Recrutarea Gulf Air de la București – câteva precizări importante

Ieri, pe 23 septembrie, echipa noastră anunța o recrutare de însoțitori de bord Gulf Air pe 8 octombrie la București, prin intermediul firmei de recrutare din Cipru, AVIA MRT.

Conform informațiilor pe care le avem, recrutarea urmează să fie de tip Assessment Day, iar pentru a primi o invitație trebuie să treci de un screening online – fiecare candidat trebuie să completeze un formular online, să își încarce pozele și CV-ul și să aștepte un răspuns din partea companiei, daca a fost selectat sau nu pentru interviu.

Informațiile prezentate de noi sunt reale și au fost preluate chiar de pe site-ul și pagina de Facebook a companiei de recrutare, AVIA MRT. Niciodată, echipa Vreau să fiu Stewardesă NU și-ar permite să ofere informații false cititorilor săi sau care să îi inducă în eroare, iar această afirmație este susținută de cei 3 ani de zile în care am oferit mereu cele mai avizate informații despre meseria de însoțitor de bord.

Din păcate, la doar câteva ore de la postarea știrii pe pagina noastră web și Facebook, firma de recrutare care s-a ocupat în trecut de recrutarile Gulf Air de la Cluj Napoca – RSC Consulting/Universifly, prin reprezentantul ei oficial, Steluța Racolța, a început o campanie de denigrare a acestei știri publicate de Vreau să fiu Stewardesă, susținând (fără nicio dovadă!) că știrea noastră este falsă și nu are nicio susținere în realitate. În continure, doamna Racolța face o serie de afirmații defăimătoare la adresa noastra pe diverse grupuri de Facebook, încercând astfel, în mod repetat (nu este pentru prima data când postează astfel de mesaje) să ne atace activitatea fără niciun argument valid, doar prin niște păreri personale, scrise într-o manieră total neprofesionistă și inaceptabilă pentru noi. * a se vedea print screen mai jos cu mesajul trimis direct de pe contul doamnei Steluța Racolța:

mesaj steluta racolta Recrutarea Gulf Air de la București  câteva precizări importanteEste pentru prima dată când aleg să scriu public, deschis, despre acest subiect care ne afectează de câteva luni și am dorit să o fac din datorie față de cititorii și cursanții noștri, care nu merită să citească astfel de mesaje online, care să îi inducă în eroare și care să le creeze o imagine falsă asupra noastră.

Din nefericire pentru doamna Racolța și pentru întreaga echipa RSC Consulting/Universifly, Vreau să fiu Stewardesă nu predă cursuri de machiaj, dar știu că e mai confortabil să crezi că cineva face lucruri mici, atunci când nu reușești să le concurezi poziția din piață. Nu vreau să pierd timpul inutil explicând ce presupun cursurile noastre, cei care intra zilnic pe site-ul nostru știu foarte bine, iar reușita cursanților noștri e principala noastră recomandare. Îi las cu plăcere pe ceilalți din afara contextului să creadă că facem cursuri de machiaj, e mai bine pentru ei să trăiască cu impresia asta și să nu înteleagă nimic din activitatea noastră.

Mulțumim cititorilor noștri care ne susțin și ne-au atenționat rapid cu privire la această campanie activă de defăimare. E trist să vezi cum cineva care ar trebui să susțină tot ceea ce ține de meseria de însoțitor de bord își pierde timpul cu astfel de mesaje. Hilar este însă să crezi că noi am publica astfel de știri cu scopul de a boicota alte recrutări întreprinse de această firmă de recrutare, RSC Consulting.

Stimată doamnă Steluța Racolța, credeți că în munca noastră de zi cu zi (care vă asigur, e una foarte intensă – știu, e greu să predai arta machiajului atâtor mii de cursanți și sper să îmi înțelegeți sarcasmul!) noi avem timp să inventăm știri de dragul dumneavoastră? Îmi pare rău să vă diminuez atât de mult din importanță, dar țin să vă anunț și să subliniez că nu ne interesează câtuși de puțin activitatea pe care o desfășurați și nu mi-aș pierde nicio secundă din timpul prețios în acest sens. Prefer să aloc orice minut liber cititorilor și cursanților noștri pe care să îi pot ajuta cu informații și răspunsurile utile la problemele lor. Mai mult, nu suntem singurul website care a preluat știrea despre recrutarea Gulf Air de la București. Oare credeți că ne-am aliat toți împotriva dvs., cu scopul de a vă boicota? Îmi pare rău, dar trebuie să vă dezamăgesc, lucrurile pe care le credeți sunt foarte departe de realitate.

În orice demers educativ, cum sunt și cursurile Vreau să fiu Stewardesă și cum ar trebui să fie și Universifly, exemplul personal este vital în actul de învățare și dezvoltare personală. Credeți oare că exemplul personal pe care îl oferiți prin astfel de demersuri online este unul constructiv pentru cursanții școlii dumneavoastră? N-aș vrea să vă atac în niciun fel, dar aș fi curioasă ce pot învăța ei în acest context și prin ce anume reușiți să îi inspirați să devină bravi însoțitori de bord?

