Cum se desfășoară interviul la Ryanair

La recrutarea Ryanair din aprilie a fost recrutată Silvia P., absolventa Cursului pregătitor pentru interviul la o companie aeriană – ediţia din februrie. Pentru că Ryanair recrutează din nou la Bucureşti, Silvia ne-a povestit experienţa ei.

Cum a decurs interviul la Ryanair?

La evenimentul de recrutare din aprilie s-au prezentat în jur de 250 de persoane. Prima probă a interviului a constat într-un test de limba engleză împărţit în 2 capitole. În primul capitol au fost 10 exerciţii de gramatică unde trebuia să alegi varianta corectă de răspuns. În cea de-a doua parte a testului de limba engleză a trebut realizat un text de o pagină în care să povestești despre modul în care soluţionezi o situaţie apărută la bordul aeronavei.

Una dintre situaţie de rezolvat de la Ryanair: Aveţi un pasager beat în avion. Explicaţi superiorului modalitatea prin care problema a fost rezolvată.

După această probă a urmat o prezentare a companiei şi apoi interviul final. La această probă au fost fata în faţă un candidat şi un recrutor şi a durat aproximativ 15 de minute. Candidatului i s-au adresa un set de întrebări de tipul:

 • Porţi ochelari?
 • Ştii să înoţi?
 • Ai vreun tatuaj?
 • Dacă vei fi acceptat îţi permiţi să te întreți singur pe timpul trainingului?
 • + întrebări legate de CV (despre funcţiile pe care le-ai ocupat, responsabilități, experienţă)
 • La această probă recrutorul poate citi un text şi poate adresa candidatului câteva întrebări legate de acel text.
 • Întrebări legate despre modul în care ai rezolva anumite situaţii conflictuale.

 

silvia popa Rynair Cum se desfășoară interviul la Ryanair

 

Confirmarea lor vine în cel târziu 10 zile de la susţinerea interviului.

Ce se întâmplă după ce ai fost acceptat?

După ce ai primit confirmarea lor că ai fost acceptat pentru postul de însoţitor de bord la Ryanair, urmează să plăteşti o taxă de 500 euro pentru confirmarea participării la training-ul pentru pregătirea însoţitorilor de bord, ce durează 6 săptămâni.

Apoi alegi dacă vei plăti taxa cursurilor anticipat sau eşalonat şi îţi pregăteşti dosarul cu documentele solicitate de companie (cazier, card de sănătate şi o mulţime de informaţii privind activitatea exactă din ultimii zece ani).
Ți se comunică data la care încep cursurile și orașele în care acestea se țin.

Silvia a plecat în mai puţin de o săptămână de la confirmarea primită și a putut alege să urmeze cursurile în Salonic, Grecia sau în Bratislava, Slovacia.

silvia popa Cum se desfășoară interviul la Ryanair

Silvia alaturi de colegele sale

Costuri

Plăteşti o taxă de 500 euro pentru confirmarea participării la training.

Dacă optezi pentru plata anticipată, cele 6 săptămâni de training costă 1749 euro.

Dacă optezi pentru eşalonarea plăţii, timp de 6 luni ţi se vor opri din salariu câte 300 euro, iar în a şaptea lună, 549 euro.

În cazul în care în aeronavă răman locuri libere, cursantul poate zbura fară să achite contravaloarea biletului de avion. În cazul Silviei, avionul era plin așa că a zburat cu o altă companie și a suportat și costul transportului către Atena ( Biletul pâna la Atena a costat 230 euro, iar de la Atena a zburat gratuit cu Ryanair către Salonic).

Toate celelalte costuri (cazare, masă) nu sunt acoperite de către companie.

După acest training vei fi angajat cu un contract de 3 ani şi vei locui într-unul din oraşele unde Ryanair are bază.

Silvia locuiește în prezent la Londra şi zboara de pe aeroportul din Stansted.

Pentru că ne dorim ca înainte de a participa la o recrutare, să știi cât mai multe lucruri despre compania angajatoare, ți-am pregătit o analiză completa despre Ryanair – vei afla toate costurile pe care le ai dacă te angajezi la ei, ce presupune trainingul, salariu, baza unde vei lucra, posibilități de avansare si beneficii. Citeste aici întreaga analiză.

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, înscrie-te la cursul pregatitor marca Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv, exersarea probelor de la interviu, CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Georgiana Ene avatar 80x80 Cum se desfășoară interviul la Ryanair

About Georgiana Ene

Georgiana este co-fondator al proiectului Vreau să fiu Stewardesă, coordonează organizarea cursurilor și evenimentelor și are în grijă imaginea și buna funcționare a site-ului. Are o experiență de peste 10 ani în jurnalism, marketing și comunicare.

You may also like

4 comments

 • mincu derya iulie 29, 2014   Reply →

  Nu este adevarat ca, cazare si masa sunt platite de ei. La curs, cazarea are un cost de 700 € si cuprinde numai pranzul. Si eu am fost la un recruitment day in Bologna (Italia) si in testul meu, trebuia sa promovez pasagerilor, un parc de distractii si sa ii anunt ca biletele erau disponibile la bord.

 • irrelevant. august 25, 2014   Reply →

  saraca…stansted..

 • elly septembrie 9, 2014   Reply →

  de ce saraca ? ce e rau cu Stansted ?

 • Catalin august 17, 2015   Reply →

  Deci sa inteleg ca daca esti dobitoc si le platesti cursurile in avans iar ei dupa training iti zic: Ne pare rau dar nu ne place mecla ta ! Ei se aleg cu 2000 de euro iar tu te alegi cu o mare sula… unde vrei tu, ca deh, macar atat sa iti ofere si ei. Asta mi se pare mizerabil sincer. Adica imi ceri niste bani pe motivul” Noi ne pierdem bani cu tine”. Dar eu nu pierd bani si timp cu ei ? 500 de euro mi se pare exagerat de mult. Bataie de joc…

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.