faptul că această măsură de a trece în stand by nu vă scutește de întâlnirea cu managerul care va cere explicații referitoare la întârziere și va acționa conform celor luate la cunoștință. Pe scurt, puteți fi sancționați sau nu, de la caz la caz, dar cel mai bine ar fi să nu ajungeți vreodată în această situație pentru că este destul de stânjenitor. Iată alte câteva reguli de aur în meseria de stewardesă pe care nu ai voie să le încalci atât timp cât porți uniforma companiei:

• Însoțitorii de bord nu au voie să mănânce, să bea direct din sticlă sau orice alt recipient fără a folosi un pai sau să fumeze (cu excepția locurilor special amenajate de companie).
• Este interzisă deplasarea în alte locuri decât cele dedicate jobului în timp ce porți uniforma companiei.
• Pălăria poate fi scoasă doar în cladirea Emirates sau avion, după închiderea ușilor.
• Toate accesoriile (geanta de umăr, ecusonul, cureaua, pantofii, pălăria) trebuiesc purtate împreună cu restul uniformei și niciodată separat de aceasta.
• Este interzisă dezvăluirea datelor personale (număr de telefon, adresă) pasagerilor, compania considerând acest gest ca fiind lipsit de profesionalism.
• Este interzisă folosirea telefonului mobil și a altor gadgeturi (ipod/tabletă/căști) în afara clădirii Emirates
• Bunurile oferite de către companie (uniformă și accesorii) sunt înlocuite la o anumită perioadă de timp stabilită de companie în funcție de articol, orice furt sau pierdere fiind suportate de către însoțitorii de bord.
• Prezentarea pentru zbor cu un articol lipsă atrage după sine excluderea însoțitorului de zbor de pe cursa respectivă și consemnarea incidentului în dosarul acestuia (chiar dacă orice obiect personal a fost rătăcit, furat, uitat).
• Este interzisă consumarea băuturilor alcoolice sau a substanțelor halucinogene înainte de prezentarea pentru zbor, pe durata acestuia sau în layover, în acest sens fiind realizate teste periodice inopinate.
• Orice nemulțumire legată de comportamentul pasagerilor, colegilor de echipă sau supervisorilor trebuie raportată, nu rezolvată într-o manieră proprie.
• În momentul în care o stewardesă anunță compania de faptul că este însărcinată, îî sunt suspendate zborurile, are dreptul să rămână acasă până când naște, iar după 3 luni de la naștere este obligată să se întoarcă la muncă în cazul în care dorește continuarea contractului.

Chiar dacă unele reguli par absurde sau inutile, pe parcurs se dovedesc întemeiate și asigură bunul mers al companiei, al zborurilor, pasagerii fiind cei care trebuie să simtă de fiecare dată faptul că au fost tratați de către o echipă profesionistă și nu de un singur om. Totul devine foarte simplu atât timp cât ții cont de ceea ce ai fost învățat, aplici aceste lucruri, iar acolo unde ceva nu este la locul lui, toți colegii și superiorii sunt gata să îți reamintească, să te ajute și chiar să îți arate trucuri care să îți simplifice munca. Important este doar să vrei să faci parte dintr-un întreg și să colaborezi pentru menținerea acestei unități. Împreună suntem mai puternici și mai încrezători, indiferent de domeniul în care lucrăm sau situația în care ne aflăm!

Vă îmbrățișez cu drag,

Andreea

Te pregătim să treci cu succes de interviul Emirates. Vino la cursul de pe 15 iunie și vei învăța tot ce trebuie să știi despre interviu, vei exersa fiecare probă în parte și vei primi feedback constructiv din partea trainerilor noștri. Înscrieri și detalii aici.

Andreea Julei avatar 80x80 Reguli pe care trebuie să le respecte o stewardesă Emirates într o zi de muncă

About Andreea Julei

Andreea Julei, fostă stewardesă Emirates, iubește aviația și crede că zborul este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor. Pasionată de scris, Andreea împărtășește prin intermediul articolelor scrise pe site din experiența ei de însoțitor de bord. Citește-i articolele și vei afla mai multe despre cum este să lucrezi pentru o mare companie aeriană arabă, cum e viața în Orient și ce pași poți urma ca să ajungi să lucrezi printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.