Întrebări frecvente despre recrutarea Qatar Airways

Pentru că în curând va avea loc o nouă recrutare Qatar Airways, am alcătuit o serie de întrebări și răspunsuri frecvente despre angajarea la această companie.

Joburile de însoțitor de bord de la Qatar Airways sunt valabile doar pentru femei sau pot participa și bărbați? 

Joburile de însoțitor de bord de la Qatar Airways sunt valabile atât pentru femei, cât și pentru și bărbați.

Cum procedez dacă nu am paşaport? 

Una dintre condițiile companiei Qatar Airways este să ai un pasaport valid (nu temporar, ci pe cinci ani). Dacă pașaportul tău încă nu a fost emis sau este în curs de emitere, poţi adaugă la dosar o copie după cartea ta de identitate, deşi acest lucru nu este indicat.

Am paşaport, dar acesta este expirat. Ce aş putea face în acest caz? 

Recomandat este să ai paşaport valid, însă poţi să adaugi la dosar o copie de pe paşaportul pe care îl ai și după cartea ta de identitate, deşi acest lucru NU este indicat.

Dacă am participat la Open Day-ul de luna trecută, dar n-am trecut de selecția CV-urilor, mă pot prezenta și acum?

Da. La Qatar Airways s-a scos regula celor 6 luni pentru candidații care aplică din nou, așa că te poți prezenta fară probleme la recrutarea de tip Open Day organizată în decembrie.

Cu ce documente trebuie să mă prezint la interviul Qatar Airways?

 • CV în limba engleză
 • copie dupa pașaport (doar pagina cu poza)
 • fotografie tip pașaport
 • fotografie plan amplu
 • copie după ultima diplomă de studii

Diploma de studii trebuie tradusă în limba engleză?

Diploma de studii NU trebuie tradusă în limba engleză și nu trebuie legalizată.

Cât timp durează recrutarea?

Prima zi a evenimentul de recrutare va fi una de tip Open Day. Aceasta începe la ora 9 și durează cel puțin până la ora 17. La Open Day primești invitatia pe loc sau ești sunat în cursul aceleiași zile pentru a fi invitat la evenimentul Assessment Day din ziua următoare. Recrutarea Assesment Day începe dimineața, în jur de 7.30 și poate ține până pe la 9 seara, în funcție de numărul de candidați selectați. Mai multe detalii despre Open si Assessment Day poți citi în articolul Cum se desfășoară interviul de la Qatar Airways.

Dacă este o recrutare de tip Open Day trebuie să mă înregistrez online?

Participarea la evenimentul de tip Open Day NU este condiționată de înregistrarea online, însă în momentul în care vei primi invitația la Assessment Day vei fi întrebat dacă te-ai înregistrat on-line. În cazul în care nu ți-ai completat aplicația on-line ești rugat să o completezi înainte de a participa la Assessment Day.

Tatuajul sprâncenelor este permis la Qatar Airways?

La Qatar Airways nu este permis nici macar acest tip de tatuaj. Daca ai deja un astfel de tatuaj, dar este puțin vizibil, ai șanse să fii luată, însă ți se va spune să nu îl reînnoiești.

Deși nu am fost acceptat de Qatar Airways pentru poziția de însoțitor de bord, am primit invitație la un interviu pentru ground staff la ei. Este posibil să mă vadă bun pentru un post de ground staff în loc de însoțitor de bord? Mai cunoașteți situații similare?

Da, au mai fost și alte persoane care ne-au spus acest lucru. Dacă nu ești acceptat pentru jobul de însoțitor de bord, dar recrutorii cred că te potrivești pentru un job ground staff vei primi o invitație pentru acest gen de interviu. Înainte de a accepta un job de ground staff trebuie să știi că acestea nu sunt la fel plătite ca jobul de însoțitor de bord, iar pe perioada contractuală (2 ani) nu poți aplica pentru un job de cabin crew.

Echipa Vreau să fiu Stewardesă te pregătește pentru interviul Qatar Airways de la Timișoara. Te așteaptă o zi de pregatire intensivă în care ai ocazia să exersezi toate probele de la interviu, să înveți tot ce trebuie să știi despre Qatar Airways și să îți construiești un CV perfect, astfel încât în ziua interviului să te prezinți impecabil. Detalii și înscrieri aici.

Detalii despre Qatar Airways găsești și în articolele:

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Întrebări frecvente despre recrutarea Qatar Airways

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

9 comments

 • Roxana octombrie 3, 2014   Reply →

  Astazi am primit OD INVITATION de la Qatar,insa nu ma pot prezenta pe 5 octombrie la Bucuresti..Daca doresc sa ma prezint la un alt OD voi avea probleme?Va multumesc

  • Anca Dumitrescu noiembrie 21, 2014   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Roxana.

   Te poti prezenta linistita la oricare alt OD organzat de Qatar Airways.

   Multa bafta 🙂

 • Adelina noiembrie 22, 2014   Reply →

  Buna ziua ! Am aplicat on-line in 29 iunie pt subdiviziunea lor Al Maha si nu am primit invitatie, statusul este: Under Review. Nu au trecut inca 6 luni. Daca reusesc sa ajung in decembrie la FI ma pot refuza pentru asta? Ar fi mai indicat sa astept urmator OD ? Ce ma sfatuiti sa fac?

 • tania noiembrie 26, 2014   Reply →

  Exista vreo regula si pentru cicatrici? Eu am o cicatrice deasupra cotului destul de evidenta. As vrea sa stiu daca am vreo sansa. Multumesc anticipat

  • Anca Dumitrescu noiembrie 26, 2014   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Tania,

   Depinde foarte mult cat de vizibila e cicatricea. Uniforma ta este cu camasa cu maneca scurta, asa ca se va putea vedea prin uniforma. Te rog trimite-ne o poza cu ea pe adresa eu@vreauasafiustewardesa.ro, pentru a ne lamuri exact despre subiect.

   Ganduri bune,
   Anca

 • Loredana decembrie 1, 2014   Reply →

  Buna, eu am o cicatrice de aprox 2cm pe degetul inelar de la o taietura. Pot fi eliminată din aceasta cauza?

 • Andreea decembrie 4, 2014   Reply →

  Buna, m-am inscris pe site pentru evenimentul Qatar si am primit si invite. Eu am tatuaj pe spate si un semn pe mana dreapta deasupra degetului aratator. Tatuajul nu este vizibil daca port camasa, dar am citit ca la Qatar sunt interzise tatuajele. S-a schimbat ceva in acest sens? Intreb pentru ca in formularul pe care l-am completat nu exista nimic legat de acest aspect. Referitor la semnul de pe mana, acesta nu este evident, dar exista. Intrebarea mea este: credeti ca are rost sa ma prezint sambata avand in vedere aceste aspecte?
  Multumesc!

  • Anca Dumitrescu decembrie 4, 2014   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Andreea,

   Regula privind tatuajele inca exista la Qatar. Nu sunt acceptate tatuaje de niciunfel. Te sfatuiesc sa optezi pentru o alta companie aeriana cu conditii mai flexibile in aceasta privinta. Altfel, ai fi nevoita sa ti-l scoti.

   Succes!

 • Andreea decembrie 4, 2014   Reply →

  Multumesc frumos!

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.