Cum se desfășoară interviul la Ryanair

La recrutarea Ryanair din aprilie 2014 a fost recrutată Silvia Popa., absolventa Cursului pregătitor pentru interviul la o companie aeriană – ediţia din februrie. Pentru că Ryanair recrutează din nou la Bucureşti, Silvia ne-a povestit experienţa ei.

Cum a decurs interviul la Ryanair?

La evenimentul de recrutare din aprilie s-au prezentat în jur de 250 de persoane. Prima probă a interviului a constat într-un test de limba engleză împărţit în 2 capitole. În primul capitol au fost 10 exerciţii de gramatică unde trebuia să alegi varianta corectă de răspuns. În cea de-a doua parte a testului de limba engleză a trebut realizat un text de o pagină în care să povestești despre modul în care soluţionezi o situaţie apărută la bordul aeronavei.

Una dintre situaţie de rezolvat de la Ryanair: Aveţi un pasager beat în avion. Explicaţi superiorului modalitatea prin care problema a fost rezolvată.

După această probă a urmat o prezentare a companiei şi apoi interviul final. La această probă au fost fata în faţă un candidat şi un recrutor şi a durat aproximativ 15 de minute. Candidatului i s-au adresa un set de întrebări de tipul:

 • Porţi ochelari?
 • Ştii să înoţi?
 • Ai vreun tatuaj?
 • Dacă vei fi acceptat îţi permiţi să te întreți singur pe timpul trainingului?
 • + întrebări legate de CV (despre funcţiile pe care le-ai ocupat, responsabilități, experienţă)
 • La această probă recrutorul poate citi un text şi poate adresa candidatului câteva întrebări legate de acel text.
 • Întrebări legate despre modul în care ai rezolva anumite situaţii conflictuale.

 

silvia popa Rynair Cum se desfășoară interviul la Ryanair

 

Confirmarea lor vine în cel târziu 10 zile de la susţinerea interviului.

Ce se întâmplă după ce ai fost acceptat?

După ce ai primit confirmarea lor că ai fost acceptat pentru postul de însoţitor de bord la Ryanair, urmează să îți confirmi participarea la training-ul pentru pregătirea însoţitorilor de bord, ce durează 6 săptămâni.

Ți se comunică data la care încep cursurile și orașele în care acestea se țin (de obicei fie în Italia la Bergamo, fie în Germania, la Frankfurt)

silvia popa Cum se desfășoară interviul la Ryanair

Silvia alaturi de colegele sale

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, înscrie-te la cursul pregatitor marca Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv, exersarea probelor de la interviu, CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici.

9 Comments
 • mincu derya
  Posted at 10:52h, 29 iulie Răspunde

  Nu este adevarat ca, cazare si masa sunt platite de ei. La curs, cazarea are un cost de 700 € si cuprinde numai pranzul. Si eu am fost la un recruitment day in Bologna (Italia) si in testul meu, trebuia sa promovez pasagerilor, un parc de distractii si sa ii anunt ca biletele erau disponibile la bord.

 • irrelevant.
  Posted at 15:48h, 25 august Răspunde

  saraca…stansted..

 • elly
  Posted at 12:30h, 09 septembrie Răspunde

  de ce saraca ? ce e rau cu Stansted ?

 • Catalin
  Posted at 17:06h, 17 august Răspunde

  Deci sa inteleg ca daca esti dobitoc si le platesti cursurile in avans iar ei dupa training iti zic: Ne pare rau dar nu ne place mecla ta ! Ei se aleg cu 2000 de euro iar tu te alegi cu o mare sula… unde vrei tu, ca deh, macar atat sa iti ofere si ei. Asta mi se pare mizerabil sincer. Adica imi ceri niste bani pe motivul” Noi ne pierdem bani cu tine”. Dar eu nu pierd bani si timp cu ei ? 500 de euro mi se pare exagerat de mult. Bataie de joc…

 • Ana
  Posted at 14:59h, 02 iulie Răspunde

  Buna ziua! Am inteles ca nu mai costa training course ul la RyanAir, este adevarat? Si, intrebarea mea este: daca alegi sa faci acel training course gratuit, cum te vor conditiona cei de la RyanAir dupa terminarea lui? Banuiesc ca daca ti l ofera gratuit sunt si niste conditii sau obligatii.
  De asemenea, la sfarsitul cursului oferit de ei, diploma pe care o primesti are aceeasi semnificatie cu diploma pe care o primesti dupa un curs facut la o scoala de stewardese?

  • Rucsandra Mihai
   Rucsandra Mihai
   Posted at 12:47h, 09 iulie Răspunde

   Bună Ana,

   În primul rând, trainingul de care vorbești tu este oferit de compania Ryanair doar după ce ai trecut cu succes de interviul la această companie. În urma acestui interviu vei fi angajată la această companie pe o perioadă determinată, urmând ca la terminarea perioadei contractuale să îți prelungești contractul sau nu, în funcție de dorințele tale.
   În momentul în care ai absolvit acest training nu primești o diplomă, ci primești un atestat de zbor recunoscut la nivel european și o calificare pe tipul de avion cu care compania Ryanair desfășoară misiuni de zbor, respectiv pe avionul Boeing 737-800.
   Acest atestat este același tip de atestat de zbor pe care îl primești și după absolvirea unei școli de aviație, cu mențiunea că atestatul primit la școala de aviație costă în jur de 3000 euro cu tot cu calificarea pe tipul de avion.
   În concluzie, dacă vrei să obții un job de însoțitor de bord la compania Ryanair, va trebui să participi la unul din interviurile organizate de această companie.
   Echipa noastră te poate ajuta în acest sens, urmând unul din cursurile noastre de pregătire.
   Detalii despre cursuri găsești aici:
   https://vreausafiustewardesa.ro/cursuri-stewardesa-2/
   Mult succes!

   Rucsandra

 • Florentina Vlad
  Posted at 18:05h, 23 octombrie Răspunde

  Buna ziua! Ma puteti lamuri cu un raspuns la o intrebare? Trainingul Ryanair are probe eliminatorii? S a intamplat ca vreun ” elev dupa, de exemplu, 3 saptamanii sa fie trimis acasa pe motiv ca nu este apt pt aceasta meserie datorita ” notelor” de la teste? Multumesc!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 12:30h, 24 octombrie Răspunde

   Buna ziua Florentina,

   Trainingul nu are probe eliminatorii, ci are examenene. Tu vei invata o serie de lucruri importante pe durata trainingului, iar la sfarsit vei da examene prin care compania sa se asigure ca esti pregatita sa profesezi in aceasta meserie. Si da, poti fi trimisa acasa daca nu treci de aceste examene, pentru ca asta inseamna ca nu ai inca suficiente cunostinte ca sa fii insotitor de bord. Succes!

 • Florentina Vlad
  Posted at 15:58h, 24 octombrie Răspunde

  Multumesc pt raspuns!
  Doar ca, din cate am inteles, teste( probe, examene) ce sunt, se tin saptamanal si se dau ” note” si ca exista un barem destul de ridicat …zic eu.
  In regula! Am inteles esenta, doar ca mi se pare cam mult pt o luna si jumatate atatea capitole de retinut( multe, nu le mai stiu nr).
  Succes tuturor!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.