Viața la Emirates: Reguli de conviețuire în locuința oferită de companie

Reguli. Un cuvânt plin de încărcătură juridică dacă ma pot explima în acest mod, sau dacă sună prea oficial, un termen dificil de înțeles, luat ca atare și ulterior respectat. Viața de stewardesă la compania Emirates despre care vorbim astăzi, presupune respectarea unor seturi de reguli de la care te poți abate mai mult sau mai puțin în cazul în care îți poți asuma responsabilitatea consecințelor. Într-un articol anterior am enumerat câteva reguli cu privire la job în sine, la momentul în care practic muncești sau ești în drum spre muncă, iar astăzi am decis că poate ar trebui să aflați mai multe informații despre viața în Dubai și regulile de conviețuire în locuința oferită de companie.

Pe toată durata contractului, există persoane care se ocupă în permanență de șederea și acomodarea noilor însoțitori de bord, iar orice nemulțumire legată de colega/colegele de apartament sau orice alt aspect ce ține de locuință, le poate fi comunicat pentru a lua măsurile necesare. În funcție de norocul fiecăruia, poți nimeri într-un apartament central (așa cum a fost și cazul meu. Am locuit în Up Tower, foarte aproape de Dubai Mall) sau într-unul mai departe de centru, cu mențiunea că acelea mai îndepărtate sunt mai noi și mai spațioase.

IMG 6182 e1500893613365 768x1024 Viața la Emirates: Reguli de conviețuire în locuința oferită de companie

IMG 6179 e1500893166735 768x1024 Viața la Emirates: Reguli de conviețuire în locuința oferită de companie

IMG 6183 e1500893419131 768x1024 Viața la Emirates: Reguli de conviețuire în locuința oferită de companie

În ceea ce privește colegele de apartament, acestea pot fi două sau în cazuri fericite un singură, de orice naționalitate. Personal, am avut două colege foarte draguțe: Natalia, 28 de ani, din Lituania și Lukpud, 22 de ani, din Thailanda. Recunosc faptul că inițial am fost reticentă în privința lor pentru că nu știam cum să le abordez sau cum să ma apropii, dar pe parcurs am legat o prietenie, ne-am ajutat, iar mare parte din timpul liber l-am petrecut împreună.

FullSizeRender 2 768x1024 Viața la Emirates: Reguli de conviețuire în locuința oferită de companie

Natalia (stânga), Lukpud (dreapta)
FullSizeRender 3 225x300 Viața la Emirates: Reguli de conviețuire în locuința oferită de companie

În ceea ce privește regulile de conviețuire în apartamentul oferit de companie, acestea sunt destul de flexibile și țin mai mult de buna creștere a fiecăruia, a celor 7 ani de acasă. Precizez faptul că nu există o anumită oră la care trebuie să te întorci acasă, însă vizitatorii care nu sunt însoțitori de bord ai aceleiași companii trebuie să părăsească locuința până la ora 1 A.M. Poți vizita și petrece timp nelimitat la orice alt coleg/colegă, membră a companiei indiferent dacă aparțin sau nu aceleiași clădiri, iar transportul asigurat de către companie poate fi folosit nelimitat, la orice oră, pe rutele stabilite de către companie.

Referitor la vizitele primite din partea familiei sau a prietenilor, menționez faptul că poți primi pe oricine în apartament (maxim două personae și un minor, iar totalul vizitelor să nu depășească 30 de zile într-un an) după următorul proces: se completează o cerere pentru vizită în două formulare în care trebuie să menționezi numărul (poate fi maxim 3 pe aceeși perioadă) și numele persoanelor care te vor vizita, perioada șederii și relația pe care o ai cu acestea (toate persoanele de sex masculin vor fi întotdeauna “cousin”, cu excepția tatălui și asta pentru că Emiratele Arabe și cultura arabă nu încurajează conviețuirea sau relațiile în afara căsătoriei).

Această cerere trebuie semnată de către colega/colegele de camera, apoi depusă la recepția clădirii, iar apoi va fi analizată și vei primi un răspuns afirmativ sau negative. Pentru a evita situațiile neplăcute, sfatul meu este ca depunerea să se facă cu cel puțin două săptămâni înainte e data la care așteptați musafirii pentru a nu va lovi de un refuz din partea companiei.

Revenind la capitolul “don’t”, trebuie să precizez:
• Este interzisă pătrunderea sau folosirea camerelor sau băilor colegilor de apartament fără acordul acestora, motiv pentru care există cate o cheie pentru fiecare ușă.
• Este interzisă deteriorarea mobilierului și obictelor electrocasnice aflate în interiorul apartamentului, precum și schimbarea culorii pereților, găurirea acestora sau adăugarea altor piese ce impun modificarea structurii locuinței.
• Este interzisă aruncarea sau depozitarea obiectelor primite pe inventar în momentul preluării apartamentului.
• Persoanele care doresc să consume sau să dețină alcool în interiorul locuinței au nevoie de un permis special care se poate obține în urma depunerii unor documente.
• Locuința trebuie să fie în permanență curată și îngrijită, modul de realizare a acestei cerințe fiind procesat de fiecare persoană în parte prin stabilirea unui program sau angajarea unei firme de profil.

În speranța că am făcut puțină lumină pentru cei dintre voi care își doreau să afle mai multe despre acomodare, cazare, reguli de urmat, vă îmbrățisez cu drag și aștept orice întrebare legată de acest subiect sau oricare altul. Îmi doresc din suflet să fiți liniștiți în privința detaliilor leagte de job și să luați cea mai bună decizie pentru un viitor strălucit. Vă pup

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.

6 Comments
 • Delia
  Posted at 21:25h, 30 august Răspunde

  Cazarea este oferită de către cei de la companie? Tu nu trebuie să plătești ?

  • Andreea Julei
   Andreea Julei
   Posted at 21:26h, 01 septembrie Răspunde

   Buna Delia,
   Într-adevar compania Emirates ofera cazare, respectiv transport gratuit si de asemenea suporta plata utilitatilor (apa, gaz, electricitate), iar din cunostintele mele acelasi lucru este valabil si pentru companiile Quatar si Etihad. Singurele cheltuieli sunt legate de ceea ce tu iti doresti in plus (internet, cablu tv). Te pupam

 • Ruxandra
  Posted at 20:05h, 09 februarie Răspunde

  In cazul in care esti casatorita, poti locui doar cu sotul tau? Multumesc!

  • Andreea Julei
   Andreea Julei
   Posted at 16:51h, 12 februarie Răspunde

   Buna Ruxandra,
   In apartamentul oferit de catre companie poti locui doar cu alte colege stewardese, dar in afara lui poti locui cu sotul tau.Se face o cerere speciala pentru mutare in afara locuintei respective si vei primi o suma de bani pentru asta. Te pupam!

 • Georgia
  Posted at 18:41h, 12 septembrie Răspunde

  Buna!se cere o varsta maxima pt a putea lucra ca stewardesa?o anumita inaltime?sa stii sa inoti obbligatoriu?sa nu ai tatuaje? Te intreb din auzite ms

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.