Acestea fiind zise, doresc doar să vă anunț și pe cale oficială că de restul acestei probleme se va ocupa avocatul nostru, pentru că Vreau să fiu Stewardesă NU acceptă nicio secundă astfel de atacuri și acuze aduse fără nicio dovadă.

Cu considerație,

Anca Dumitrescu, co-fondator Vreau să fiu Stewardesă

sursa foto: AVIA MRT

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Recrutarea Gulf Air de la București  câteva precizări importante

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

8 comments

 • alex septembrie 24, 2016   Reply →

  Nimic frumos si greu de realizat, nu va trece fara sa atraga invidie si rautate. Anca, esti minunata!!! Mult succes si cat mai mai multi cursanti fericiti si realizati!

  • Anca Dumitrescu septembrie 24, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Îți mulțumesc frumos pentru gândurile bune și încurajări. E o perioadă mai tristă acum pentru noi, dar deasupra norilor mereu e soare 🙂

 • Răzvan Voinea septembrie 24, 2016   Reply →

  Știți cum se spune: “Vulpea care nu ajunge la struguri, zice ca sunt acri”… la mijloc este doar invidie….în plus, nu înțeleg cum ați boicota voi o recrutare flynas din septembrie anunțând o recrutare la Gulf Air în octombrie. E penibil…
  În fine, voi oricum sunteți minunate în munca și proiectele pe care le desfășurați și nu cred ar trebui sa va dea înapoi asa ceva, ci trebuie doar sa o țineți tot asa 🙂
  Răzvan

  • Anca Dumitrescu septembrie 24, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Mulțumim dragule! Din păcate nici noi nu întelegem cum o recrutare de însoțitori de bord boicotează alte evenimente de genul acesta și nici cum un site ca al nostru și-ar propune să dea astfel de informații false despre o recrutare. Avem o responsabilitate enormă față de toți cititorii noștri (și nu sunt tocmai puțini) fapt pentru care nu ne-am permite vreodată să venim cu informații false.

   Cât despre partea jignitoare a demersului UNIVERSIFLY, deloc demnă pentru o persoană publică precum doamna Steluța Racolța, de acest lucru se va ocupa avocatul nostru în instanță.

   Mulțumim încă o dată că ne ești aproape și îți trimite numai gânduri bune!

   Anca

 • Oana Ion septembrie 25, 2016   Reply →

  Cum am mai spus: unele activitati se nasc ca o afacere, ceea ce faceti voi este din pasiune 🙂 nu dati curs persoanelor rauvoitoare!! Satisfactia si recunostinta din partea cursantilor vostri sunt ceva unic ce nimeni nu va poate lua!!

 • Melinda septembrie 25, 2016   Reply →

  Stimata doamna Anca Dumitrescu,
  Singurul lucru pe care as vrea sa il scot in evidenta despre “vreau sa fiu stewardesa” este ca dupa “absolvirea” cursurilor dumneavoastra nu numai ca raman cursantii fara bani dar nici nu au licenta de zbor.promiteti sarea cu marea invatati cursantii sa isi faca cv-uri impecabile si tot felu de chestii in 2-3 zile.2-3 zile nu sunt deajuns ca niste cursanti sa devina insotitor de bord.

  • Anca Dumitrescu septembrie 25, 2016   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Melinda,

   Aș vrea să știu pe ce te bazezi când afirmi că “rămân cursanții fără bani”? Nu promitem marea cu sarea, ci exact ceea ce oferim: o pregătire intensivă pentru interviurile cu mari companii aeriene. Cursurile noastre nu îi transformă pe cursanți în însoțitori de bord, ci le conferă abilitățile necesare să treacă cu succes de interviu și să obțină un job în domeniu. Abia după, aceștia devin însoțitori de bord. Mai mult, dacă ai o licență de zbor asta înseamnă automat că ești însoțitor de bord?! Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar însoțitor de bord devii abia după ce o companie aeriană decide să te angajeze și începi să zbori. Poți să mori de foame cu o licență de zbor în care ai investit mii de euro și să nu fii însoțitor de bord. Deci, pe cine lăsăm noi fără bani? Cui promitem marea cu sarea? Și încă ceva: ce legătura are întrebarea ta cu subiectul acestui articol? Niciuna, dar e ușor să vii aici să vorbești în necunoștință de cauză și fără niciun argument.

   *cât despre partea gramaticală a comentariului tău, recunosc că mi-aș fi dorit ca măcar să fie scris corect.

   Gânduri bune,
   Anca

 • ana septembrie 27, 2016   Reply →

  Aceasta agentie percepe vreo taxa de recrutare?Multumesc

Leave a comment